Řešení all-in one k aktivním regálům

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
epsylon
Kontaktovat uživatele:

Řešení all-in one k aktivním regálům

Příspěvek od epsylon »

Zdravím, řeším otázku připojení jednoho max. dvou želez k aktivním regálům Elac navis ARB-51 - preference připojení přes XLR, příp. RCA. Existuje přímo bezdrát řešení od Elacu Discovery Connect DS-C101W, ale jednak je nedostupné a druhak nechci wifi připojení k repro vzhledem k poklesu kvality (datové omezení bezdrátu). Poslech převážně stream - Tidal, Spotify, internet. rádia občas, FLAC často, využívám chromecast. Koukal jsem po kabelovém připojení přes XLR a tedy s danými požadavky vykouknul Cambridge audio CXN V2 nebo lepší bratříček 851 N. Vypadá zajímavě i Gustard A26,ale tam bych musel cestou Roonu nebo nějakého dalšího stream zařízení pokud jsem koukal správně (Roon nepoužívám, RPi také ne jako přestupeň, ale lze se přiučit). Dotaz tedy zní co by jste navrhovali (jaké máte zkušenosti s vlastním řešením u aktiv regálů) pokud potřebuji přes all-in regulovat hlasitost a preferuji kabelové připojení (ideál XLR) a preferuji co nejméně zařízení. Díky za tipy, rady, postřehy ... ;-)

Kofim
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Řešení all-in one k aktivním regálům

Příspěvek od Kofim »

Ahoj,
mám to podobně (ber to s rezervou :-)), používám dnes už šrot chromecast přes LAN. Teď se chystám zdroj měnit za "něco lepšího" a to buď za wiim pro, audiopro link2, nad cs1(endpoint) nebo klasický bs node - všechny tyto bych ještě dororučil spojit s externím DAC (třeba nějaký topping). První tři mají chromecast, takže odpadá používání jejich nebo externí ovládací aplikace (stačí apka tidal, spotify, tunein), naopak BS node má svou ovládací aplikaci a to špičkovou-bezkonkurenční. Ještě podle mně důležitější než "zdroj" je ovládání hlasitosti a v tomto tvém případě bych šel bych analogovou cestou - něco co má klasický alps nebo ještě lépe relátka. Doporučuji vše vyzkoušet na vlastní poslech.

Kofim
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kofim »

ještě tipy - s alpsem audiolab 6000a, s relátky riha line4-dac. Jinak tvůj navrhovaný 851N je také skvělá volba!

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Já jsem velmi spokojen, jak po zvukové, tak po soft. stránce s Cocktail Audio x 40 ( starší model ) dnes se již neprodává, nahradil ho x 45.

epsylon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od epsylon »

Je zajímavé, že na ofiko stránkách k tomu Fiio R7 mají uvedený i dálkáč a v recenzi a obchodech je bez...

Odpovědět