Repro kolem 30k pro mladého hifistu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro kolem 30k pro mladého hifistu

Příspěvek od Miro_CZ »

Dá se nějak spočítat, jaký výkon bude mít zesilovač při různých impedancích repra? V manuálu je totiž často uvedený jen výkon při určitém zkreslení a určité impedanci (nebo ještě hůř při připojení jen jednoho kanálu). Je tam přímá úměra nebo to má jinou charakteristiku? Například to Onkyo má podle manuálu 2x100W při 8Ohm a zkreslení 0.08%, kolik to bude při 4Ohm? A jaký hodnoty zkreslení jsou ještě v pohodě a jaké už jsou za hranou?
Onkyo TX-8270 manual amp section
Onkyo TX-8270 manual amp section
koudy42: Je mi jasné, že z bazarovek člověk kupuje vyšší třídu, jen se v tom nějak necejtím natolik zběhlej, abych někomu neskočil na špek a nekoupil nějakej vrak třeba :( Plus samozřejmě ta konektivita jednoduchou cestou (receiver) je pro mě dneska taky jedna z klíčových vlastností. Jak je to s vývojem v oblasti hifi? V porovnání třeba s autama, kde si můžu koupit 20 let starý bazarový auto, který kdysi bylo špička, ale dneska se mu vyrovná běžně vybavená Octavia (jen příklad ;) )..

Papolius: No rozhodně nejsi jedinej s tímhle názorem. Dneska ráno mi přišla prakticky stejná zpráva do PM, s tím, že tady dotyčnej nechce rozpoutávat flame, když by napsal takovej názor veřejně..

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Já mám zesík 25 let starý,tehdejší top model a když se podívám dovnitř tak vidím jen samé top komponenty.Otevři dnešní zesík okolo 50k nebo i dražší a budeš mít jasno.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Měl jsem 30 let starý Accuphase a hrál jako z praku, vše fungovalo jak má, výkon papírově 90W a vážil 2,5x tolik co prázdná škatule od Onkyo :). Přirovnal bych to u aut jako Porsche 911 k Ochcávce při stejné současné ceně, ale v té době takové peníze znamenaly úplně jiný poměr k průměrnému platu.
Chápu, že se nechceš pouštět do nejistého kaufu, stejně tak chápu že někdo má rád "voňavky". To jen k tomu dotazu kvalita/stáří. A to nemluvím o současném nenažraném konzumním řetězci, kdy ti zůstane na samotnou výrobu částka, jakou bys v lepším stroji koupil sotva šasi a toroid :). Když už, tak zkus aspoň československou produkci profiků jako Customworks, BVA ap.

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Také mám zesilovače starší 20ti let a jsem spokojený.
K tý citlivosti Picol: Mám XN-270 (87db) o kterých se tvrdí jak jsou náročné na zesilovač.Můj 100w Sony 770 je zvládá bez problémů.Kamarád prodával Piccoly tak jsem je chtěl porovnat.Připojili jsme jsme je k Soňáku a nečekali problém když tak v pohodě zvládá ty 270ky.Problém ale nastal : zahuhlaný bas,zastřený středy výšky,deka,nepoužitelný.
Napravil to až 200w Accuphase.Jediný vysvětlení: rozdíl 2db v citlivosti.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Pro mladého (a nejen) posluchače rockové muziky bych doporučil kouknout - poslechnout i něco, co opravdu rock zahraje:
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... tan-mk-iv/
Stáří bych se nebál, dílů na repas je plno *2thumbsup*

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Papolius píše:
18 led 2018 13:16
Jakákoliv značka repro co jsem kdy slyšel, pro mě hrála lépe než všude doporučované Aurum Cantus. Dříve jsem si připadal s tímto názorem sám, naštěstí vím, že nejsem.
Každému se líbí něco jiného ;) Proto by měl určitě Miro_Cz poslechnout,než něco koupí jakoukoliv značku

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Poslechnout je určitě potřeba všechno před nákupem :) Mrknu jestli někde najdu ty AC v dostupný vzdálenosti, abych se k nim dostal a udělal si taky svůj obrázek. Každopádně nějaký další tipy, co vyzkoušet, případně třeba někdo osobní zkušenosti s porovnáním Xavian Deliziosa a Jolly?

