Sitovy filtr isotek powergrip nebo neco jineho ???prosim o radu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Uživatelský avatar
Tomáš
Příspěvky: 812
Registrován: 05 říj 2008 20:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sitovy filtr isotek powergrip nebo neco jineho ???prosim o radu

Příspěvek od Tomáš »

Ten Dynavox byl sakra ošizenej. Ale jako základní krabice se zásuvkama asi jo. To bylo plánované nebo jsi nevěděl co je uvnitř?
Samozřejmě,že věděl,šlo mi jen o tu škatuli se zásuvkami,kupoval jsem ho asi před 6 lety na Amazonu,stál tenkrát asi 90 € :D

Uživatelský avatar
fox
Příspěvky: 2228
Registrován: 07 črc 2008 10:03
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sitovy filtr isotek powergrip nebo neco jineho ???prosim o radu

Příspěvek od fox »

jarda-hifista píše:
25 pro 2023 11:23
dynavox-x7000-sitovy-filtr.jpgAhoj! Koupil jsem před pár lety Dynavox X7000, ne proto, že bych potřeboval řešit problém se sítí, ale pro elegantní řešení přívodů energie zezadu. Prostě lepší vzhled a vestavěný filtr je bonus. Na zvuk to podle mě nemá žádný dopad, nebo jen nepatrný. Nevšiml jsem si ničeho. Ale líbí se mě. Cena je příznivá. Jrd
Prázdnou krabicí nic nezlepš.

Uživatelský avatar
fox
Příspěvky: 2228
Registrován: 07 črc 2008 10:03
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sitovy filtr isotek powergrip nebo neco jineho ???prosim o radu

Příspěvek od fox »

Prázdnou krabicí nic nezlepšíš.


jarda-hifista
Příspěvky: 274
Registrován: 02 kvě 2018 11:56
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sitovy filtr isotek powergrip nebo neco jineho ???prosim o radu

Příspěvek od jarda-hifista »

fox píše:
25 pro 2023 18:43
Prázdnou krabicí nic nezlepšíš.
Někdy ani s plnou, bohužel
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.30223/


Uživatelský avatar
weiron
Příspěvky: 574
Registrován: 27 dub 2014 16:46
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sitovy filtr isotek powergrip nebo neco jineho ???prosim o radu

Příspěvek od weiron »

Nevím jestli má zrovna Isotek plnou krabici:
obrázek_2023-12-26_082245476.png
Tato značka na mne nikdy neudělala dojem. Snad každý výrobek je prázdná krabice za hromadu peněz. Třeba nový V5 Corvus za 20 tisíc.
IsoTek-V5-Corvus-tápszűrő-exploded-4_big.jpg
To bych chtěl vidět jak má každá zásuvka vlastní filtraci. Než toto kupovat tak si raději vezmu NA Sunrise. Nebo když budu chtít velmi šetřit tak to udělám jak Tomáš. A tu X6000 si sám vylepším. Třeba filtry Schaffner:
https://www.conrad.cz/cs/p/schaffner-fn ... 54080.html
Každá zásuvka by měla předem určený komponent a podle toho bych i volil velikost filtru.Druhá věc je že to bude pokus omyl. S nejistým výsledkem a dopadem na zvuku.

Uživatelský avatar
Tomáš
Příspěvky: 812
Registrován: 05 říj 2008 20:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sitovy filtr isotek powergrip nebo neco jineho ???prosim o radu

Příspěvek od Tomáš »

Oni ty filtry úplně zas tak levné nebyly.Od němce www.thel-audioworld.de ,nechtěl je posílat do bývalých východních států,jeden stál 90 €,ale zase mají výborné parametry,nizoučký odpor ,až do 6 A,v současností koukám,už jen jako stavebnice.
Přílohy
filtr.jpg

Uživatelský avatar
weiron
Příspěvky: 574
Registrován: 27 dub 2014 16:46
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sitovy filtr isotek powergrip nebo neco jineho ???prosim o radu

Příspěvek od weiron »

Jo tak ty už jsou slušné filtry. Myslel jsem že tam máš ty základní co stojí cca 300kč. No a jaký to má výsledek na zvuk před a po?

lubin
Příspěvky: 562
Registrován: 13 pro 2008 14:32
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sitovy filtr isotek powergrip nebo neco jineho ???prosim o radu

Příspěvek od lubin »

BVa píše:
25 pro 2023 08:34
A skúsil si ty, lubin, taký test skutočne naslepo, aby si nevedel, či je prídavný flter zaradený alebo nie?? Ak si v takom korektnom slepom teste skutočne poznal zaradený filter, tak je niečo veľmi špatne s pripojenými komponentmi ;) Inak verím, že je to "počuť", psychika je mocná čarodejka :)
Ano, zkoušel. Budu tedy hledat chybu v komponentech. Mám jistě něco "velmi špatně".

