Repro sloupy v paneláku
Re: Repro sloupy v paneláku
Bydlím v paneláku sice pod střechou,, mám doma Milion 782 jsou podlahové a tripasmove a ještě jsem neslyšel stížnost, je pravda že pouštím zesilovač na 1/3 hlasitosti a i když občas pouštím víc nahlas neslyšel jsem stížnost a to pode mnou je malé dítě.
Bydlím v paneláku, poslouchám na TAD Evoloution One, nikdo si zatím nestěžoval. V každém případě mohu z vlastní zkušenosti potvrdit, že panelákem se mnohem více šíří zvuk z našeho klavíru než z repro.
Pokud ti jde opravdu pouze o zlepšení zvuku oproti tomu stávajícímu co leze z TV, nechceš poslouchat hudbu a ještě k tomu nerušit sousedy, tak nechápu úmysl pořizovat sloupy. Bohatě ti postačí kvalitní Soundbar. Ty lepší modely se obejdou bez subwooferu.
Pro lepší zvuk z TV 100% vhodnější než dva sloupy (stereo). Sloupy bych chápal kdyby šlo o min. konfiguraci prostorového zvuku 5.0.
Pro lepší zvuk z TV 100% vhodnější než dva sloupy (stereo). Sloupy bych chápal kdyby šlo o min. konfiguraci prostorového zvuku 5.0.
To mě vůbec nenapadlo, kouknu na nějaký ten soundbar bez sw.
Zesilovač + sloupy + panelák = do 22h žádný problém na jakoukoliv snesitelnou a poslouchatelnou hlasitost, po 22h na rozumnou a tichu v domě i venku odpovídající hlasitost taky žádný problém, klidně hluboko do noci.
Soundbar s aktivním SW dokáže nadělat větší randál a bez SW to není skoro poslouchatelné, to si můžeš rovnou pořídit nějaký mikrosystém.
Soundbar s aktivním SW dokáže nadělat větší randál a bez SW to není skoro poslouchatelné, to si můžeš rovnou pořídit nějaký mikrosystém.
Tiež som toho názoru... Kúp si čo ti vyhovuje... Má to slúžiť a vyhovovať tebe, nie susedom.. Však ak bude problém, prídu a pri slušnom jednaní to dáš tichšie... Zas snáď nie si magor, aby si tomu výpekal na plne gule a na normálneho hlasitosti bude pohoda.. Ak niečo, slušne sa dohodnúť so susedovcami na kompromise.. Napr. Dáš na seba číslo a ak by to bolo moc nech prezvonia a pod.. Všetko je o komunikácii a chceni veci rozumne riešiť....
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Presne takovou symbiozu jsem si nastavil s panelakovym sousedem pode mnou . Mne vadilo, ze kouri v zime na zachode a v lete na balkone, jemu vadila moje hudba vecer. Neposlouchal jsem (vetsinou ) nijak extra nahlas, no ale slyset to k nim bylo. Jednou za mnou prisel a chtel, abych po 22. hodine nepoustel hudbu vubec. Rekl jsem ok, ale nebudes kourit v byte a na balkone. Cosi si zamumlal pod fousy a rekl "ok, hraj si kdy chces jak chces" . A ja si proste na tech jeho 3x 5 minut za vecer zavrel okno .
Zavislost je hrozna vec .
Zavislost je hrozna vec .
Teda aby to k něčemu bylo, musí zesilovač i bedny dávat kvalitně i tichý poslech, jinak je to o ničem a ta sluchátka udělají v noci lepší službu.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Sorry za OT. Nebyly by nejlepší sluchátka, které by za cenu repro byly na kvalitativně vyšší úrovni?
No tak já nevím, hudbu poslouchat nebudu na to mám sluchátka, chtěl jsem jenom z televize dostat kvalitnější zvuk na její poslech a na pouštění filmů. Nahlas to určitě pouštět jak ve dne tak ani v noci nemíním, na normální poslouchatelnou hlasitost. Teď jsem koukal i na soundbar samsung ms650, ale původně jsem měl vyhlidnuty repro polks55e nebo zensor 5.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nevím jestli někdo zmínil zesilovač k repro. Tak jako jsem si nevšiml použití k TV.
Ono stačí nějaké aktivní reprosoustavy, zmiňovaný soundbar nebo nějaký mikrosystém.
Ono stačí nějaké aktivní reprosoustavy, zmiňovaný soundbar nebo nějaký mikrosystém.
@Lafuka: Možná blbá otázka, ale máš kam dát zesilovač pro ty bedny? Kabely k bednám taky manželky vidí nerady... Taky je otázka, co vnínáš jako "lepší zvuk" z televize. Jde o efektní akční scény? Stejně důležité je, aby dialogy zněly přirozeně "z televize".
Jestli vysloveně netoužíš po sloupech, potom by podle to, co píšeš, mohl být soundbar lepší volba (ale pozor, slyšel jsem i soundbar, který měl horsí zvuk než televize, ke které byl připojený)
https://www.techradar.com/news/audio/ho ... rs-1288008
Slušný soundbar je pro "lepší zvuk" z TV naprosto dostačující. Je to opravdu skok oproti integrovanému zvuku v TV (a to mám levný LG SJ4).
I sloupy mohou být v aktivním provedení, ale jejich cena už je vyšší. Na druhou stranu kvalitní zesilovač a pasivní sloupy taky nejsou nejlevnější.
Namátkou výborně hrající HECO Ascada Tower 600.
Se soundbary je to složité, některé hrají slušně, jiné ne.
Zajímavý by mohl být tenhle Canton bez SW, ale pokud dám odkaz, asi mi to admin smázne .
http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=2492
Namátkou výborně hrající HECO Ascada Tower 600.
Se soundbary je to složité, některé hrají slušně, jiné ne.
Zajímavý by mohl být tenhle Canton bez SW, ale pokud dám odkaz, asi mi to admin smázne .
http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=2492
Já mám LG SJ5 a oproti zvuku z TV je to nebe a dudy a to jsem ho koupil v akci za pár korun. Ale na poslech kvalitní hudby to není, na Óčko nebo MTV to stačí.