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

Miro přidám se k těm co mají rádi ty starší kusy, sám má Quadral Amun Mk V. - ty mají páskové výškáče a pořádně umí hrát rock.
Ty co je odkaz výš taky nevypadají špatně.(http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... tan-mk-iv/)
Jinak já za ty svoje Amun dával nějakých 17000,-
A zesilovač mám stereo JVC z roku 1987 AX-1100 (z toho roku jejich top model) za tem sem dal nějakých 6500,-.
Hraju nějaký ten vinyl, hodně přes PC ale přes externí zvukovku M-audio Firewire Audiophille a velmi často filmy. Vše naprostá spokojenost. Celá sestava mě vyšla včetně gramo, CD, tuneru, BD, dokonce mám i VHS něco okolo +-30tis.
Tak přeju ať máš dobrý výběr!
PS: Klidně zkus oslovit nějaké zdejší hifisty o poslech jejich sestav ať máš lepší představu. Kdybys měl cestu přes Rakovník si zván.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Papolius píše:
18 led 2018 13:16
Jakákoliv značka repro co jsem kdy slyšel, pro mě hrála lépe než všude doporučované Aurum Cantus. Dříve jsem si připadal s tímto názorem sám, naštěstí vím, že nejsem.
Důležité je,že značka kterou jsi nakonec z bazarovek vybral,ti vyhovuje ;) Ale mít tak radikální názor na značku,o které jsi před půl rokem uvažoval,je zvláštní,a ještě zvláštnější,že to píšeš do vlákna člověka, který fakt neví z čeho zatím vybírat.Kdyz ti před půl rokem ostatní radily,tak jsi byl vděčný!!!Teď jiného uživatele předem odrazujes,asi jsi za tu dobu vyrostl,tak bys měl aspoň trochu radit,ne hned soudit :P

Papolius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papolius »

MiroCZ---Doporučované Montany jsem měl ve verzi MK V, super bedna ale asi né pro každého. Díky transmission line je zvuk mohutný, ale také "pomalý".

Zkus se domluvit v Rothstudiu, majitel velmi ochotně poradí a má dost repro na výběr. Má velkou zkušenost a dokáže poradit.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Na zvážení bych dal i tyto:

https://www.google.cz/search?q=Alesis+m ... pYE3VAjI_M:

Jde u větší studiový odposlech, 10´´ bas, 5´´ střed a kalota 1´. Zvuk - bojím se, že Xavian tak hrát nebude. Tyto bedny jsem před lety poslouchal celkem často v Praze v bývalém Egu. Na základě toho jsem si je pořídil domů a hrálo to neskutečně. Bohužel, hifistu svrbí uši, takže jsem je časem oprodal a v rámci hifi spirály měl pak X dalších beden. Ale přesto jsem se ke značce vrátil a nyní mám doma Alesis Monitor One mkII (/resp. má je dcera) a hraje to jako blázen, s nějakým Denonem 2x80W to uhraje v pohodě i obývák 25m2. pravda je, že josu to ale malé bedny a jsou určené k NFL, což u Monitor Two není - ty uhrají ten pokoj zcela 100%. Jen je třeba si zvyknout na lineární zvuk - je to prostě jiný zvuk, než z klasických 2 pásmovek. Hluboký bas, velmi dobré středy i výšky a to vše za zlomke ceny normáních 2-páísmovek.

ber to jako tip z jiného pohledu.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

-tady jsou jedny za hubičku - potřebovat někdy něco jako druhý bedýnky "na chatu"-tak neváhám.U Zdenyho jsem je slyšel u dcery v pokojíčku a fakt za tu cenu dobrý zvuk
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... one-mk-ii/

Pavell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavell »

Ahoj.Také mám v plánu repro kolem třicítky.Doma je stereo reciever ONKYO TX-8150.K němu mám zatím zapojené pidi regálovky PIONEER a subwoofer KLIPSCH-R 110SW.Zvuk to nemá špatný,ale.Jen chci potvrdit rady ostatních,že si musíš najít čas,a tebou vybrané repro někde poslechnout.Už několikrát jsem dal na recenze v časopisu nebo netu,a výsledek byl katastrofa.Zvuk jako repro z Datartu,akorát že to bylo v hi-fi studiu a cenovka 26 000.Takže fakt nedat na doporučení.Nebudu tady vypisovat co už jsem slyšel za modely.Už jsem si říkal,že třicet tisíc je málo na zvuk který hledám.Ale tento pátek,jse mi povedlo cestou z práce u jednoho prodejce poslechnout CABASSE JERSEY MC 170.Zesilovač byl MARANTZ model nevím.Už preventivně s sebou vozím svoje cd.Poslechl jsem si pár oblíbených skladeb a po cca třech měsících neustálého pročítání různých diskusí a objíždění studií,jsem konečně slyšel to co mi chybělo.Fenomenálně čistý a detailní zvuk.Prostě paráda.Takže na příští týden mám domluvený poslech,a asi mám konečně hotovo.Ahoj.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Záleží jestli za daný budget čekáš sloupové 3-pásma nebo slušně uděláné regálovky. Další věc je nové vs. bazar. V sekáči už se dostaneš na těžké vahy, kterým nebude tvůj zesilovač důstojným partnerem jako JBL5000Ti, Quadral Vulkan MK2,3 atd. *2thumbsup*.

Odpovědět