Sestava z 90tých let
Re: Sestava z 90tých let
no jo no pánové... mne ty pioneery moc nezajímají, pravda, je to tu hififorum, ale k...a nějaká věc jen proto že je z devadesátých let je zralá na sběrný dvůr? Existujou sestavy z osmdesátek které hrají skvěle. neoblbujte tu lidi. Jde o to něco o tom vědět a umět si vybrat dobrou věc za dobrý peníz.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
marvinnrv : ja chapu, ze tapes a ptas se co a jak s cim, ale hifi co tu byly odkazy moc nebylo, resp tezko rict co si pod tim predstavujes
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
ja nevim jak ty, ale ja mel plno sestav uz v osmdesatkach, devadestakach a tusim jak tyhle zaklady co tu resite hraly ... nepis o necem o cem nic nevisPesi píše: ↑04 led 2019 22:19no jo no pánové... mne ty pioneery moc nezajímají, pravda, je to tu hififorum, ale k...a nějaká věc jen proto že je z devadesátých let je zralá na sběrný dvůr? Existujou sestavy z osmdesátek které hrají skvěle. neoblbujte tu lidi. Jde o to něco o tom vědět a umět si vybrat dobrou věc za dobrý peníz.
Naposledy upravil(a) PavelDosko dne 04 led 2019 22:36, celkem upraveno 1 x.
Tohle je krásná sestava, trochu péče vnitřnostem a je to minimálně balzám pro oko:
https://www.sbazar.cz/hifistereo/detail ... ba-sestava
https://www.sbazar.cz/hifistereo/detail ... ba-sestava
Doško : . máš pravdu, že ty pioneery vůbec neznam. pokud je to nějakej základ, tak se omlouvam a asi nebrat. Já to jen beru tak, že když jsem před 10 ti lety začal kupovat starý grundigy z osmdesátek, což byly vlastně tehdá taky 25 let staré stroje, tak se všechno dalo sehnat do dvou tisíc. a je tomu tak dodnes..... A to rozhodně není a nikdy nebyl žádný posrany základ. Jestli je to tak u pioneeru, tak beru zpět a doporučuju též nebrat. Holt ono mi to tenkrát taky dalo práci a fůru času než jsem usoudil, co bude asi stát za to a bude to na úrovni. A zaplatitelny, opravitelný, trvanlivý, skvěle hrající..,.. jde to vybrat. asi to jen holt není Pioneer z devadesátých let no.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
trap se s tim sam
to myslíš tu sestavu od Tombase? no není to z devadesatek, ale někdo se s tím potrápit umí a třeba rád, .... no a kdo neumí, tak ten čumí
Chlapi mrzí mne že to tak dopadlo ale nejde o život.
Oldear: Já jsem to pochopil, že pro Tebe jsou to vyhozené peníze ale na druhou stranu bych asi zájemci o radu při koupi kytary za 12tis. neřekl že je to odpad a ať za to raději jede na dovolenou.
.
Jen pro info co se týká životnosti, tak celá sestava od těch 90tých let funguje bez problému, žádná oprava neproběhla. Nehrálo se na ní denně to přiznávám.
Ono je otázka co je a není Hifi. Když končila Tesla Eltos tak jsem koupil za pár drobnejch B116ku a Gramo NC 450 a všichni říkali, že je to Hifi
a do dneška mi to dělá radost.
100tis do toho dát nehodlám což je třeba spodní hranice kdy by jsi mi už něco doporučil.
Jen se zeptám tak všeobecně. Mají smysl ty Flac přehrávače od Marantzu nebo Denonu?
Oldear: Já jsem to pochopil, že pro Tebe jsou to vyhozené peníze ale na druhou stranu bych asi zájemci o radu při koupi kytary za 12tis. neřekl že je to odpad a ať za to raději jede na dovolenou.

