Reprosoustavy k lampám

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Reprosoustavy k lampám

Příspěvek od koudy42 »

Co znacka Triangle, mivaji citlivost pres 90dB, ale nevim jak jsou na tom s impedancnimi propady. Treba poradi/navede Renown, urcite mu proslo rukama vic modelu teto znacky. Kdyz jsem vybiral regalovky, Triangle byly v uzsim vyberu. Jinak mas pred sebou nelehky ukol pokud trvas na sloupovkach a komercni jednopasma jako RD acoustic jsou mimo hru.
Neco podobneho hodlam resit po stehovani a planuji provozovat opet fullrange sloupy. A zde mi terahera vnuknul kacirsky napad, koupit subwoofery a nemenit regalovky s lampacem ;). Otazka Jake mas preference a taky jak velka je tva poslechovka. Ja tuto variantu nezamitam, protoze budouci trucovna skyta jen 15m2 :).Kazdopadne zajimave vlakno a budu fandit! *palec*
Naposledy upravil(a) koudy42 dne 24 zář 2017 22:21, celkem upraveno 2 x.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

měl jsem kdysi Triangle Antal Anniversary s padesátiwattovým Canor TP106VR+ a myslím, že to hrálo spolu velmi dobře. Koneckonců slyšelo to hodně lidí odsud z fóra.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Chci se zeptat, pokud už někdo chce lampama hnát sloupy, není lepší vzít bedny připravené pro bi-amping, spodek hnát slušným tranzistorem a střed a výšky, které nežerou výkon, ale uplatní lampový zvuk, hnát lampou?

marasten
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marasten »

Jen pro info poslechovka je klasický obývák cca 25m/2 plus k tomu otevřená kuchyň cca 8m.

Koukal jsem a zajímavé by mohly být Spendor D7 jsou ale již přes limit.
Na ty Triangle kouknu díky za tip.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Kolem 100tis, tak se zkus se podívat po Cabasse Iroise 3 (nové) nebo Triangle Cello (bazar), modely s citl. 91-92.

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

Konkretni tip nedam, ale snad ti to co napisu pomuze v orientaci. Obecne, objem-citlivost-rozsah smerem dolu jdou proti sobe. Pokud tedy hledas citlivost kolem 90dB/2.83W/1m, tak asi rovnou zapomen na male dvoupasma. Chces-li nahnat citlivost, tak musis pouzit 4ohm basak, vetsi basak, vetsi objem, zdvojeni basaku,.... proste neco z toho.
Dale citlivost se take spatne definuje. Neni dano na jake frekvenci, a nerespektuje to nerovnosti frekvencky.
4ohm basak bude min vyssi citlivost nez 8ohm.
S citlivosti, impedanci a rozsahem dolu (s jakym poklesem?) vyrobci celkem kecaji a na jejich udaje bych bral s rezervou.

Kdyz to shrnu, koukej spis po konstrukcich s dvema basakama, I za cenu nizsi impedance. Pokud mozno najdi nejake mereni, ktere rekne I fazi, protoze samotna nizsi impedance padajici ke 3ohm nemusi byt nijak na zavadu.

Ruzne sirokopasma, poloPA atd muzou vyhovet, ale casto nejdou vzhledem k velikosti nijak nizko, a vyssi citlivost maji ve strednim pasmu, a na basech je to stejne citlive jako standartni menice.

A uplne konkretne, ty tripasma Aurum Cantus s desetipalcem maji psano citlivost 90dB, impedance 8ohm, jeden basak, a spodni kmitocet 32Hz. To je az moc pekne a realita techto parametru bude si myslim jina. Takze opatrne pri vyberu ciste podle parametru od vyrobce.

A samozrejme pozor na jednotky dB/2.83V/1m a dB/1W/1m.

A abych predesel vrtani se v detailech, vse co pisu je zobecneni, sem tam nejake vyjimky se asi najdou.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Ozvucnice tech Klipschu vypada jako z papundeklu :), nic ve zlem, i kdyz podle hmotnosti je to asi bytelny regal, ale zalezi i na celkovych rozjetych a reproduktorech. U Klipschu dvojnasob doporucuji poradny poslech, co jsem slysel sloupovky v cene kolem 40k, tak to rezalo usi jak nabrouseny hlas nejvetsi semetriky ve meste :D.

merfas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od merfas »

Ahoj já hraju lampy přes KEF. Zatím mám jen q7, ale pokud bych šel dál, určitě bych si poslechl nějaký nový model http://www.rodel-audio.cz/produkty-kef- ... 0parametry , nebo se podíval po něčem starším ve vyšší kategorii http://kef.com/html/pl/showroom/hi-fi_s ... ding/xq40/. Asi nejlepší bedny v této kategorii, co mě kdy zaujaly byly WLM Diva https://audioaddiction.net.au/wlm-diva- ... rspectives , hrály fantasticky, měl je pan Diok ve studiu a hrály přes lampový Leben, ale přiznávám se, že modelů moc naposlouchaných nemám.

merfas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od merfas »

RedBaron píše:
25 zář 2017 09:51
Chci se zeptat, pokud už někdo chce lampama hnát sloupy, není lepší vzít bedny připravené pro bi-amping, spodek hnát slušným tranzistorem a střed a výšky, které nežerou výkon, ale uplatní lampový zvuk, hnát lampou?
Tohle mě trochu zaujalo, to fakt jde, použít třeba dva zesilovače. Zkoušel s tím někdo laborovat? Nebo aspoň teoreticky?

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

Osobne skusenosti s tym nemam,hram ciste lampy,ale kazdy ten zosilovac bude mat minimalne odlisnu dynamiku a z tohto hladiska Ti basak bude hrat dost odlisne oproti zvysku,pokial sa to nezladi... ale mozno sa mylim...pri rocku ci popu ok,ale klasika ci akustika... nejako mi to nesedi...
Trebars Acon ma model Ultima4 a Ultima X spomynanym sposobom riesene...

Acon Ultima 4
IMG_2678.PNG
Acon Ultima X
IMG_2679.PNG
Naposledy upravil(a) adrian dne 26 zář 2017 21:38, celkem upraveno 1 x.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

koudy42 píše:
26 zář 2017 14:45
Ozvucnice tech Klipschu vypada jako z papundeklu :), nic ve zlem, i kdyz podle hmotnosti je to asi bytelny regal, ale zalezi i na celkovych rozjetych a reproduktorech. U Klipschu dvojnasob doporucuji poradny poslech, co jsem slysel sloupovky v cene kolem 40k, tak to rezalo usi jak nabrouseny hlas nejvetsi semetriky ve meste :D.
Tak to jsi neslyšel moju,když mi najde nějaký nový kabel v sestavě,zlaté Klipshe :D Sorry za *offtopic*

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

terahera: *2thumbsup* :lol:

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

koudy42 píše:
26 zář 2017 14:45
Tyhle Klipsche jsou vyjímečné výškáčem, který jinak dávali jenom do sloupů RF-7 (které mám a tedy znám). Jeho zvuk je tonálně stejný jako Revelator ve Wilson Benesch Discovery, samozřejmě s výhodou daleko většího dynamického rozsahu. Nelze naprosto srovnávat s nižšími modely, je to jiná liga. Kdybych chtěl stojanovky, tak tady neváhám, i když cena je poměrně vysoká na to že jsou 10 let staré.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

A jak jsou na tom tyto regalovky s basama s jejich 20cm stredobasem? Pokud hraji jak pises, tak by to mohlo byt uz slusne poslouchani za nevelky financni obnos a dobre pro parovani s lampacem.

Odpovědět