Sestava byt
Re: Sestava byt
Aha si nerozumime, ja mel za receiver zesilovac s radiem, LAN ap. a ty zrejme mluvis o ALLINONE zdroji zvuku . Pak muze byt tve PC, jen vybrat DAC.
Pouhý DAC mu stačit nebude. Musí pak shánět ještě zesilovač a reprobedny, jak nastínil PavelDosko, a vše vhodně kombinovat dohromady a nemám pocit, že zrovna o toto dytr stojí.
Jestliže bude mít v pokoji plnohodnotné PC, pak mi osobně přijde jako velmi vhodný tip od Kychtaxe na slušné aktivní bedny. Signál z gramofonu tam dostane přes AUX (pochopitelně přes nutný phono-preamp).
K tomu all-in-one řešení spíš taková poznámka - vzhledem k tomu, že sestava bude primárně na filmy (předpokládám také s prostorovým zvukem), je potřeba uvažovat s downmixem v počítači, protože většina DACů přebere pouze stereo signál. Navíc bude asi muset ještě synchronizovat zvuk s obrazem. V tomto by byla, myslím, výhoda AVR nebo stereo recieveru s HDMI vstupy (něco jako Onkyo TX-8270), kde by vše proběhlo v něm, a signál pak dále pokračoval do projektoru. Je to na zvážení.
Jestliže bude mít v pokoji plnohodnotné PC, pak mi osobně přijde jako velmi vhodný tip od Kychtaxe na slušné aktivní bedny. Signál z gramofonu tam dostane přes AUX (pochopitelně přes nutný phono-preamp).
K tomu all-in-one řešení spíš taková poznámka - vzhledem k tomu, že sestava bude primárně na filmy (předpokládám také s prostorovým zvukem), je potřeba uvažovat s downmixem v počítači, protože většina DACů přebere pouze stereo signál. Navíc bude asi muset ještě synchronizovat zvuk s obrazem. V tomto by byla, myslím, výhoda AVR nebo stereo recieveru s HDMI vstupy (něco jako Onkyo TX-8270), kde by vše proběhlo v něm, a signál pak dále pokračoval do projektoru. Je to na zvážení.
Za sebe ze zkušeností. Co jsem mohl porovnat stereo receiver Onkyo s běžnými repro a aktivní reprosoustavy KEF Ls50 wireless. Onkyo není moc silný zesilovač, potřebuje k sobě velmi citlivé reprosoustavy. Oproti tomu zesilovač co je použit v KEF je opravdu silný a reprodukovaná hudba zní velmi čistě a má ten správný timing. Navíc v této cenové kategorii člověk slyší jak je nahraná skladba ve studiu, z kolika vrstev je namixována, co je uměle přidáno atd. To se v této kategorii opravdu moc nevidí a neslyší.
Rothaudio
Ty kefy je nutne vzit ty wireless nebo existuje i nejaka dratova levnejsi varianta? a dale by uz stacil jen preamp na gramofon? Diky.
Pasivní varianta je tato: http://international.kef.com/ls50dytr píše:Ty kefy je nutne vzit ty wireless nebo existuje i nejaka dratova levnejsi varianta? a dale by uz stacil jen preamp na gramofon? Diky.
a je to s dobrým zesilovačem dle mne lepší volba než wireless, které jsem původně zvažoval zakoupit. Po poslechu,ke kterému wireless ochotný prodejce zajistil, jsem od koupě upustil, protože hrají na můj vkus "zvláštně". Netuším, jestli je to vlivem implementovaného DSP, ale s kolegou, konec konců i s prodejcem jsme se shodli,že zobrazují "prostor" ve známých nahrávkách opravdu tak nějak "Multi-Dimensional" , jak je uvedeno v prospektu. Jinak, než známe z pasivních LS50, z mých KEF a například z Vividů, které vlastní kolega.
Kolega si ještě u další nahrávky stěžoval na "barvu" zvuku houslí a strunného nástroje - nahrávku jsem neznal, ale připadaly i mně housle poněkud "zastřené" oproti tomu, jak výrazně hrál strunný nástroj... Vliv zesilovače "D" na středobasu a AB na výškách? Možná..
Není na ty KEFy LS50 ten pokoj (+ kuchyň) moc velký?
Jestli to má být stereo, koupil bych prostě zesilovač a bedny --- NAD C 368 a Wharfedale Linton.
NAD je absolutně odolný na rušení ze sítě, což se kvůli PC bude hodit, jinak dobrý zesilovač, Lintony tomu dají šťávu prověřenou časem v novém kabátku.
Jestli to má být stereo, koupil bych prostě zesilovač a bedny --- NAD C 368 a Wharfedale Linton.
NAD je absolutně odolný na rušení ze sítě, což se kvůli PC bude hodit, jinak dobrý zesilovač, Lintony tomu dají šťávu prověřenou časem v novém kabátku.