Repro k NAD C375BEE

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro k NAD C375BEE

Příspěvek od PítrsPraha »

Jaryn:
Není třeba, v tomhle se shodujem - chyba je v případě reakcí na tvé příspěvky vždy na druhé straně - na rozdíl od TEBE, ó guru, nechápeme, neumíme číst, nevíme o čem píšem...
A to i v případě, že napíšeš, že "podání hlubokých tónů ("basssssů") dělají středy" :-D ("krátké, pevné, rychlé bassy, dělají kmitočty cca 200-2000Hz (možná i vejš)")

Jaryne, ty jsi fakt Jaryn :-). Samozřejmě, že vím, cos tím nesmyslně formulovaným výrokem myslel :-). Že třeba zvuk kopáku není složenej jen z výhradně hlubokotónových frekvencí a že tudíž podání středovýho pásma má vliv na celkový vnímání zvuku kopáku. Ale tady nebyla řeč o zvuku kopáku nebo jiného nástroje. Tady byla řeč o podání hlubokých tónů, dle tebe bassssů. A ty hrají tak jak hrají zcela nezávisle na tom, jak hrají středy nebo dokonce výšky. A jen hodně nezkušený nebo opravdu špatně slyšící posluchač neumí rozlišit, jestli to na první dojem nepřesný podání kopáku je způsobený pomalostí, dunivostí, nerozlišením hlubokotónový sekce nebo nedynamičností, nerozlišením střeďáku nebo něčím jiným... Možná proto jsi to zmatlal dohromady.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Ty seš prostě chudák, který musí překrucovat příspěvky, jenom aby dokázal jakej je machr. To je důvod, proč s tebou nemá cenu něco řešit. Myslel jsem, že jsi se na to už vykašlal a bude od tebe klid, ale asi jsem se spletl. Je to tvoje volba, jestli to tu chceš zasírat podobnejma kravinama. Třeba to někdo ocení.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

RAPTOR když vynecháš zbytečné napadání, tak popisuješ přesně to samé o čem jsem psal. Pokud tedy při puštení 20Hz sinu z generátoru neslyšíš to co píšeš...
Mimochodem basy jsou jen basy, krátké, pevné, tvrdé. Vnímáme je všichny stejně. Buď tam jsou a nebo nejsou.
To je přesně to, o čem jsem psal. Tympány a děla jsou přesně ten případ, kdy je potřeba i dalších kmitočtů.
Trochu nechápu, proč rozporuješ něco, s čím vlastně souhlasíš ;)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Že umíš jen nadávat ostatním a psát kolosální nesmysly, které se pak marně snažíš obhajovat, toho už si fórum všimlo - spočti si, kolik lidí už ti to v různých vláknech psalo.... D.e.b.i.l.o.v.é, kteří na rozdíl od tebe neumějí číst, viď... :-).
Jarda69 píše:Tympány a děla jsou přesně ten případ, kdy je potřeba i dalších kmitočtů.
...které ale mají nulový vliv na to, jak znějí hluboké frekvence (=bassssy)... Je to prosté a můžeš si to snadno vyzkoušet. Budou ty tvé bassssy znít jinak, když na bednách se separé terminálama pro středovýškovou a basovou část odpojíš středovýšky? Zase se snažíš marně prosadit kolosální pitomost a když na to někdo upozorní, vzmůžeš se, jako vždy, jen na nadávky a fantazie s překrucováním...

Přitom ses zatím dopracoval jen ke sdělení, že neumíš myšlenkově rozeznat rozdíl mezi tím, co je zvuk hlubokých tónů = bassssů (na který nemají ostatní pásma žádný vliv), a co je zvuk nějakého nástroje (na který mají ostatní pásma vliv).

Gratuluji *2thumbsup*

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

http://www.priznaky-projevy.cz/psychiat ... y-symptomy
sice to mnohé vysvětluje, nic to nemění na tom ,že nemám žádnou radost z tvých příspěvků, začínajících vždy urážkou. Dále už pak tradičně následuje překrucování faktů. Za celou dobu, co mě tu častuješ svými příspěvky, jsi mě ani jednou necitoval. Buď si vytrhl pár slov nebo jsi rovnou napsal, jak jsi příspěvek pochopil ty. Za celou dobu jsem nepochopil, proč já můžu za to, že nechápeš delší psaný text a zůstanou ti v paměti maximálně dvě tři slova. Dávej si na to pozor nebo radši vůbec nereaguj. Zase si tu akorát meleš svou, bez ohledu na to, o čem jsme se tu bavili, než si sem vletěl. Zkus si to přečíst znovu a pomalu.
Zkusím ti napovědět. Řešily se tu dvě věci.
a) stačí u beden spodek na 40Hz nebo je lepší 20Hz
b) co si hifista představí pod pojmem "Mimochodem basy jsou jen basy, krátké, pevné, tvrdé"

