Klasická diskuse....na jedné straně od NA a jeho konkrétní zkušenosti sdělené bez emocí s kterými souhlasím a kterému mohou někomu pomoci a na druhé straně haštěřivé příspěvky všeznalých pánů Boxera, Zdenyho aj.
Zcela konkrétní příklad s posledních dnů - zcela nový XRL Kabel Kimber Select 1126 mezu CDP a zesilovačem oproti původnímnu 1121
k mému zklamání po výměně zcela minimální posun - pokud vůbec, po několika dnech intenzivního hraní proveden opět stejný slepý test - kabel byl nahrazen původním aniž by návštěva (také přirozeně majitel sestavy) věděla, který je který a byl slyšet velmi slušný kvalitativní posun nejenom mnou, ale slyšel to stejně i on.
Upozorńuji předem....je mi celkem fuk, jak na to bude kdo reagovat, zda-li si bude ťukat na čelo, tohle je fakt a nějaké domněnky lidí, kteří u toho nebyli mě zanechávají
chladným. A pokud někdo bude tvrdit, že je to tím, že tyto kabely jsou špatné a proto se to tak stalo....tak ať se jde raději vyšetřit.
Tohle vlákno zase ukázalo starou známou věc.Na každém fóru jsou vždy 2 tábory - jedni se snaží své sestavy vylepšit třeba i pomocí nějakých maličkostí a zajímají je
zkušenosti druhých a také umí hudbu pozorně poslouchat a poznají i drobné rozdíly a na fórum se přihlásili, aby získali nové informaci a podiskutovali s lidmi, co mají
zkušenosti (bohužel je často přejde, kvůli příslušnikům druhého tábora).V druhém táboře jsou lidi, kteří si na fóru hlavně hojí svá bolavá ego, rádi někoho okřikují a
kritizují a odsuzují, o čem nemají ani šajna, tak zásadně neuznávají, všechno ví nejlépe a přitom mají často takové sestavy, že tam opravu není nic poznat.....
Tak a teď se pánové můžete do mne pustit, do toho
Dotaz mimo na Boxera : když se chlapče otíráš o Anawaka, tak ty jsi u něj byl a slyšel jak mu to hraje, že hodnotíš ? Nebyl, že ? Já ano. Tak ho neřeš, kdyš víš h....
Sekal :
Autory tvrzení o nutnosti zahořování kabelů a také o potřebě záběhu současných automobilů v řádu několika desetitisíců km řadím do jisté kategorie.. Název oné kategorie si však raději ponechám pro sebe, poněvadž bych patrně obdržel BANán...
Sekale, ty chceš říci, že se např. u Dieselova motoru je stejná spotřeba PHM při 0 km a při např. 30 000 km ? Pokud ano, tak o tom víš stejné houby jako mám ten dojem i o problematice hifi. Proč je nižší, jak každý, který o autech něco ví, protože došlo k jistým procesům v motoru, v převodovce atd.