Reproduktory a receiver
Re: Reproduktory a receiver
Mas odemne SZ, zkus si ji precist ...
To si mi moc neporadilStrejdin píše: ↑07 pro 2019 18:01No nevím,... ale dle mého, ber zdejší rady s velkou rezervou, každý má jiné zvukové a designové priority , v téhle cenové kategorii o nic než design stejně nepůjde, no nějak hrát to bude,.... Ale! Zjednodušeně, kup si co se ti líbí, ale až budeš chtít aby to hrálo, začni šetřit.
Vím, že jsem ti radu svým způsobem nenapsal, protože tak jak ji chceš slyšet , tak tu opravdu neznám. Napsal jsem, že si myslím a na tom si trvám, že je úplně jedno jak budeš k sobě něco pasovat, na zvuku to v této kategorii nepoznáš. Otázkou je v jaké kategorii to poznat je, ale to už je téma jiné. Jestli jsi se ti líbí ty Polk, je dle mého úplně jedno jaký zesilovač nebo reciever si k nim koupíš. Jestli to bude Pioneer, nebo Sony, Nad a jiné, musí především umět to co po něm chceš a to je všechno. Pravdou je, že ty nejlevnější řady od výrobců mají zpravidla nějaké zvukové kur.. tko, to aby jejich vyšší řada hrála o schůdek lépe a šla "jednoduše" odlišit. Aby jsi nekoupil vyloženě průšvih ti poradí každý prodavač. Promiň, že jsem ti nepomohl. 
Ty Polk v rámci tvého rozpočtu jsou velmi dobrá volba . Na Polském foru je jeden hifista testoval oproti mnohem dražší konkurenci a byl překvapený jak dobře hrají. A to je než slyšel odsoudil vzhledem k ceně, že nemůžou dobře hrát za tak málo peněz. Že budou ošizený atd.Pak ale uznal že hrají velmi dobře. Vzhledem k 8 Ω jsou univerzální , můžeš k nim připojit jakýkoliv zesilovač nebo receiver.
Citlivost: 90 dB taky velmi dobrá .
Vpoho moc si vážím Tvé snahy, jsem trochu puntičkář, neumím koupit jen tak něcoStrejdin píše: ↑07 pro 2019 21:38Vím, že jsem ti radu svým způsobem nenapsal, protože tak jak ji chceš slyšet , tak tu opravdu neznám. Napsal jsem, že si myslím a na tom si trvám, že je úplně jedno jak budeš k sobě něco pasovat, na zvuku to v této kategorii nepoznáš. Otázkou je v jaké kategorii to poznat je, ale to už je téma jiné. Jestli jsi se ti líbí ty Polk, je dle mého úplně jedno jaký zesilovač nebo reciever si k nim koupíš. Jestli to bude Pioneer, nebo Sony, Nad a jiné, musí především umět to co po něm chceš a to je všechno. Pravdou je, že ty nejlevnější řady od výrobců mají zpravidla nějaké zvukové kur.. tko, to aby jejich vyšší řada hrála o schůdek lépe a šla "jednoduše" odlišit. Aby jsi nekoupil vyloženě průšvih ti poradí každý prodavač. Promiň, že jsem ti nepomohl.![]()
To je bezva, půjdu do nich. Ještě poslední věc. Co si myslíš o tomhle receiveru https://av-prijimace.heureka.cz/denon-a ... hoQAvD_BwE? Budou s ním šlapat po stránce impedance a tehlech věci?Lemon píše: ↑07 pro 2019 22:05Ty Polk v rámci tvého rozpočtu jsou velmi dobrá volba . Na Polském foru je jeden hifista testoval oproti mnohem dražší konkurenci a byl překvapený jak dobře hrají. A to je než slyšel odsoudil vzhledem k ceně, že nemůžou dobře hrát za tak málo peněz. Že budou ošizený atd.Pak ale uznal že hrají velmi dobře. Vzhledem k 8 Ω jsou univerzální , můžeš k nim připojit jakýkoliv zesilovač nebo receiver.