Já jsem reagoval na bod b) Jestli s tím máš nějaký problém, tak mě můžeš bez urážek opravit a bude to pořád jako v debatě normálních lidí.
Jestli to nedokážeš bez urážek a překrucování napsaného, tak to fakt asi nemá cenu.
Naposledy upravil(a) Jarda69 dne 29 srp 2015 14:45, celkem upraveno 1 x.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jarda69 píše: Za celou dobu, co mě tu častuješ svými příspěvky, jsi mě ani jednou necitoval.
Opět máš pravdu, Jaryne... *palec*
PítrsPraha píše:Názor, že na kvalitní podání hlubokých tónů má vliv podání středů a výšek ("V podstatě je na pevny bass potreba cele slyšitelne spektrum."), tomu už jen skromně sekunduje.....
PítrsPraha píše:A to i v případě, že napíšeš, že "podání hlubokých tónů ("basssssů") dělají středy" ("krátké, pevné, rychlé bassy, dělají kmitočty cca 200-2000Hz (možná i vejš)")
Tvůj odkaz je tedy trefnou sebereflexí, díky za ni. Jinak bys byl schopen pochopit, že je rozdíl mezi tím, co je zvuk hlubokých tónů = bassssů (na který nemají ostatní pásma žádný vliv), a co je zvuk nějakého nástroje (na který mají ostatní pásma vliv). To je celé.
Naposledy upravil(a) PítrsPraha dne 29 srp 2015 14:52, celkem upraveno 1 x.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Ty seš prostě blázen nebo to jen hraješ. Čím víc se v tom budeš rochnit, tím víc se do toho zamotáš.
Pokud někdo z nováčků pana Pítrse nezná, tak se stačí podívat, kdo sem napsal první příspěvek začínající urážkou někoho z diskutujících.
Pan Pítrs si totiž myslí, že když někomu zkomolí jméno, tak má pak automaticky ve všem pravdu.
Kdyby mu bylo kolem deseti, tak se to dá pochopit, u dospělého je to trochu zvláštní.

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

Pevný bass máš 100 hz.Tam potřeba udělat malinký zdvih,
ladění kolem 40 hz ,vidím jako basy monstrozní.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Tak mě prosím pouč.

Mám v celku dobrá třípásma s bi-amp terminálama a dělící frekvencí 200 Hz. Basssssy mají pevné, rychlé, vyrovnané. Pokud platí, že

"V podstatě je na pevny bass potreba cele slyšitelne spektrum."
a
"krátké, pevné, rychlé bassy, dělají kmitočty cca 200-2000Hz (možná i vejš)"

tak se při odpojení středovýškové části beden nutně musí změnit podání basů. Ale ono se nezmění. Jak je to možný? Kde se berou ty pevný rychlý basy, který znějí shodně bez vlivu zapojení středovýškové části, když kmitočty nad cca 400 Hz (který prý dělají bassy) zcela chybí?

Zvládneš to věcně vysvětlit?

BTW, první příspěvek ZAČÍNAJÍCÍ urážkou někoho z diskutujících je zde dnes v 9:38.

Raptor

Příspěvek od Raptor »

Jarda69
Tak už naposledy.

""Zkusím ti napovědět. Řešily se tu dvě věci.
a) stačí u beden spodek na 40Hz nebo je lepší 20Hz
b) co si hifista představí pod pojmem "Mimochodem basy jsou jen basy, krátké, pevné, tvrdé" ""

Tak za a) Samozřejmě je lepší 20Hz - tisíckrát vyzkoušeno a vytestováno, pravda v "rockovce" není příliš takto hlubokých tónů.

za b) Skutečný hifista si nepředstavuje - ten to ví, ale pro Tebe hluboké tony, chceš-li basy hlavně nejsou dunění a hukot co przní okolní spektrum tónů a toto je problém hlavně tzv. reprobeden Homemade a možná i Tvůj, protože v domácích podmínkách nikdo není schopen to naladit ani změřit, aby to nemělo díry a bylo to kmitočtově co nejrovnější. Samotné navržení a spočítání výhybky je taky velmi problematické. Asi si tím každý z hifistů prošel a ustoupil od toho, protože mu došlo, že je to nereálné posunout to do parametrů špičkové kvality. Osobně jsem s tím skončil před X lety při pokusech v dobách Transiwatu. Od té doby jsem radši šetřil a snažil se vydělat pro nákup zaručené a certifikované kvality. Dále je to problém levných reprosoustav. Třeba u nějakého Focalu, či B & W v ceně nad 180 tis. chybu neuděláš.

