Sirius 3 vs Lynx

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Golyatx
Kontaktovat uživatele:

Sirius 3 vs Lynx

Příspěvek od Golyatx »

Dobrý den.

Ve zktratce: má někdo zkušenosti že přešel ze Siria 3 na Lynx?
Chtěl bych vědět, jestli je to značný pokrok.
Upgradoval jsem sluchátka na Focal Clear a přece jenom už si zaslouží něco pořádného (protože mi v tom zvuku něco chybí, vím že by mohl být lepší...).

Díky.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Re: Sirius 3 vs Lynx

Příspěvek od Ramones »

Mam tuseni, ze dacem to nezmenis. Jsou to jen nuance, jestli vubec. Rozhodujici je zdroj /provedeni nahravky a konec, tzn sluchatka.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

:?
Naposledy upravil(a) Ramones dne 04 úno 2021 19:50, celkem upraveno 1 x.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Omlouvam se za zdvojeni, chyba nacitani.

Golyatx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Golyatx »

No právě mám streamer upravený od Casea, kde je dac Sirius 3, jejich sluchátkový zesilovač Polaris (+ sluchátkový výstup) a z toho Focal Clear. Zdroj hudby je Tidal losless.
Takže jediné co mě napadá a zbývá je upgradovat u pana Vrány dac ze Siria 3 na Lynx. Právě doufám že by to mělo "velký vliv", jenom bych rád měl od někoho potvrzení.

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Jestli jde o u utišení hi-fi neurózy, tak je zřejmě nutné léčbu aplikovat. To se prosím nevysmívám, sám to mám podobně. Prostě když červík hlodá, tak nepřestane.
Reálně to ovšem nebude zásadní rozdíl.

zarkow
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zarkow »

Mám starší CD se Siriem 2 a také uvažuji nad přechodem a implementací Lynxe, protože přechod pouze na Siria 3 bude asi jen o nuancích a to mi potvrdil i pan Vrána. Na High End fóru je uživatel Dasta, který měl v CD Vincent Siria 3 a přešel na Lynxe a poté ještě následně na jeho inovovanou verzi. Co jsem od něj zjišťoval, hlavní zlepšení je na basech (výraznější a zároveň lepší textura) a celkový přirozenější (analogovější) podání zvuku. Po změně DAC ale měnil i kabeláž, údajně se mu zdála ztráta prezence. To by se mi ale absolvovat nechtělo. No každopádně se před případnou koupí pokusím dostat k němu na poslech, protože jinak to může být dráha střelba do tmy.
Co posloucháš za muziku a co bys chtěl zlepšit? Focal Clear mají dle mě spíše analytický charakter, Lynx by jim ublížit neměl, ale jiné sluchátka z nich neudělá a cenový rozdíl v upgradu DAC bude 2/3 ceny Focalů.

Odpovědět