Sítový kabel

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sítový kabel

Příspěvek od PítrsPraha »

Strejdin píše:
20 úno 2020 10:48
@ kurtis19, ... napájecí kabely nehrají.... dle mého NE v žádné kategorii přístrojů.
To me zaujalo. Mohl bys sem prosim vypsat, jake vsechny sestavy v cene dejme tomu nad pul milionu Kc s jakymi napajecimi kabely sis mel moznost dostatecne naposlouchat (tedy mel doma ve znamem prostredi alespon nekolik tydnu), abys mohl vyrknout takovy zaver?

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

No, nemohl, kabel mě zajímá tak v rovině designu, kabely neposlouchám, já poslouchám hudbu, třeba i na sestavách nad 0, 5M, sic ne doma , ... a proto jsem ve svém příspěvku zvýraznil to "dle mého" = můj třeba nerelevantní názor. Každej ať si to přebere jak chce.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

To mi zni jako ze ses nikdy porovnavanim kabelu na zadne sestave nezabyval a ze sve neexistujici zkusenosti sis vytvoril nazor, ze mezi napajecimi kabely neni zadny rozdil na zadne sestave. Chapu te spravne?

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Pitrs. Vykašli se na to. Nebo z toho zase bude uhádáne vlákno. Nech ho při jeho pravdě.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Ne, nebudu se hádat a už vůbec opakovat se, to ani náhodou,.... zapomněl jsem, mělo tam být "kabely neposlouchám".

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

fox:
Asi máš pravdu.

Ale nemyslel jsem to vůbec konfrontačně. Nemám žádný problém, když někdo napíše poslouchal jsem tu a tu sestavu, vyměňoval ty a ty síťáky a neslyšel rozdíl. Strejdin vyjádřil názor a já se jen ptám na základě jakého reálného poznání si ten názor vytvořil. A dozvěděl jsem se, že z žádného. A to tedy radši nechávám no comment....

Tím pádem je na stole otázka, proč někdo reaguje a vyslovuje jasné závěry na téma, které ho nezajímá, neřešil jej a nemá s ním žádnou reálnou zkušenost. Ale moje chyba je, že k tomu přistupuju férově a hledám logiku.

Takže pusa na zámek a hezký večer všem. Hraje mi tu moc příjemná Madeleine Peyroux, zkuste ;) .

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Úžasné ako si niekto dokáže pokecať sám so sebou a ešte si aj pritakávať 😁

kurtis19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kurtis19 »

Tak jsem z toho trochu na rozpacích.Dovedl by někdo napsat jestli pořizovat ten filtr supra md06 sp.Taky z jakého důvodu pořídit.Zatím jsem na něj četl jen chválu.Kabely nemusím mít v řádech tisíců,vzhledem k moji sestavě něco levnějšího,každopádně aby nebyly vyhozené peníze.Zatím nikdo nenapsal co si myslí o té supře jak jsem dával odkaz.Stojí okolo 1000kč.Díky všem.

kurtis19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kurtis19 »

Ještě jsem chtěl dodat,kabel ani filtr nemůžu od nikoho půjčit,tak se spoléhám na recenze zkušenosti.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Já mám doma dva filtry Supra už několik let. Po určitém čase jsem zjistil, že patkají zvuk. Odložil jsem je do regálu. Nedávno jsem jeden vytunil a to tak, že jsem z něj vytáhl kabely s feritama a pojistku, nahradil je postříbřenými vodiči z nového kabelu Supra. Vyměnil jsem vstupní konektor za rhodiovany Furutech. Teď ho používám jenom jako psa. Jsem konečně spokojený. :D
Druhý filtr jsem dal k televizi. Tam je v pohodě. Obraz dostal hloubku.

mejla
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mejla »

Něco podobného: Přepěťová ochrana se SUPRA NIF filtrem Supra LoRad MD06-EU SPC BLACK-Silver Edition.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Pozor Supra MD06 su dva zakladne typy s oznacenim MD06 EU/SP - s filtraciou a prepatovou ochranou - ovplyvnuje zvuk ale zaroven je to prepatova ochrana (pouzivam pred televizor, stb a X-Box) a s oznacenim MD06 EU - bez filtra a bez prepatovej ochrany - prakticky bez vyznamneho ovplyvnenia zvuku (je to len “pes”)

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Kabely skoro drazsi jak jednotlive pristroje, to se vyplati :D. Radeji bych nakoupil a konzumoval lahodny mok pri poslechu, udela to vetsi zmenu zvuku!

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

Zdravím , starší HiFi komponenty v nižší cenové hladině rozhodně nejsou náchylné na kvalitu napájecích kabelů.Obvykle nepoužívaly dnes tolik "oblíbený a chválený " toroidní transformátor , který je svoji podstatou- přímo napáječ toužící po lepším kabelu - trochu se tím srovnají jeho ryze negativní vlastnosti.Vůbec bych to neřešil. Uživatelsky\- ekonomicky to nemá žádný význam. Jiná věc je použití takového kabelu u moderních přístrojů s toroidy nebo přístrojů vyšší kategorie- tam je to teprve hodně znát.
2x KRELL EVO 600 ,KRELL EVO222, KRELL EVO505,KEF109MAIDSTONE,BRINKMAN BARDO + KOETSU ROSEWOOD , CANOR TP306 VR+, LUMIN S1 , SHUNYATA DENALI + kabely

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Snazil jsem se neco vygooglit, ale nikde jsem nenasel nic o tom, ze by toroidni trafo melo nejake nevyhody z hlediska pruniku ruseni - muzes to prosim nejak upresnit ? Nasel jsem jenom vyhody - mensi vyzarovani emg ruseni z trafa do okoli, vyssi ucinnost, vyssi "tvrdost" zdroje (muze pak vyhazovat pojistky, takze se to musi osetrit), mensi nachylnost na brum (pokud neni vylozene blbe udelaný), ale nikde jsem nenasel nic o ruseni. Jinak predstava, ze kabel vyresi to, co moc nedokazi vyresit ani ruzne specialne pro ten ucel delané filtry mi prijde dost optimisticka :-)

Odpovědět