P.S. Já jsem ale psal, že 20 Hz na mé aparatuře zřetelně slyšet je.

Je to jedno nech to plavat, radči poslouchej - třeba tu kvalitu na kterou jsi zvyklý a je to čistě Tvoje věc.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Raptor píše:Samozřejmě je lepší 20Hz - tisíckrát vyzkoušeno a vytestováno, pravda v "rockovce" není příliš takto hlubokých tónů.
Obecně rozhodně souhlasím. Záleží ale i na tom, jak jsou ty nejhlubší frekvence zvládnutý. Za sebe bych zvolil radši perfektně zvládnutých 40 Hz (-3 dB) než 20 Hz (-3 dB) na hranici možností basáku a skříně dohnaných na hraně laděným bassreflexem. A perfektně zvládnutých 20 Hz v celém řetězci je pekelně drahých a pro drtivou většinu nedostupných.
A faktem taky je, že pro dobrých 20, 25 Hz je třeba perfektně akusticky zvládnutá a ne právě mrňavá poslechovka, což je další nutný kriterium.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Raptor v dnes, 15:24 přiznám se, že nevím, proč píšeš, to co píšeš. V podstatě píšeš jinými slovy, to co jsem tu napsal

"Ale je ti doufám jasné, že ty krátké, pevné, rychlé bassy, dělají kmitočty cca 200-2000Hz (možná i vejš) Když to budeš mít ve špatném poměru ke spodku, tak to bude pěkné "bláto" " ...vyvážené spektrum

Pítrs
"Spíš bych to viděl na reakci typu "aby řeč nestála" Ve špatné místnosti můžou malé stojanovky zahrát líp, než velké bedny s bassy od 20Hz."

"A faktem taky je, že pro dobrých 20, 25 Hz je třeba perfektně akusticky zvládnutá a ne právě mrňavá poslechovka, což je další nutný kriterium."

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Páni a máte pocit že ste touto výmenou názorov nejak pomohli zakladatelovy tohoto vlákna?
Zopakujem jeho požiadavku - k NAD C375BEE hladá nové reprobedne (regále, či stĺpy) do 40 tis. českých. Podla možnosti s čo najväčším rozsahom (opäť zdôrazňujem že v tej cenovej kategórii a nové), pokial možno najuniverzálnejšie ohladom na rôzne žánre. Ďalej odcitujem: "nechci pořizovat subwoofer, tudíž by měly zvládat nízké tóny" - nešpecifikuje kam až chce klesnúť. Plný rozsah by určite nebol na škodu, o tom sa snáď nemusíme bavyť, ale za vyššie uvedených podmienok to bude asi problematické.

P.S. Nemám prehlad kde ktoré žánre chodia "proklate nízko", ale predpokladám že bežná muzika (rock, pop, jazz) je v pohode basovo zatúpená okolo tých + - 40 až 50 Hz. Pri klasike, world a podobne to asi chodí nižšie, ale je kopa ludí (vrátane mňa) čo to počúva na neplnorozsahových bedniach a žijú s tým celkom v klude.
Jediná možnosť pre Sartela je naozaj obísť nejaké štúdiá a urobiť si vlastný názor na to čo mu vyhovuje (aj s tým rizikom že mu to v jeho akustike bude hrať zrejme trochu inak).

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Jarda69 píše:sartel v 22 kvě 2014 23:11 ..... lidi, neblbněte ! ;)

Raptor

Příspěvek od Raptor »

Jarda69
Ty už né, už bylo vše napsáno a dále je to ztráta času.

PítrsPraha
Jo to souhlas, je to ještě malinko jinak. Ano, poslechovku mám vekou a "udělanou" - to je základ. Moje bedny papírově jdou 34Hz-28Khz -+3dB. Faktický spodek v rovině je tam někde okolo 45 Hz. Mám to malinko přišvindlovaný subwoferem pro to nejnižší pásmo a nastaven Crossover na 50Hz. Nerad tady sděluji ta značky, to je takový bezplatný marketing a to já jim nerad. Oni také nic zadarmo. Udělám vyjímku, ten sub není ten nejvyšší od B & W, ale ten druhý - takový ta helma PV1 D za cca 45 tis. a papírově chodí od 6,5 Hz, pak to má i těch 20Hz v rovině. Faktem však je, že většinu rockové muziky klidně můžu poslouchat s vypnutým subwooferem, ale při těch super hlubokých tónech, jako např. ty děla, či ten Bachbuster a pod. je tam ten sub. sakra znát. Výrazný přínos je pak pro multikanál a filmové zvuky, zejména DTS HD Master a nemusí to být zrovna Atmos, tam ta práce pro sub. je.

Odpovědět