Sestava z 90tých let
Re: Sestava z 90tých let
Přemrštěné ceny mají jen někteří překupníci, všiml jsem si že některé věci prodávají i několik let a pořád za stejnou cenu
, čekají až se někdo napálí a koupí to.

Předražené věci nebrat.
Naposledy upravil(a) Leony5 dne 06 led 2019 11:41, celkem upraveno 1 x.
Pioneer 777 byl na sbazar i za 4000Kc! Ve 100% stavu overeny prodejce. Ted nesezenes za tuto mnohdy 656ku. Je to proste divoky zapad
.

JOJO, ceny za některé kousky se zvedly, ale jen u těch překupníků. Pokud si něco vyhlídneš chce to trpělivě čekat na prodejce který to prodává jen proto že to už nepotřebuje.
lidumil: Dík za info.
koudy42: Tak o konstrukci nic nevím, bohužel tomu nerozumím.
Píšou to právě na tom hifiengine, že A-676 je výkonově nižší verzí A-777.
Koukal jsem na "čísla" a ta byla kromě výkonu shodná. A dát 10tis a víc za A-777 pro mě ztrácí smysl.
Strejdin: Už se trochu smiřuju s tím, že to vyleze na vyšší částku ale musí se to vejít pro mne do rozumnejch mezí abych z toho měl radost. Právě, mě se ten "hranatej" design líbí, jak přešly na ten "kulatej" tak už i kvalita šla dolů jak tady někdo psal.
Já na to nespěchám tak snad se něco rozumného ukáže.
Mám tedy zatím představu v nějakém rozumném cenovém rozpětí:
Zesilovač: 6kové řady.
Kazeťák od CT-737 a výš
CD přehrávač: Tam to nemám ujasněné jestli třeba Pioneer PD-7500 nebo tu PD-S702 řadu
Tuner:Pioneer F 656 Mark II
koudy42: Tak o konstrukci nic nevím, bohužel tomu nerozumím.
Píšou to právě na tom hifiengine, že A-676 je výkonově nižší verzí A-777.
Koukal jsem na "čísla" a ta byla kromě výkonu shodná. A dát 10tis a víc za A-777 pro mě ztrácí smysl.
Strejdin: Už se trochu smiřuju s tím, že to vyleze na vyšší částku ale musí se to vejít pro mne do rozumnejch mezí abych z toho měl radost. Právě, mě se ten "hranatej" design líbí, jak přešly na ten "kulatej" tak už i kvalita šla dolů jak tady někdo psal.
Já na to nespěchám tak snad se něco rozumného ukáže.
Mám tedy zatím představu v nějakém rozumném cenovém rozpětí:
Zesilovač: 6kové řady.
Kazeťák od CT-737 a výš
CD přehrávač: Tam to nemám ujasněné jestli třeba Pioneer PD-7500 nebo tu PD-S702 řadu
Tuner:Pioneer F 656 Mark II
Leony5: Máš pravdu nemá cenu to "draze" uspěchat.
Přeji ti šťastnou ruku, ten nepovedený design myslím to co přišlo po, nebo kolem 2000 (Nad, Naim Audio, apod.)
Co treba NAD C370 (ne nasledne BEE zmrsene verze)? Nebo Vincent 232, 231 ap. drivejsi kousky teto znacky s konstrukci jako tank? Pokud nejsou 90ky podminkou a neresis phono na zesiku, presne jak pise Strejdin, hodne zajimavych kousku po roce 2000.
koudy42: Díky za tip ale vstup pro gramofon bych tam určitě chtěl. Vím, že by mělo jít hlavně o to jak to hraje ale u těch starých kousků to jde tak nějak ruku v ruce. Pokud jsem dobře pochopil Strejdina, tak myslel, že design po 2000 se mu nelíbí a mě tedy taky ne.
Tam není žádné dual mono, pouze jsou tam dva EI transformátory, protože toroidy v té době nebyly a jedno velké trafo by mělo na výšku tolik že by se to nevešlo do žádného šasi.
A 777 má jedno trafo zapojené na plus a druhé na mínus( zjednodušeně řečeno)
7x7 řada je mimo finance, které do toho chci investovat. Myslím, že pokud se povede koupit nějakou pěknou A- 676/ 656 za rozumnou cenu budu spokojen. V obýváku máme tu A-441ku a hraje to moc pěkně.
Je to vždy o pohodlí, je otázka, jestli na tom německém ebay se nevydraží třeba za 2000. Jako 4 tisíc je dost, já bych to za něj nedal, ale zase to není žádná bomba, pořád je to asi akceptovatelné, pokud na tom člověk neplánuje "vydělat".
Přičemž, já bych se toho Německa bál z jednoho důvodu, je tam spoustu depot a pokud to ten člověk blbě zabalí, může taky za dva tisíce přijít hromada šrotu.