Jo v pohodě.
no právě ! co ti někdo doporučí může se v praxi a ve finále ukázat jako nepoužitelné a k ničemu
jo a jinak - po zakoupení výrobku tak do týdne až dvou objevíš lepší a možná levnější, to je zákon Murphy a tržní zákon...
jo a jinak - po zakoupení výrobku tak do týdne až dvou objevíš lepší a možná levnější, to je zákon Murphy a tržní zákon...
Koupil jsem ten x1500h, uvažoval sem ještě o x2500h, respektive x2600h, protože nižší řada není moc k sehnání. Tak snad nebudu litovat (rozdíl 6 tis. už se mi zdál dost.
K tomu ty Polk T50. Zatím to hraje vcelku dobře. Na filmy ještě uvažuju o stredaku T30. Sub asi ne a zadní nejspíš taky ne. Kabely sem sice nějak vymyslel, ikdyz by to bylo vcelku složitý a byly by cca 20m na bednu, ale nevím kam je dát, aby nepřekážely. Navíc T15 jsou vcelku velký. Gauč je do elka a nalepenéj na zdi. Levou bednu bych šoup do knihovny co je u gauče, ale pravou bych musel dát někam nad jídelní stůl, kterej je za rantlem gauče. Zajímalo by mě jak to kdo v běžných obývacích pokojích řeší, protože to dle mě nejde vyřešit tak, aby to bylo prakticky a nepřekážely.
K tomu ty Polk T50. Zatím to hraje vcelku dobře. Na filmy ještě uvažuju o stredaku T30. Sub asi ne a zadní nejspíš taky ne. Kabely sem sice nějak vymyslel, ikdyz by to bylo vcelku složitý a byly by cca 20m na bednu, ale nevím kam je dát, aby nepřekážely. Navíc T15 jsou vcelku velký. Gauč je do elka a nalepenéj na zdi. Levou bednu bych šoup do knihovny co je u gauče, ale pravou bych musel dát někam nad jídelní stůl, kterej je za rantlem gauče. Zajímalo by mě jak to kdo v běžných obývacích pokojích řeší, protože to dle mě nejde vyřešit tak, aby to bylo prakticky a nepřekážely.
Ty sloupy musí být na zemi a ne v knihovně a nad jídelním stolem(nevím jak to přesně myslíš). Můžeš dát nějaký půdorys místnosti a umístění? Já mám reproduktory klasicky vedle televizního stolku. Jinak zvuk se ti ještě časem zlepší po zahoření reproduktorů asi kolem 100 hodin provozu.
tomasr určitě nechce dávat do knihovny a nad stůl sloupy T50, ale zadní efektovky T15. 

Jaj
jsem to přečetl moc narychlo 

Jj sloupy jsou vedle tv samozřejmě střed bude pod TV ve skříňce a zadní nemám kam rozumné dat. Nákres nemám, ale je to klasický obývák cca 3,4m na šířku, 5-6 m na delku. Tv a gauč jsou naproti sobě na těch 3 metrech. Gauč je až na zdi, takže ty poměrně velký zadní Polk T15 bych musel dát jedině zboku. Další komplikace je, že gauč je do elka a poměrně velkej. Potřeboval bych do zadu nějakej sound bar
Jako zadní efektovky můžeš použít prakticky jakékoliv malé efektovky, dokonce i satelity, protože z nich stejně žádné basy nejdou.
Říkal sem si, že bych tam dal nějaký chrastítka, ale i tak se mi to nechce pridělávat ke zdi. Měli by dělat fakt zadní pasivni sound bar, to by mělo mnohem větší význam, než ten pod TV. Pridělalo by se to nad gauč a zespodu by se připojil kabel, kterej by byl za gaucem. Bylo by to elegantní a nemuselo se to směřovat. Nechápu, že to ještě nikoho nenapadlo.