Rušení z TV ve standby režimu přes HDMI zpět do AVP

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
zabiny007

Rušení z TV ve standby režimu přes HDMI zpět do AVP

Příspěvek od zabiny007 »

Ahoj, potřebuji poradit s následujícím problémem:
AVP mám zapojen společně se zbytkem aparatury do samostatného okruhu, TV je zapojena do jiného. Zvuk z TV jde do AVP přes optiku. Obraz z AVP do TV jde přes HDMI. Když je TV vypnutá (standby režim) a já poslouchám jen aparaturu, občas se stane, že v AVP zacvaká relátko (alespoň myslím, že to je relátko), někdy při tom i hudba na vteřinu přestane hrát. To stejné se děje i když pouštím kino na plátno - občas v AVP zacvaká, někdy vypadne na vteřinu zvuk i obraz, což je dost šílené. Stává se to většinou tak cca po půlhodině až hodině, co vypnu TV a zapnu aparaturu. Na 100% vím, že je to způsobeno HDMI propojením TV a AVP - když toto odpojím, problém není. Stejně tak zmizí, když při poslechu nebo projekci na plátno vytáhnu TV ze zásuvky.

Můj dotaz: existuje nějaké řešení, jak tomuto předcházet? V menu TV i AVP už jsem zkusil všechna možná nastavení pro HDMI, ale nic napomáhá. Existuje něco jako třeba galvanický oddělovač na HDMI? (pokud je to blbost - omlouvám se technikům, některé věci jdu mimo mne :-) ). Vkládat mezi AVP a TV nějaký vypínač mi přijde "nečisté"... Máte nějaký nápad, doporučení?

merfas
Kontaktovat uživatele:

Re: Rušení z TV ve standby režimu přes HDMI zpět do AVP

Příspěvek od merfas »

Ahoj, před nedávnem jsem řešil podobný problém a sám jsem to taky nechápal. Pořád mi bzučel lampový zesák, myslel jsem že je to nějaká elektronka, ale všechny jsem vyměnil a změna nastala jen mírně v charakteru bručení. Tak jsem začal odpojovat, cestou pokus omyl. Zjistil jsem že bručení přestalo při odpojení receiveru.... tak jsem šel dál nechal receiver napojený na zesák a odpojoval jsem vše z receivru. Došel jsem k tomu, že je vše utichne, když odpojím hdmi k projektoru, tak jsem ho dal zpět a odpojil jsem projektor ze sítě a bylo to. Ačkoli byl ve stanby režimu stejně jako receiver, tak to přes starou síť rušilo lampáč, nevím jak to bylo způsobeno. Mám teď projektor napojený prodlužkou ve filtrovaných zásuvkách jako zbytek sterea a je klid.
Koukal jsem i po nějakém hdmi filtru ale nic jsem na netu nepotkal, zkus laborovat, snad se ti to taky podaří vyřešit.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Tak jsem vyzkoušel všechny varianty zapojení, včetně jednoho okruhu, různá nastavení HDMI jak v AVP tak i v TV, ale nic nepomáhá. Takže mám nyní následující možnosti:
1) Mít HDMI z TV stabilně odpojeno a zapojit jen, když budu potřebovat i obraz. Řešení nejjednodušší, ale nekomfortní.
2) Pořídit nějaký HDMI přepínač/vypínač, který zajistí stabilní přerušení propojení AVP-TV přes HDMI. Řešení relativně levné a komfortní, ale bojím se vlivu na kvalitu obrazu. Nemáte doporučení na nějaký kvalitní, kde dojde opravdu ke kompletnímu odpojení při přepnutí/vypnutí?
3) Na netu jsem našel HDMI optický izolátor - viz http://muxlab.com/pro-digital/hdmi-opti ... lator-kit#, což by mohlo vyřešit můj problém a bylo by to ideální řešení. Je to však docela nákladné zařízení a kupovat to na zkoušku moc nechci. Nemáte s tím/nebo podobným optickým izolátorem zkušenosti?

Obrázek
Obrázek

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Tak jsem ještě našel dvě další řešení:

Přenos přes Optiku - singl mode vlákno
http://www.dipolnet.cz/konvertor_signal ... _H3608.htm
Obrázek

Přenos přes CAT6
https://www.monoprice.com/product?p_id=8121
Obrázek

Máte s něčím zkušenosti?
Popř. alespoň teoretickou představu, které z řešení by mohlo fungovat s co nejmenším vlivem na výsledný obraz?

Odpovědět