Dobrý den.
Ve zktratce: má někdo zkušenosti že přešel ze Siria 3 na Lynx?
Chtěl bych vědět, jestli je to značný pokrok.
Upgradoval jsem sluchátka na Focal Clear a přece jenom už si zaslouží něco pořádného (protože mi v tom zvuku něco chybí, vím že by mohl být lepší...).
Díky.
Sirius 3 vs Lynx
Re: Sirius 3 vs Lynx
Mam tuseni, ze dacem to nezmenis. Jsou to jen nuance, jestli vubec. Rozhodujici je zdroj /provedeni nahravky a konec, tzn sluchatka.
Naposledy upravil(a) Ramones dne 04 úno 2021 19:50, celkem upraveno 1 x.
Omlouvam se za zdvojeni, chyba nacitani.
No právě mám streamer upravený od Casea, kde je dac Sirius 3, jejich sluchátkový zesilovač Polaris (+ sluchátkový výstup) a z toho Focal Clear. Zdroj hudby je Tidal losless.
Takže jediné co mě napadá a zbývá je upgradovat u pana Vrány dac ze Siria 3 na Lynx. Právě doufám že by to mělo "velký vliv", jenom bych rád měl od někoho potvrzení.
Takže jediné co mě napadá a zbývá je upgradovat u pana Vrány dac ze Siria 3 na Lynx. Právě doufám že by to mělo "velký vliv", jenom bych rád měl od někoho potvrzení.
Jestli jde o u utišení hi-fi neurózy, tak je zřejmě nutné léčbu aplikovat. To se prosím nevysmívám, sám to mám podobně. Prostě když červík hlodá, tak nepřestane.
Reálně to ovšem nebude zásadní rozdíl.
Reálně to ovšem nebude zásadní rozdíl.
Mám starší CD se Siriem 2 a také uvažuji nad přechodem a implementací Lynxe, protože přechod pouze na Siria 3 bude asi jen o nuancích a to mi potvrdil i pan Vrána. Na High End fóru je uživatel Dasta, který měl v CD Vincent Siria 3 a přešel na Lynxe a poté ještě následně na jeho inovovanou verzi. Co jsem od něj zjišťoval, hlavní zlepšení je na basech (výraznější a zároveň lepší textura) a celkový přirozenější (analogovější) podání zvuku. Po změně DAC ale měnil i kabeláž, údajně se mu zdála ztráta prezence. To by se mi ale absolvovat nechtělo. No každopádně se před případnou koupí pokusím dostat k němu na poslech, protože jinak to může být dráha střelba do tmy.
Co posloucháš za muziku a co bys chtěl zlepšit? Focal Clear mají dle mě spíše analytický charakter, Lynx by jim ublížit neměl, ale jiné sluchátka z nich neudělá a cenový rozdíl v upgradu DAC bude 2/3 ceny Focalů.
Co posloucháš za muziku a co bys chtěl zlepšit? Focal Clear mají dle mě spíše analytický charakter, Lynx by jim ublížit neměl, ale jiné sluchátka z nich neudělá a cenový rozdíl v upgradu DAC bude 2/3 ceny Focalů.