Dobrý den,mám dotaz k převzorkování Roonu.
Přemýšlím o instalaci Roonu jako o vhodné aplikaci k streemování Tidalu k mému Hugo2/Go. Go konečně dostalo certifikaci jako Roon ready,tak si myslím,že by to mohla být pro mne vhodná cesta .Používal bych notebook(jádro Roon)-tablet/tel.-H2/Go.
Momentálně používám aplikaci Mconnect,která přehraje skladby PCM max.48kHz a chtěl bych víc. Můj laický dotaz zní,umí Roon/Tidal přehrát streemované skladby více než 48kHz u kterých je uvedeno např.192kHz,popř.je převzorkovat na vyšší frekvence?
Roon převzorkování
Re: Roon převzorkování
Roon umí re-sampling podle toho, co umí připojený end point, resp DAC připojený k endpointu. Nicméně designer Chordu, Rob Watts dost výrazně nedoporučuje převzorkovávat signál před jeho DACy. Leda jeho MScalerem. Re-sampling ROONu stejně asi nebude kdoví co. Uživatelé na zahr. fórech spíš doporučují HQplayer, který se dá používat společně s ROON, když už. Osobně nechávám re-sampling na převodníku, protože podle mně je to součást řešení DA převodu společně s noise shaping filtrem a není radno to toho zasahovat.
Děkuji za odpověď.
Mohu se Vás ještě zeptat,zda H2/Go zvládne přehrát z ROONu při přímém streamování TIDALu přes Wifi/Ethernet např.vzorkovací frekvenci např.24/192, uvedeném na albu s MQA?
Jde mi o to,abych nepořídil ROON a ten mi pak nedovolil bez převzorkování streamů z TIDALU přehrát hudbu jen v nižší vzorkovací frekvenci než je uvedeno na skladbách v TIDAL/MQA . ROON/H2/GO umí max.384kHz,ale netuším,zda je to možné i u streamování TIDALu z ROONu u skladeb u kterých je uvedeno 24/384.
Mohu se Vás ještě zeptat,zda H2/Go zvládne přehrát z ROONu při přímém streamování TIDALu přes Wifi/Ethernet např.vzorkovací frekvenci např.24/192, uvedeném na albu s MQA?
Jde mi o to,abych nepořídil ROON a ten mi pak nedovolil bez převzorkování streamů z TIDALU přehrát hudbu jen v nižší vzorkovací frekvenci než je uvedeno na skladbách v TIDAL/MQA . ROON/H2/GO umí max.384kHz,ale netuším,zda je to možné i u streamování TIDALu z ROONu u skladeb u kterých je uvedeno 24/384.
Pokud vím, tak Chord převodníky zásadně MQA nepodporují, takže se to dá leda obejít tak, že ROON udělá tzv. první rozbalení MQA formátu a pošle to jako např. 24/96 nebo 24/192 do převodníku. To podle mne není převzorkování, ale jen rozbalení MQA do FLAC. 2GO neznám, podle specifikace na webu výrobce má umět až 32/768. ROON má trial verzi, myslím na 14 dnů, tak to můžete vyzkoušet. Podle mne to teda hraje úplně stejně jako obyč. CD formát (16/44), ale na to může mít každý subjektivní názor. Já si myslím, že přínos hi-res oproti CD formátu je nulový. Když je muzika dobře nahraná a dobře namasterovaná, tak je to požitek i v CD formátu. V opačném případě vyšší vzorkovací frekvence nic nevylepší.
Děkuji za rychlou zprávu. Chord skutečně MQA
neumí, jen to první rozbalení, jak jste uvedl. Zkusím tu trial verzi Roonu a nechám se překvapit. A ano některé nahrávky flac 44,1 zní lépe než nahrávky s více kHz. Pohříchu je dnes kvalitních nahrávek jako šafránu.
neumí, jen to první rozbalení, jak jste uvedl. Zkusím tu trial verzi Roonu a nechám se překvapit. A ano některé nahrávky flac 44,1 zní lépe než nahrávky s více kHz. Pohříchu je dnes kvalitních nahrávek jako šafránu.