Sestava probíjí
Re: Sestava probíjí
terahera
Chápem, že sa tešíš, ale inak kecáš blbosti a netušíš ani prd o súvislostiach.
Chápem, že sa tešíš, ale inak kecáš blbosti a netušíš ani prd o súvislostiach.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No, ja jsem na zahorovani (krome reprosoustav) taky moc nedal.... Ale dnesek me presvedcil, ze zahoreni ku.va poznam....
.
A s tou virou vs osobnim poznanim je to vzdy relativni. Nesympaticky je predevsim jakykoliv extrem pri sdelovani sveho postoje.

A s tou virou vs osobnim poznanim je to vzdy relativni. Nesympaticky je predevsim jakykoliv extrem pri sdelovani sveho postoje.
Já jsem jen velmi zvědav, jaký bude závěr servisu. Prozatím bych byl opatrný v obviňování a dehonestacích.
S napetim na šasi komponent s ochranou tř. II tady mame zkusenosti posluchači ve vetsim počtu i kdyz konkretne já ne zrovna 100V. Taky se divím,ze je tam třížíla,mam dvojvydlici a pomohlo na radu Bva pouze zastrčit do rozbočovače opačně. Resili jsme to tu v jednom vlákně snad na 30 stránkách.PítrsPraha píše: ↑15 led 2019 18:34terahera:
Klidne se "plet", souhlasim s tim, cos napal
.
Na druhou stranu jsem za ucast BVa v tomhle vlakne rad. Dodnes jsem vubec netusil, ze pristroj zapojeny do site muze na sasi ostatnich komponent prenaset 100+ V a co to muze zpusobit.....
Toto nehovorí nikomu o súvislostiach nič?? Všetko bolo poprepájané a zapnuté až na DAC. A vybuchlo to v momente zapojenia zdroja DACu .. Nemá to absolútne nič s tým pridaným káblom. Kombinácia závada zdroja v DACe a tvrdého externého zdroja. Ako keď nahradí niekto poistku "klincom".. Pri závade zhorí všetko iné, len nie tá poistka..PítrsPraha píše: ↑15 led 2019 11:19DAC bol pri zapnutí zostavy (oddeľovákom) teda zapnutý a napájaný z batérií.?
Ne. Bateriové napájení jsem zapnul až když byl zbytek sestavy napájený (streamer ON, preamp a konec Standby). DAC zasyčel a lupnul v okamžiku zapnutí bateriového napájení, okamžitě....
A uniká mi zmysel "akumulátorového" napájania z powerbanky, kde je akumulátor s napätím tuším 3,7V a všetky výstupné napätia sa vyrábajú z tých 3,7V meničom (spínaným zdrojom) v tej powerbanke..
Naposledy upravil(a) BVa dne 15 led 2019 20:21, celkem upraveno 1 x.
Ale já nikoho neobvinil,pouze se mi to hodilo do krámu.Spíš jsem chtěl poukázat na to,že teoretizovani od klávesnice nad sestavou,kterou fyzicky neznám,nemusí vždy dopadnout dobře.A těch pravd,co vše nemůžem slyšet od klávesnice bylo panem Bva napsáno mraky,takže i když nechápu souvislostí,jak zas bylo napsáno,tak kam se hrabou naše halucinogenni nesmysly o spaliccich,koncovkach,kabelech a pod.Nikomu z nás to nijak nezahorelo
Jestli je/byl problem s probijenim, tak tady neni prostor na nejake vjemy a pocity jako pri vymene komponent a jde ciste o technikou vec, cili sorry Maro, ale tady neni absolutne resenim dobry pocit z hudby a "duchovno" . BVA a dalsi se snazi pres klavesnici vydedukovat root cause Pitrsova problemu, cili klobouk dolu za ochotu a at se podari najit jadro pudla. Podobna nemila vec se mi stala se zapujcenou filtraci, kdy me lehce koplo cca 70V, ktere jsem nasledne nameril na sasi filtrace. Po odpojeni vse ok, ale cloveka to zaskoci, timspis kdyz mam doma lampac, ktery pracujes s napetim 500V!
Koudy
Četl jsi vlákno od začátku :?:Dac shořel až po zapojení,které Bva Pitrsovi poradil
Četl jsi vlákno od začátku :?:Dac shořel až po zapojení,které Bva Pitrsovi poradil

A ty?? A vieš o čo ide? Však to všetko (streamer,dac,preamp,koniec) už predtým bolo spojené a fungovalo to... A nekopalo to práve preto, že to bolo všetko spojené cez signálové káble, preamp nebol v lufte. A teraz to vybuchlo v memente zapnutia Dacu, ten kábel tam už bol zapojený a nič sa nedialo.
Naposledy upravil(a) BVa dne 15 led 2019 20:29, celkem upraveno 1 x.
Vjemy.. pan konstrukter poradil, ono to shorelo. Ted se snazi vykroutit. Jeste ma tu drzost nekoho presvecovat...cekal bych treba omluvu. Petr hral pred tim nepodarenym zapojenim. Psal mi o zvuku z RME..
Naposledy upravil(a) kychtax dne 15 led 2019 20:30, celkem upraveno 2 x.
Ne nevím,ale takhle od klávesnice se to dobře odsuzuje
Co mi to jen připomíná 

Ale v dobre vire pomoci a diagnostika na dalku se tezko dela. Mohlo jit o souhru udalosti a neznal zaroven aktualni technicky stav. Nikdo nerika, ze je telepat, ktery zaruci vysledek a Pitrs je svepravny clovek. Jake rikaji amici ....shit happens.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tady nesouhlasim. Je zrejme, ze k "psouku" doslo po zapojeni toho cinche. To byla jedina zmena. Pred to probijelo a hralo, po to shorelo. Klicovy bude vyjadreni servisu, co konkretne shorelo. Dym sel zespoda desky, takze se neda rict, z jaky funkcni casti desky.BVa píše: ↑15 led 2019 20:08Toto nehovorí nikomu o súvislostiach nič?? Všetko bolo poprepájané a zapnuté až na DAC. A vybuchlo to v momente zapojenia zdroja DACu .. Nemá to absolútne nič s tým pridaným káblom. Kombinácia závada zdroja v DACe a tvrdého externého zdroja. Ako keď nahradí niekto poistku "klincom".. Pri závade zhorí všetko iné, len nie tá poistka..PítrsPraha píše: ↑15 led 2019 11:19DAC bol pri zapnutí zostavy (oddeľovákom) teda zapnutý a napájaný z batérií.?
Ne. Bateriové napájení jsem zapnul až když byl zbytek sestavy napájený (streamer ON, preamp a konec Standby). DAC zasyčel a lupnul v okamžiku zapnutí bateriového napájení, okamžitě....
A uniká mi zmysel "akumulátorového" napájania z powerbanky, kde je akumulátor s napätím tuším 3,7V a všetky výstupné napätia sa vyrábajú z tých 3,7V meničom (spínaným zdrojom) v tej powerbanke..
To fantomové napětí není nesmysl, taky jsem se o tom přesvědčil, byť za jiných okolností, když jsem zapojoval do dílny zářivkové svítidlo. Při "opačném" zapojení vodičů zářivka i po zhasnutí vypínačem slabě svítila, jak psal Bazi, stačilo otočit v krabici vodiče a bylo to OK.