Jen pro info co se týká životnosti, tak celá sestava od těch 90tých let funguje bez problému, žádná oprava neproběhla. Nehrálo se na ní denně to přiznávám.
Ono je otázka co je a není Hifi. Když končila Tesla Eltos tak jsem koupil za pár drobnejch B116ku a Gramo NC 450 a všichni říkali, že je to Hifi

100tis do toho dát nehodlám což je třeba spodní hranice kdy by jsi mi už něco doporučil.
Jen se zeptám tak všeobecně. Mají smysl ty Flac přehrávače od Marantzu nebo Denonu?
To já si rád kupuju ty popelnicový věci a nádherně mi hrajou. Momentálně mi domů přišel receiver Marantz SR620
za 1000 Kč
kterému je 37 let a vypadá když to přeženu jak novej .Ale hlavně hraje moc pěkně .Rozhodně líp než novej zesík za desítku.Tím už jsem si prošel a šlo to z domu.Takže tak

za 1000 Kč

Naposledy upravil(a) Lemon dne 05 led 2019 08:37, celkem upraveno 1 x.
Nevím jak vám, ale přece u těchto krásných starých kousků nejde primárně o to, aby to hrálo jako dnešní hi-end za milion, jde o tu nostalgii, krásnou práci a trochu autentický zvuk, který třeba není dokonalý dle dnešních měřítek hifi, ale dokáže navodit pohodu a vyloudit úsměv na tváři.
Z tohoto pohledu jsou ovšem lepší ty starší kousky, třeba ze 70. a počátku 80. let, dokud to nebylo plné plastu.
Z tohoto pohledu jsou ovšem lepší ty starší kousky, třeba ze 70. a počátku 80. let, dokud to nebylo plné plastu.
Ano mám rád tu nostalgii,ale zároven jsem dnes poslouchal několik hodin toho Marantze a ten zvuk je moc příjemnej.Velice
detajlní ,teplý neagresivní zvuk.Moc pěkně se to poslouchá na delší poslech.Možná je to lehce přibarvený,ale ten charakter se mi moc líbí a je to fajn.Má to ten témbr ,které jsem u nových zesilovačů neslyšel.
detajlní ,teplý neagresivní zvuk.Moc pěkně se to poslouchá na delší poslech.Možná je to lehce přibarvený,ale ten charakter se mi moc líbí a je to fajn.Má to ten témbr ,které jsem u nových zesilovačů neslyšel.
Naposledy upravil(a) Lemon dne 04 led 2019 23:10, celkem upraveno 1 x.
Přesně o to jde, aby se to líbilo a dobře poslouchalo, nemusí to být dokonalé.
tombas,Lemon: To jste vystihli pěkně.
PavelDosko: To opravdu všichni Ti lidé ve světě, kteří v těch v 80tých a 90tých letech ty sestavy kupovali, byli tak hloupí, že dávali nemalé peníze za věc která byla na houby...? Nebo to porovnáváš s dnešní hi-end třídou? Fakt jsi v těch 90tých letech s tím byl tak nespokojenej? Upřímně jsem neznal ve svém okolí nikoho kdo by řekl že je to mizerný ale naopak.

PavelDosko: To opravdu všichni Ti lidé ve světě, kteří v těch v 80tých a 90tých letech ty sestavy kupovali, byli tak hloupí, že dávali nemalé peníze za věc která byla na houby...? Nebo to porovnáváš s dnešní hi-end třídou? Fakt jsi v těch 90tých letech s tím byl tak nespokojenej? Upřímně jsem neznal ve svém okolí nikoho kdo by řekl že je to mizerný ale naopak.
Hlásim se do klubu sběratelů staré vetešeLemon píše: ↑04 led 2019 22:55To já si rád kupuju ty popelnicový věci a nádherně mi hrajou. Momentálně mi domů přišel receiver Marantz SR620
za 1000 Kčkterému je 38 let a vypadá když to přeženu jak novej .Ale hlavně hraje moc pěkně .Rozhodně líp než novej zesík za desítku.Tím už jsem si prošel a šlo to z domu.Takže tak
![]()

A prodavas na nem repas slatane bedny s korekcemi vyhulenymi na max
.... Apropo ja vidim 90kovy zvuk ve jmenu Accuphase
.