AVP mám zapojen společně se zbytkem aparatury do samostatného okruhu, TV je zapojena do jiného. Zvuk z TV jde do AVP přes optiku. Obraz z AVP do TV jde přes HDMI. Když je TV vypnutá (standby režim) a já poslouchám jen aparaturu, občas se stane, že v AVP zacvaká relátko (alespoň myslím, že to je relátko), někdy při tom i hudba na vteřinu přestane hrát. To stejné se děje i když pouštím kino na plátno - občas v AVP zacvaká, někdy vypadne na vteřinu zvuk i obraz, což je dost šílené. Stává se to většinou tak cca po půlhodině až hodině, co vypnu TV a zapnu aparaturu. Na 100% vím, že je to způsobeno HDMI propojením TV a AVP - když toto odpojím, problém není. Stejně tak zmizí, když při poslechu nebo projekci na plátno vytáhnu TV ze zásuvky.
Můj dotaz: existuje nějaké řešení, jak tomuto předcházet? V menu TV i AVP už jsem zkusil všechna možná nastavení pro HDMI, ale nic napomáhá. Existuje něco jako třeba galvanický oddělovač na HDMI? (pokud je to blbost - omlouvám se technikům, některé věci jdu mimo mne