Repro k Musical Fidelity M6SI

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro k Musical Fidelity M6SI

Příspěvek od terahera »

Bez pásku ani ránu ;)
Naposledy upravil(a) terahera dne 30 pro 2018 00:28, celkem upraveno 1 x.

yarda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yarda »

Musím s "teraherou" jen souhlasit. Také jsem je měl a slyšel na různých zesilovačích, pokaždé se chovaly "různě". Ale opět musím podotknout, za vyzkoušení určitě stojí. Každopádně AC bych si dovolil doporučit zkonsultovat s panem Holcnerem z MeLiSSa (HiFionline).

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

AC se umí chovat velmi slušně a umí překvapit nepřítele ;) Jejich provedení je ve své cenovce neuvěřitelné,ale nesedí každému a se vším.Má zkušenost s nimi je,že když jim dáte lepší krmení,jste v šoku,proto bych je k danému zesu klidně zkusil ;) Výkon jim nevadí a věřím,že spíš naopak umí pěkně zatancit ;) Ale u těch regálů bych byl opatrnější,tam už to nemusí být ono,nebo naopak třeba jo.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

A bacha na kabely,nemají rády stříbro ;)

macek11
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od macek11 »

Tannoye xt6f jsem doma měl - nádherně přesný prostor, na tvrdší muziku moc nebyly (při vyšších hlasitostech bylo poznat, že nestíhají, rychlý zvuk se jakoby sléval basy kompresovaly na jazz, i blues výborné), vyměnil jsem je za xt8f - takové uvolněnější podání a jsem spokojený. Hraju je s Onkyem A-9000r (2x75W/8Ohm) a jsem spokojený, mám je zatim také na 13m2 a jde to (i díky Onkyu které hraje velice dobře potichu) chvíli jsem měl ucpaný bassreflex ponožkama, teď jsem je vyndal. Chovají se vzorně, nic nikde nehučí.

comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od comboy »

terahera píše:
30 pro 2018 00:42
A bacha na kabely,nemají rády stříbro ;)
Proč ne stříbro? Kvůli agresivitě na výškách?

comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od comboy »

tesarpa píše:
29 pro 2018 20:31
comboy píše:
29 pro 2018 20:09
tesarpa píše:
29 pro 2018 19:43
Já se štěstím pořídil uzavřené regálovky ATC SCM11 za polovičku doporučené ceny. Ty by určitě fungovaly skvěle, ale nové stojí 60 tisíc :-( Sranda je, že výrobce udává velmi konzervativně "Frequency Response (-6dB): 56Hz-22kHz", ale při umístění do rohu místnosti to hraje úplně v pohodě i nízké basy, tak nevím jak to měří.
A neprodáš je? Dám 25k... ;)

Všeobecně uzavřené bedny mi jsou dost doporučovány i mimo toto fórum... A kdo prý jednou zkusí ATC, už jinde nehledá...

Jinak velké díky všem za tipy, ani nestíhám hledat další bližší info... *thumbs up*
Neprodal bych je ani za 50. Jsem "šťastný posluchač" :-)
No, zkusit jsem to musel... :D

comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od comboy »

macek11 píše:
30 pro 2018 01:42
Tannoye xt6f jsem doma měl - nádherně přesný prostor, na tvrdší muziku moc nebyly (při vyšších hlasitostech bylo poznat, že nestíhají, rychlý zvuk se jakoby sléval basy kompresovaly na jazz, i blues výborné), vyměnil jsem je za xt8f - takové uvolněnější podání a jsem spokojený. Hraju je s Onkyem A-9000r (2x75W/8Ohm) a jsem spokojený, mám je zatim také na 13m2 a jde to (i díky Onkyu které hraje velice dobře potichu) chvíli jsem měl ucpaný bassreflex ponožkama, teď jsem je vyndal. Chovají se vzorně, nic nikde nehučí.
Díky, už jsem je vypustil z hledáčku... *thumbs up*

comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od comboy »

yarda píše:
30 pro 2018 00:26
Musím s "teraherou" jen souhlasit. Také jsem je měl a slyšel na různých zesilovačích, pokaždé se chovaly "různě". Ale opět musím podotknout, za vyzkoušení určitě stojí. Každopádně AC bych si dovolil doporučit zkonsultovat s panem Holcnerem z MeLiSSa (HiFionline).
Díky za tip, napsal jsem mu v diskuzi u výrobku, uvidíme, jestli se teď přes svátky ozve...

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

AC je velmi dobrý tip. I regalovky dokáží zahrat jako větší bedny. Měl jsem AC i MF. M6si se chová a hraje jinak než Vincent. Potřebuje zatížit.

comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od comboy »

Takže raději bedny s co nejnižší citlivostí?

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

http://www.quadral.com/en/loudspeaker/aurum/sedan/

Před asi měsícem jsem měl možnost poslechnout a byl jsem mile překvapen. Nový (už opravdový) pásek jim oproti staršímu magnetostatu dodává ještě tu onu třešíňku na dortu. Může to být ale jen můj pocit, jelikož mi quadraly sedí obecně nejlépe...

comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od comboy »

marvinnrv píše:
29 pro 2018 18:01
Na blues, soul, jazz a pop jsou přednesově dobré i quadraly třídy Platinum.

https://elektro.bazos.cz/inzerat/986310 ... M-M-50.php
novější model, poslední verze prstencové výškové kaloty, ne každému se ale hodí bílá

https://elektro.bazos.cz/inzerat/988117 ... INUM-M.php
starší model (POZOR, nejsou to Platinum M5, ale pouze Platinum M) první soustava od quadralu s tlakovou komorou,

Oboje jsou na prodej ve stejném městě. Nevím od kud jseš, ale pokud to je vzdáleností pro tebe únosné, tak bych určitě doporučil poslech.
Nejsou doporučeny do malé místnosti, ale díky *thumbs up*

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

AC V3M vlastnim a jsem max. spokojeny. Hraji paradne s lampama i tranzistorovym zesikem. Za pul roku se stehuji do baraku a poslechovka bude velikosti jako tvoje cca 15m2 a planuji si je nechat. Mam k nim i subo, ale neni rozhodne nutnosti (vyrobce udava basovou odezvu 40Hz v tol.pasmu 3dB), spis navyklost fullrange beden z minulosti. Jde o bytelny regal 16kg, cili prikladne rigidni ozvucnice, tim je AC proslule.
Naposledy upravil(a) koudy42 dne 30 pro 2018 11:43, celkem upraveno 1 x.

comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od comboy »

Díky za tip, jsou cenově o dost výš, ale líbí se mi, v bazaru jsem je nenašel, třeba časem *thumbs up*

Odpovědět