Reproduktor šumí při přepnutí do režimu "aux"

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
silentfear
Kontaktovat uživatele:

Reproduktor šumí při přepnutí do režimu "aux"

Příspěvek od silentfear »

Ahoj :)
vůbec se v tom nevyznám a tak se pokusím bez odborných termínů popsat svůj problém.
Mám hifi Thompson CS580 (http://www.kamennyobchod.cz/img/eshop/l ... s580-1.jpg) a asi před týdnem mi začal šumět pravý reproduktor při přepnutí do režimu "aux", při jiných režimech nešumí. Kabelem to není, všechny jsem je zkoušel zpřeházet, měnit atd. Hifi připojuji přes tento kabel https://i.alza.cz/ImgW.ashx?fd=f10&cd=MK362 (ten jsem zkoušel taktéž prohodit) a reprobedna začne šumět ihned, jak do ní kabely vrazím. Šumí jen při vyšší hlasitosti a šum je slyšet i v průběhu hraní. Hifi mám již velmi dlouhou dobu (řekl bych, že tak od patnácti, tzv. asi 9 let) a tak doufám, že neodchází věkem :(
Děkuji za jakoukoliv konstruktivní radu, Tom.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Reproduktor šumí při přepnutí do režimu "aux"

Příspěvek od MB »

*offtopic* Krasna degradacia slova hifi

silentfear
Kontaktovat uživatele:

Jakože je to špatná hifi? Promiň, ale nechápu co tím máš na mysli, jak jsem psal, nevyznám se v tom vůbec, což jsem předem avizoval. Zdá se však, že pro mě radu neskrýváš, nechápu tedy, proč sem vůbec píšeš :)

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Otazka nie je prečo sem píšem ja ale prečo ty tu "minivežičku" nazývaš hifi. S hi-fi to ma spoločne iba to že to pri prevoze do obchodu v ČR/SR z Činy letelo nad krajinou kde sa nejake skutočné hi-fi vyrába....ono to ale vlastne išlo loďou.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

silentfear zvykej si ;)

silentfear
Kontaktovat uživatele:

Jarda69 píše:silentfear zvykej si ;)
radši ne :D

silentfear
Kontaktovat uživatele:

MB píše:Otazka nie je prečo sem píšem ja ale prečo ty tu "minivežičku" nazývaš hifi. S hi-fi to ma spoločne iba to že to pri prevoze do obchodu v ČR/SR z Činy letelo nad krajinou kde sa nejake skutočné hi-fi vyrába....ono to ale vlastne išlo loďou.
Hele, já ani nevím co zkratka hifi znamená. Výrobce píše Hifi systém Thomson CS 580, tak tomu říkám Hifi systém Thomson CS 580 a tím to pro mě začíná a končí :) Zvuk z toho jde uchu lahodící a ohulit se to dá dost nahlas. Nevím o co ti vlastně jde chlape :D Potřebuješ se vytahovat s tím, že ty máš větší hifi než anonymní člověk na internetovém foru? :D

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

no, musim k tomuto napsat, ze zrovna tuto minivez jsem dal holce do pokoje, osobne jsem ji kupoval a po vysilujicim hledani neceho co aspon trochu hraje jsem vybral prave toto. Bedny tezke a tluste - 2mm drevotriska - opradu to nehraje zle - da se rict poradna minivez ........... asi tak. Ale k tematu nemam nic. asi rozbity prepinac ..

silentfear
Kontaktovat uživatele:

Pro upřesnění problému: skutečně jsem zkusil proházet všechny kabely, kabelem to není; není to ani počítačem. Pravá reprobedna začne šumět v okamžiku, kdy připojím zmíněný kabel a přepnu na režim aux. Při samotném aux režimu a bez kabelů nešumí. Nezáleží na tom, jestli je kabel s částí na které je jack připojen do PC či do mp4 přehrávače. Abych upřesnil šum, tak jde o jemný šum na pozadí hudby, při poslechu málo slyšitelný, ale vadí mi. Domnívám se, že je problém u vstupu do "minihifi" (pro uživatele MB), je to možné? Co s tím? :)

Fox25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fox25 »

No a šumí to když to hraje z CD a nebo když to propojíš s PC přes USB?

Jestli to šumí pouze přes AUX tak závada by neměla být vážná a oprava nebude drahá, nicméně zde ti těžko někdo řekne co s tím přesně je.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Šamani, řešíme tu šum Thomsona (ne Thompsona, to byl americký samopal zvaný slangově tommy-gun) nebo marketingový slogan hi-fi ?

boxer

Příspěvek od boxer »

Thompson šumí při zmáčknutým kohoutku. Nemá však aux.

Thomson nemá šumět. Pokud nešumí bez kabeli ,ale jakmile se do konektoru AUX strčí jakýkoliv kablík , tak je něco s tím konektorem v Thomsonu, kde se při zasunutí do něj cosi propojí. Možná prodřenej plášť.

Pokud jsem to dobře pochopil.

silentfear
Kontaktovat uživatele:

Fox25 píše:No a šumí to když to hraje z CD a nebo když to propojíš s PC přes USB?

Jestli to šumí pouze přes AUX tak závada by neměla být vážná a oprava nebude drahá, nicméně zde ti těžko někdo řekne co s tím přesně je.
Dneska zkusím ještě přes USB, to mě nenapadlo, tím bych měl s konečnou platností zjistit, jestli jde o porušený vstup nebo režim aux, dik :)
(z CD to nešumí)

silentfear
Kontaktovat uživatele:

boxer píše:Thompson šumí při zmáčknutým kohoutku. Nemá však aux.

Thomson nemá šumět. Pokud nešumí bez kabeli ,ale jakmile se do konektoru AUX strčí jakýkoliv kablík , tak je něco s tím konektorem v Thomsonu, kde se při zasunutí do něj cosi propojí. Možná prodřenej plášť.

ano ano, to jest taktéž má teze :D

unor1976
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od unor1976 »

silentfear píše:
boxer píše:Thompson šumí při zmáčknutým kohoutku. Nemá však aux.

ano ano, to jest taktéž má teze :D
Taky můžeš vyzkoušet otočit vidlici v zásuvce.

Odpovědět