Dá se nějak spočítat, jaký výkon bude mít zesilovač při různých impedancích repra? V manuálu je totiž často uvedený jen výkon při určitém zkreslení a určité impedanci (nebo ještě hůř při připojení jen jednoho kanálu). Je tam přímá úměra nebo to má jinou charakteristiku? Například to Onkyo má podle manuálu 2x100W při 8Ohm a zkreslení 0.08%, kolik to bude při 4Ohm? A jaký hodnoty zkreslení jsou ještě v pohodě a jaké už jsou za hranou?

- Onkyo TX-8270 manual amp section
koudy42: Je mi jasné, že z bazarovek člověk kupuje vyšší třídu, jen se v tom nějak necejtím natolik zběhlej, abych někomu neskočil na špek a nekoupil nějakej vrak třeba

Plus samozřejmě ta konektivita jednoduchou cestou (receiver) je pro mě dneska taky jedna z klíčových vlastností. Jak je to s vývojem v oblasti hifi? V porovnání třeba s autama, kde si můžu koupit 20 let starý bazarový auto, který kdysi bylo špička, ale dneska se mu vyrovná běžně vybavená Octavia (jen příklad

)..
Papolius: No rozhodně nejsi jedinej s tímhle názorem. Dneska ráno mi přišla prakticky stejná zpráva do PM, s tím, že tady dotyčnej nechce rozpoutávat flame, když by napsal takovej názor veřejně..