Repro k Musical Fidelity M6SI
Re: Repro k Musical Fidelity M6SI
Super, také gratuluji. Vítej v klubu AC:-)
Včera jsem podložil bedny betonovou dlažbou, zvedly se o 8 cm a jsou přesně v poslechové rovině. Bohužel jsem začal vnímat, že výšky začaly být agresivní, po hodině poslechu mě začínají bolet ušiska
Nechci dlažbu rušit, bedny jdou teď umístěny, jak mají být.
Tak..a teď co s tím? Jsem nakloněn výměně reprokabelů, jak jsem psal, mám postříbřené Atohm Zef, což je asi ten zakopaný pes...Na zkoušku jsem je vyměnil za starou křížovou čtyřku z pocínované obyč. mědi, výšky se trochu zklidnily, ale celková reprodukce není prostě to pravé ořechové...
Poraďte mi pls nějaké šikovné kabely, koukal jsem třeba na https://www.hifionline.cz/kabely/reprod ... i-wire-3m/ co myslíte? Díky předem za jakýkoliv tip

Tak..a teď co s tím? Jsem nakloněn výměně reprokabelů, jak jsem psal, mám postříbřené Atohm Zef, což je asi ten zakopaný pes...Na zkoušku jsem je vyměnil za starou křížovou čtyřku z pocínované obyč. mědi, výšky se trochu zklidnily, ale celková reprodukce není prostě to pravé ořechové...
Poraďte mi pls nějaké šikovné kabely, koukal jsem třeba na https://www.hifionline.cz/kabely/reprod ... i-wire-3m/ co myslíte? Díky předem za jakýkoliv tip

Jesli vono to nebude tim,co ti psal terahera,ze po umisteni na beton ochudis basy. Ted jsou ty vysky pri poslechu vice na ráně.
Je to jednoduché - změnila se výška výškového reproduktoru vůči uším posluchače. Nic více, nic méně. Ale o 8 cm? Cos tam dal? To je přejezdová dlažba pro náklaďáky? Tam se dává deska cca 3 cm. Mimochodem, taky jsem zkoušel, ale vzápětí vyhodil. Nejlepší se to jeví na hrotech přes koberec přímo do betonu podlahy. Měl jsem to tak léta a budu mít i nadále. Něco jiného je pokud máš reprobedny na parketách, či plovoučce - to je problém.
Teraheru jsem pochopil spíš v pozitivním smyslu... že budu KOUKAT
S výškama je to asi logické, výškáče jsou v rovině s ušima
Dal jsem tam 2x 2 ks dlažby z Hornbachu 40x40x4 cm, hlavně z důvodu vyrovnání poslechové roviny.
Edit: ano, mám plovoučku

S výškama je to asi logické, výškáče jsou v rovině s ušima

Dal jsem tam 2x 2 ks dlažby z Hornbachu 40x40x4 cm, hlavně z důvodu vyrovnání poslechové roviny.
Edit: ano, mám plovoučku
Naposledy upravil(a) comboy dne 06 led 2019 17:07, celkem upraveno 2 x.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
o 8 cm ? to poslouchas vestoje ? hele podlozka udelala neco, vymenis kabely ty taky udelaji neco a dostanes se do spiraly jak rikal Lachim "prelepovani naplasti dalsi naplasti" ...
JO, Pavel má pravdu. Pokud uděláš změnu a není to k lepšímu, tak honem se vrátit k původnímu řešení a nikoliv to řešit dalším " vylepšování" např.kabelem. To je úplná blbost, to nikam nepovede a nakonec Ti to bude hrát jako když startuje letadlo. Vždy je nutno se vrátik k původnímu, popř. originálnímu a poté vyzkoušet např.jinou změnu.
JO plovoučku - tak to je neřešitelný problém, tam to nehraje. Popř. řešitelný, ale manželce se nebude líbit.
JO plovoučku - tak to je neřešitelný problém, tam to nehraje. Popř. řešitelný, ale manželce se nebude líbit.
Poslechové místo mám bohužel u kuchyňského stolu (vsedě
), proto ta výška. Na začátku této diskuse jsem byl "varován" před stříbrem ve spojení s AC, proto to bylo naráně jako primární důvod ostrých výšek.

Jednak bych se vrátil k tomu, kdy to bylo dobré a pak bych ty bedny nechal hrát i když nebudeš doma. Některé nečekané změny se mohou objevovat během rozehrávání nových beden. Na druhou stranu, ne všechny změny musí být pozitivní...
Bedny jsou rozehrané, kupovány z inzerátu
Tiež som dal reproboxy čo mám na ceraballoch na betonové kocky a bass sa mi omnoho zmenšil objemovo ale zase je čistejší a presnejší. Už si na to zvykám 0,5 roka a je to vždy niečo za niečo ked sa dá pod repro beton a podobný material. Vyskušal som zvlášť iný reprokábel napojiť čisto na basy (mám bi-wire na reprosustávach) a iný na stredy a výšky a je to zaujímavé. 
Vyskušaj kludne iné reprokáble alebo aj prepojovacie,sieťové. Vždy je to o doladení celého systému. Ano je to kolotoč a šiprála ale bez vyskušania nevieš aký sa Ti viacej páči. Nemusia byť ani drahé a aspon zistiš či počuješ rozdiel.

Vyskušaj kludne iné reprokáble alebo aj prepojovacie,sieťové. Vždy je to o doladení celého systému. Ano je to kolotoč a šiprála ale bez vyskušania nevieš aký sa Ti viacej páči. Nemusia byť ani drahé a aspon zistiš či počuješ rozdiel.
V jakém směru je to zajímavé? Kabely, co jsem dával odkaz jsou bi-wire a navíc čistá měď bez stříbra, proto si myslím, že by pomohlyjimmi píše: ↑06 led 2019 18:40Tiež som dal reproboxy čo mám na ceraballoch na betonové kocky a bass sa mi omnoho zmenšil objemovo ale zase je čistejší a presnejší. Už si na to zvykám 0,5 roka a je to vždy niečo za niečo ked sa dá pod repro beton a podobný material. Vyskušal som zvlášť iný reprokábel napojiť čisto na basy (mám bi-wire na reprosustávach) a iný na stredy a výšky a je to zaujímavé.
Oldear je na hrby velmi citlivý. Vyžaduje proto reprosoustavy s extrémně lineárním průběhem kmit. charakteristiky.