BVa
Příspěvky: 2887
Registrován: 11 srp 2008 11:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sitovy filtr isotek powergrip nebo neco jineho ???prosim o radu

Příspěvek od BVa »

Budu tedy hledat chybu v komponentech. Mám jistě něco "velmi špatně
Asi tak.. Skús si nájsť niečo o PSRR . Ale teraz v zime sa trochu pri lampách ( "odkaz vybavení" )zohreješ, takže nejakú výhodu to má ;)

lubin
Příspěvky: 562
Registrován: 13 pro 2008 14:32
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sitovy filtr isotek powergrip nebo neco jineho ???prosim o radu

Příspěvek od lubin »

BVa, takže není ku prospěchu poslechu tedy dále zbytečně předřazovat cokoli, co navíc filtruje nebo upravuje hodnoty v síti? Neboť toto by mělo být plně vyřešeno již v komponentech? Rozumím tomu správně?

BVa
Příspěvky: 2887
Registrován: 11 srp 2008 11:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sitovy filtr isotek powergrip nebo neco jineho ???prosim o radu

Příspěvek od BVa »

Ku prospechu to môže byť, ak "je niečo veľmi špatne s pripojenými komponentmi".. Upravenie hodnoty napätia v nejakom extrémnom prípade (prepätie alebo naopak nízke napätie.) je niečo iné ako filtrácia.
Však si uvedom, že to sieťové napätie prechádza nejakým trafom v prístroji (indukčnosti, obmedzený kmitočtový rozsah..), potom sa usmerňuje, filtruje a prípadne stabilizuje a až potom napájame aktívne obvody, ktoré musia byť čo najmenej citlivé na prenik zvlnenia a rušení z napájania do signálu , to je to PSRR.
V inom prípade sa sieťové napätie pred nejakým spínaným zdrojom usmerňuje (obyčajne po vf filtrácii..), "poseká" sa nejakými aktívnymi obvodmi na kmitočte desiatky až stovky kHz, potom sa menším trafom meniča transformuje na potrebné hodnoty, usmerňuje, filtruje, stabilizuje.. až potom napája aktívne obvody spracovávajúce audio signál.
Ak sa skutočne niečo z rušení siete dostane do užitočného audiosignálu v počuteľnej úrovni, tak je skutočne niečo veľmi špatne :!:

lubin
Příspěvky: 562
Registrován: 13 pro 2008 14:32
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sitovy filtr isotek powergrip nebo neco jineho ???prosim o radu

Příspěvek od lubin »

Tomu všemu co píšeš po teoretické stránce v podstatě rozumím, jen zkušenost mám jinou. Pravdou je ale, že například koncaky mám zapojeny bez filtrace, i když slyším rozdíl s filtrací i bez. I když mám filtraci pro koncaky s možným zatížením 35A na kus, přeci jen mám pocit, že mírně ubude dynamiky a tak je mám v nefiltrovanych zasuvkach. Rád bych věděl tvůj názor na komponenty s dalším tzv. regeneracnim trafem navíc, například v nejvyšších modelech DAC od firmy GD audio a jiných.

BVa
Příspěvky: 2887
Registrován: 11 srp 2008 11:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sitovy filtr isotek powergrip nebo neco jineho ???prosim o radu

Příspěvek od BVa »

Ten DAC používa R-2R prevodník, potrebuje z princípu činnosti extrémne čisté napájanie, PSRR je prakticky nulové.. Popis aj s obrázkom je napr. tu,
https://magnahifi.com/audio-gd-r7he-reg ... dsd/#Specs
pritom vlastnosti nie sù nijako výnimočné.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 3 hosti