Repro z bazaru

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
pompo
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro z bazaru

Příspěvek od pompo »

Kubas říká : na své vlastní uši..

Ano souhlas jenže ty nemáš jeho uši ,máš ty své. naštěstí :D
Další věc nemáš ani ten jeho aparát na kterém to slyšel ,budeš to přehrávat na tom svém jiném.
Máš nějaký důvod si to nejprve neposlechnout? i kdyby jinde ,ale s vlastním zesem (ten uvezeš)
V obecné rovině jsou právě JBL ES90 notoricky známé a velmi slušně hodnocené (ve své levné cenové). z toho výběru co jsi měl je renomé a know-how této fir. celkem jasné
nepletl bych tam nějaké další dynavoice 8 které ve tvém výběru a ceně nebyly a asi nebudou ,v porovnání s těmi df-5 (které jsem vlastnil a nebyly zlé) jsou ty 90-tky dospělejší bedny světově uznávané značky ,mé doporučení je : udělej si obrázek sám ,ale opravdu až po poslechu a ujasnění si zda chceš zvuk velké bedny nebo menšího 2a1/2 pásma

no vidím v dalším odkazu další nabídky
tak třeba ty T+A to zas jo ,záleží ale na stavu. Opatrně jsou již postarší a jinak nic moc.

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

V tom případě tato diskuze zbytečná,kupec si sežene sám,bude kupovat podle svého rozhodnutí tak jako já,k spokojenosti.

miple
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miple »

jj. Nějaké doporučení a typy tu jsou, takže teď jen hledat. Moc dík za názory. Jo ještě dotaz. Tak nějak jsem se upnul na sloupy. Je to asi tím, že mám někde zakořeněno čím větší tím lepší. Jak jsou na tom v porovnání s těmi sloupy regálovky? Vybírat i mezi nimi, nebo jsou vhodnější ty sloupy?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

sloupy jsou lepší a mohou stát rovnou na podlaze místnosti, regálovky potřebujou stojany sloupy ne

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Neda se jednoznacne rict, jestli jsou lepsi sloupy nebo regalovky. Jako vzdy zalezi jak pro koho, jak na co, do jakyho prostoru.
Nearfield poslech regalovek ma sakra neco do sebe. Stejne jako velky zvuk velkych sloupu ve velke mistnosti.
Oboje ma sve plusy a minusy, oboje ma sve naroky...

Fox25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fox25 »

Souhlasím s Pítrsem, akorát i ty regály dovedou "velký" a "dospělý" zvuk. Mám místnost cca 5x15 metrů, regály s hudebním výkonem 80W(91dB citlivost) a s přehledem to tuto místnost ozvučí. Trošku schází "hlubší" basy, jsou to uzavřenky a mají 25cm basák, ale stejně, vesměs z nich leze fidlání houslí a vrcholem mých popových orgií je Daft Punk. Ale hlavní devíza je blízký poslech, pak je dokonalý prostor který kamarádovi připomíná sluchátka a zvuk celkově. Toto bohužel levnější sloupy neumí poskytnout.

Ale stejně je to na každém co mu vyhovuje, a stejně člověka co hledá nějaké repro čeká spousta ježdění a zkoušení, tomu se vyhnout nelze.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

když teda sloupy tak třípásma bass reflex výška cca 1m a dva basy Φ 200 mm v sérii nebo paralelně podle výst. impedance 4 nebo 8Ω

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Z jakých konkrétních důvodů právě a jen takovéhle sloupy? A jaké konkrétní reprosoustavy tvé podmínky splňují?
Namátkou takové Golden Ear Triton One nebo Revel Ultima 2, které nesplňují tvé podmínky, budou hrát hůře?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

dlouholetým studiem, samostavbou, měřením a poslechem, podrobný rozbor nad rámec příspěvku, je to velmi subjektivní a nikdo nemusí souhlasit

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Zadny takovy vseobecny recept na "ty spravne" sloupovky neexistuje. Pro kvalitu vyslednyho zvuku jsou napr. mnohem podstatnejsi parametry, ktery ani neuvadis. A treba vyska bedny o zvuku rozhoduje uplne marginalne.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Lechosi, jaké konkrétní reprosoustavy tvé podmínky splňují? Stačí pár příkladů z různých cenových kategorií. Pokud tvá teorie funguje, budou to nutně vždy naprosto top bedny v dané cenové hladině.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

PítrsPraha: Snad neočekáváš nějakou rozumnou odpověď od soudruha náměstka?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Nečekám ;-). Spíš mě zajímalo, jaké pohádky zase vymyslí, namísto aby jednoduše napsal, co je evidentní: "nevím, nerozumím tomu".

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

lechos píše:když teda sloupy tak třípásma bass reflex výška cca 1m a dva basy Φ 200 mm v sérii nebo paralelně podle výst. impedance 4 nebo 8Ω
Řekněme ,že Lechos ví (tak jako já) jak dokážou zahrát dva 20cm bas.měniče v dobře navrženém sloupovém 3pásmu ,samozřejmě tak jako žádná běžná regálovka. Nebýt ty JBL 4pásma (myslím že to jsou 4) tak tomu jeho popisu celkem odpovídají a mimochodem nevím o žádné jiné firmě co podobnou bednu v této cenové udělá lépe.Taktéž by mě zajímalo proč by jmenované JBL 90 byly nejhorší (odkud pochází tato informace ) a z čeho jako nejhorší :?: O soustavách revel atd. nad 100 tisíc se tu snad nebavíme *headbang* a regálovky s 25cm basem dnes už rozhodně nepatří k běžnemu standardu. Pokud zájemce( psal že) tíhne k větším bednám dospělého zvuku ,je víc než pravděpodobné že ho žádné regálovky nikdy nebudou bavit.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Jenže zvuk není jen o basu. Ono ne vždy platí, čím víc basáků, tím vic adidas. V nízkonákladových bednách platí spíše opak - bays pak tolik nevystupují a tím pádem méně se*ou. A to je ta lepší stránky, než kdyby ubučený bas překryl zbytek muziky. Proto já osobně bych v této ceně nikdy nevolil repro s více jak 2 pásmy a šel bych raději do regálovky, protože moje zkušenosti ukazují, že stejně drahá 2pásmová regálovka má méně kompromisů, než stejně drahý velký 3,5 pásmový sloup. Ale to nechť si každý zváží. A jak říkám, zvuk není jen o basech.

Moje volab by byla tato:
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... dience-42/

A časem, až bych našetřil, zbavil bych se toho technicxe a pořídil oravdu slušný stereozesilovač. Platí to samé, jako u bedny. Za peníze X bude stereo zesák méně kompromisní, než 5.1 AV receiver, či co to je za parostroj.

Odpovědět