Repro z bazaru

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro z bazaru

Příspěvek od PítrsPraha »

Dva 20cm basáky umějí v jedněch bednách zahrát skvěle, jiné dva 20cm basáky v jiných bednách zahrají strašně. Stejně jako třeba tři 18cm basáky nebo jeden 25cm basák. A stejně tak můžou skvěle i strašně hrát dvoupásma, dvouapůlpásma, třípásma, čtyřpásma... Požadavek na výšku právě 1 m je pak ve vztahu ke kvalitě zvuku holý nesmysl.

Lechosovo všeobecné tvrzení, že "když sloupy tak třípásma bass reflex výška cca 1m a dva basy Φ 200 mm" popisuje tak maximálně jeho subjektivní představu o vnější vizuální podobě sloupů. Nijak se ale netýká kvality zvuku. Pro ni jsou mnohem důležitější úplně jiné věci: použité reproduktory, jejich TS parametry a sladění se sebou navzájem a s ozvučnicí (tvar, objem), návrh a provedení výhybky s ohledem na citlivost, průběh impedance a fáze, konstrukce ozvučnice, vyladění impulzní odezvy, vyzařovacího diagramu... To jsou věci, které v reálu rozhodují o zvuku a ne jestli má bedna na výšku metr nebo metr dvacet.... :-D

Prostě podle těch 4 parametrů, které soudruh uvedl, se ani náznakem nedá říci, jestli bedna bude hrát dobře nebo ne.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

za posledný mesiac a pol akoby sa vrece roztrhlo s tými Dynaudiami z druhej ruky.

Každopádne hoc má Pítrs pravdu, zachádza sa zbytočne do teórie, čo asi miple-ovi veľmi nepomôže.

edit: plus píše, že chce, aby boli pásma vyrovnané, že sa neženie silou mocou za basami. Úprimne si myslím, že toto by ho možno mohlo aj potešiť. http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... 95-125-es/

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Tipy na konkrétní repro se zdůvodněním proč k mipleho zesilovači právě tyhle, jsem dal hned na začátku vlákna.

Což se ale nedá říct o každém přispěvateli do mipleho vlákna, že, LawIARe *palec* :) (neber to prosím špatně :-), ale nedalo mi to. Peace :-) ).

edit: Ha, tys svůj příspěvek mezi tím doplnil. Tak to *2thumbsup* . Nicméně zrovna tyhle Xaviany s jejich charakterem a nároky bych já osobně (sic!) k Technicsovi nezvolil.....

miple
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miple »

Teď mi byly nabídnuty tyto za 10000,- http://www.hifionline.cz/reprosoustavy/ ... 7-dls-r55/. Nic jsem na ně nenašel. Vše jen cizí stránky.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Tu jsem coural po Ostravě - heleme se ! hi-fi bazar ! No to si nenechám ujít...sloupáky jak z čítanky: Sharp CP-7700 3-pásma, Φ 2.5 cm - 9 cm - 2x20 cm
130 (250) W/8Ω v=1014 mm přesně podle mého gusta.
Obrázek

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Ať tazatel přitlačí trošku na pilu (15k) a má "dospělý" zvuk z Infinity Kappa 7.2(1)i, jen se obávám že největší brzdou bude AVR Technics :ugeek:.

http://www.infinity-classics.de/models/ ... _7_2i.html

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Technics je přechodná etapa, jednou může jít vejš...já jsem sestavu skládal přibližně 10 let co rok to jeden komponent domů se nesl jinak to nešlo, po čtyřicítce si už dal pokoj, je to na dožití, nic nového už nechci a basta.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Zdeny píše:Jenže zvuk není jen o basu. Ono ne vždy platí, čím víc basáků, tím vic adidas. V nízkonákladových bednách platí spíše opak - bays pak tolik nevystupují a tím pádem méně se*ou. A to je ta lepší stránky, než kdyby ubučený bas překryl zbytek muziky. Proto já osobně bych v této ceně nikdy nevolil repro s více jak 2 pásmy a šel bych raději do regálovky, protože moje zkušenosti ukazují, že stejně drahá 2pásmová regálovka má méně kompromisů, než stejně drahý velký 3,5 pásmový sloup. Ale to nechť si každý zváží. A jak říkám, zvuk není jen o basech.

