Sestava z 90tých let
Re: Sestava z 90tých let
No i SACD a BRD od Sony byly špička (myslím nejvyšší modely).
Me stalo sony cédo kolem 15.000,myslim rok 1991-1992,v soucasnosti mi hraje za podobny peniz marantz dnešních dnů a ten je proste technicky nesrovnatelne dál,ale úplně. A to je vlastne v prepoctu desetkrat levnejsi,nebot tehdy jsem mel vyplatu mozna kolem trojky.
No ale top modely stály 1500-2000 DM, což v přepočtu bylo 40-50 tisíc tehdy.
No jiste,to jsem psal,ty byly zvukove trochu jinde,proto se drzi i dnes.
Jj, to já jen aby těch 15000 v roce 91 nebylo považováno za top model.
Ha,ha,samozrejme,ze ne,vim co jsem mel,uplnej shit stal tehdy 6.100,- pak pres osmičku,vice nez deset a muj tesne pod 15.000,- a jak píšu,dnes bych to nechtel,podle me to nehralo oslnive ani tehdy,ale na vic bych nemel ani nahodou,takze nebylo co resit.
Pokud mas odkud ty FLAC soubory brat tak urcite. Je tam ale trochu problem v tom, ze ne vsechny alba jsou prevedeny dobre a bezztratove. Jde o to kdo a jak ten prevod nastavuje. Uz jsem mel obcas tu cest slyset hudbu ve FLACu, ktera kvalitativne byla pod dobre komprimovanou MPtroskou.
marvinnrv: Díky za info.
Zeptám se ohledně zesilovače do té mé veteránské sestavy.
Co jsem tak našel na internetu, tak třeba řada A-676 (možná i A-656 ) je výkonově nižší verzí A-777.
V té mé 18m2 místnosti nebudu potřebovat velký výkon.
Jedná se mi o to zda existuje stejná kvalita v nižších řadách jen s menším výkonem.
Dík.
Co jsem tak našel na internetu, tak třeba řada A-676 (možná i A-656 ) je výkonově nižší verzí A-777.
Jedná se mi o to zda existuje stejná kvalita v nižších řadách jen s menším výkonem.
Dík.
Samozřejmě .Mám mimo jiné i zesilovač Pioneer SA-408 .Zvukově taky velmi dobrý a nedostatek výkonu jsem nepozoroval ani na sloupech.Pokud nemáš vyloženě reproduktory s malou citlivostí.
Jde o to, že 6 a 7 je obrovský rozdíl. Ale pokud to šestku koupíš já nevim v dobrém stavu za 2-3 tisíce, tak ok, víc bych za něj nedal.Scout píše: ↑05 led 2019 21:03marvinnrv: Díky za info.
Dík.
https://www.ebay.de/itm/Pioneer-Refrenc ... :rk:1:pf:0
tady je jeden v dražbě, zaslání po DE není problém. Dá se využít znemecka.eu oni ti to přepošlou asi za 200 do čr. Jediné čeho bych se bál aby to ten člověk pořádně zabalil. Klidně bych vyžadoval fotky, jak je to vypolstrováno.
tady je jeden v dražbě, zaslání po DE není problém. Dá se využít znemecka.eu oni ti to přepošlou asi za 200 do čr. Jediné čeho bych se bál aby to ten člověk pořádně zabalil. Klidně bych vyžadoval fotky, jak je to vypolstrováno.
Vybliz: Našel jsem konečně šikovnou stránku: https://www.hifiengine.com/manual_libra ... -amplifier a tam ty parametry 7 a 6 šestkové řady vychází opravdu až na výkon stejně.
JInak díky za tip ale nevím jak to funguje, jak jsi psal to přeposlání za 200,-Kč. V budoucnu možná využiju.
Koukal jsem, že ty ceny na aukru a bazaru jsou celkem dost vysoko, pokud člověk nechce ty nejnižší řadu.
6ková řada za 2-3tisíce v pěkném stavu je sci-fi.. Chtěl bych nějaký zachovalý kousek, nechci se koukat na drápance. Vím podle sebe, že jde tyhle věci zachovat v pěkném stavu. Víc jak 4tis do toho ale také nedám.
JInak díky za tip ale nevím jak to funguje, jak jsi psal to přeposlání za 200,-Kč. V budoucnu možná využiju.
Koukal jsem, že ty ceny na aukru a bazaru jsou celkem dost vysoko, pokud člověk nechce ty nejnižší řadu.
6ková řada za 2-3tisíce v pěkném stavu je sci-fi.. Chtěl bych nějaký zachovalý kousek, nechci se koukat na drápance. Vím podle sebe, že jde tyhle věci zachovat v pěkném stavu. Víc jak 4tis do toho ale také nedám.
No ono pokud to posílá po Německu, mám zkušenost, že většinou není problém se domluvit na poslání do česka.
Tak si stahni datasheet nebo se podivej na fotky vnitrku, rada 7x7 je uplne jina vevnitr a navic ma dual-mono konstrukci proti 6x6. Kdyz se zdarma zaregistrujes na hifiengine muzes so stahnout I manualu/datasheets.
2-3 tKc je na slušnej zesilovač fakt asi málo, u nás oproti tomu co najde hifishark jsou ceny vyšší, zase ale máš možnost se na přístroje zajet podívat, poslechnout, protocit potenciometry a přepínače, kde bývá vlivem stáří a oxidace největší problém.
Ale dle mého nehledej jenom Pioneer, všichni výrobci 90 - let dělali spotřebku až po top modely.. A nemyslím si že když budeš hledat mezi top modely všech výrobců, uděláš chybu. Stroj o který majitel pečuje hrát dobře bude a pokud nespěcháš můžeš si vybírat. Mám taky rád stroje z "90-tek" tedy jak už tady někdo řekl, prehistorické vykopávky. Design ještě není jako ten aktuální (vše vypadá jak udělaný v garáži - hlavně pořádně masivní čelní al. panel
atd) . Mám Kenwood 7020 a po úpravách hraje naprosto skvěle, 15kg součástek, železa a naprosto skvělého zvuku. Nenech se odradit a pečlivě vybirej, 12 českých je sice trochu málo (pro některé ani na kabel), ale třeba časem trochu přidáš budeš mít doma něco co ti hraje a ne jenom špatně uložené peníze.
.
Ale dle mého nehledej jenom Pioneer, všichni výrobci 90 - let dělali spotřebku až po top modely.. A nemyslím si že když budeš hledat mezi top modely všech výrobců, uděláš chybu. Stroj o který majitel pečuje hrát dobře bude a pokud nespěcháš můžeš si vybírat. Mám taky rád stroje z "90-tek" tedy jak už tady někdo řekl, prehistorické vykopávky. Design ještě není jako ten aktuální (vše vypadá jak udělaný v garáži - hlavně pořádně masivní čelní al. panel