Moje volab by byla tato:
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... dience-42/

A časem, až bych našetřil, zbavil bych se toho technicxe a pořídil oravdu slušný stereozesilovač. Platí to samé, jako u bedny. Za peníze X bude stereo zesák méně kompromisní, než 5.1 AV receiver, či co to je za parostroj.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ano zvuk není jen o basu ale mnoho z nás to bez basu nebaví ,dále basy zdaleka nejsou vždy to hlavní co se_e. Poměr kvalita 2 vs 3-pásma ve stejné cenové - není rozhodně jen tvá zkušenost ,ale snad víc než 10 let všude vytrubované dogma. Dvoupásmo lze logicky v dané ceně vyrobit lépe ,u bazárovek už je to volnější poměr kvalita/cena (původní) se poněkud stírá. A dynaudio-audience-42 ? v místnosti 6x4 m ? sorry ,to by mě nenapadlo snad ani ve snu.

miple
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miple »

A
Naposledy upravil(a) miple dne 26 pro 2016 13:37, celkem upraveno 2 x.

miple
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miple »

Nejsem žádný audiofi. Kdyby neexistovalo ozvučení filmu 5.1, tak stereo zesilovač by byla volba. Já pro svoje potřeby spíš využiji ten AV parostroj. Samozřejmě poslouchám i muziku, ale na druhé straně se podívám i na dobře ozvučený film, takže chci univerzální stroj. Už jsem se rozhod pro výměnu toho Technicse za nějaký nový AVR. Onkio TX NR555, 656. Yamaha RX V581, 681 popř jinou značku. A kupovat AVR pro film a k tomu zesík na hudbu, to určitě ne. Takže teď tedy sladit výše uvedné modely AVR s nějakými těmi repro.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

miple píše:A

A nic ,jen že by to byla škoda nevyužít ten prostor na větší dospělé bedny. Pokud ti ale jde převážně o dk ,tak mnohé z této debaty ztrácí význam a repro si klidně vyber dle vzhledu :P Vysoké požadavky na věrný přednes beden pro milovníky hudby tu tak nějak odpadají-

miple
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miple »

Už z toho blbnu. Nakonec to dopadne tak, že starý AVR ponechám na film a na hudbu vemu stereo zesilovač a k němu vhodné repro. To A nic neznamenalo. Jsem se překlikl. Mám strach, když koupím nový AVR, tak doma zjistím, že jsem vyhodil peníze a efekt žádný. Tak tedˇtedy je otázka jaký zesík plus bedny koupit. Vůbec nemám představ, tak jak jsem už měl u AVR, Jaký. Hodně zesilovačů se pohybuje v cenové hladine cca 7000,-

https://www.alza.cz/marantz-pm5005-stri ... d=18851360
https://www.alza.cz/denon-pma-720ae-bla ... d=18851360
https://www.alza.cz/onkyo-a-9010-cerny- ... d=18851360

Popř jiný. Jaký výkon? Třeba Onkyo v této cenové relaci má 2x44W, Denon 2x85. Chtěl bych tady tedy poradit jaký a k němu napasovat bedny. Maximální strop je 20000,-za vše. Teď mne asi odstřelíte. Ale co tak čtu, tak v tom nejsem sám. Každou chvíli jinak. *hura* Tak mějte trpělivost. Díky

miple
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miple »

Tak se tak po tom dívám, a zaujal mne https://www.czc.cz/yamaha-a-s301-stribr ... UQod1lwMfA. Sice je nad těch 7000,-, ale má slušné vybavení co se vstupů týče.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

*thumbs down* základní model,moc od toho nečekej.Za ty peníze seženeš na bazaru starší,zato lépe hrající zesilovač. *2thumbsup*

Odpovědět