Slepý test – zkušenosti a návody, jak jej zrealizovat v domácích podmínkách
Re: Slepý test – zkušenosti a návody, jak jej zrealizovat v domácích podmínkách
Rozdíly mezi dobrými reprokabely jsou zanedbatelné, ten kdo je hledá, tak to dělá buď z dlouhé chvíle, nebo pro dobrý pocit, pak to ještě může být nemocný člověk, jiná možnost už není.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
co jsou to dobre reprokabely ?
Třeba ty Tvé, nebo ty mé, pak to mohou být klidně i Supra classic, furt nic nepoznáš.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
není zač, rád jsem Ti to lehce osvětlil, klidně se ptej, mám ještě chvilku, jestli Tě třeba zajímají klacky pod drátama atd.
Zdeno1 nemáš pocity nemôžeš počuť rozdiel
Mám pocity.
Vždy mám pocit, když už ten drát nakonec koupím, že jsem k...t, až vyprchá to prvotní nadšení, ale co už, nemoc je zákeřná.
Vždy mám pocit, když už ten drát nakonec koupím, že jsem k...t, až vyprchá to prvotní nadšení, ale co už, nemoc je zákeřná.
Zdeno1
Dle tvých silných slov soudím, že máš naposloucháno a že máš díky slepým testům jasno. Tak co raději místo planého plevelení vlákna přihodit nějakou podstatnou informaci k tématu? To že je zde skupinka lidí, co kabely neuznává už jsme se dozvěděli, dnes minimálně ve 100 postech napříč vlákny. Takže prosím zpátky k tématu - co ty a slepé testy? Jakou máš REÁLNOU zkušenost? Co se osvědčilo? Čemu se vyvarovat?
Dle tvých silných slov soudím, že máš naposloucháno a že máš díky slepým testům jasno. Tak co raději místo planého plevelení vlákna přihodit nějakou podstatnou informaci k tématu? To že je zde skupinka lidí, co kabely neuznává už jsme se dozvěděli, dnes minimálně ve 100 postech napříč vlákny. Takže prosím zpátky k tématu - co ty a slepé testy? Jakou máš REÁLNOU zkušenost? Co se osvědčilo? Čemu se vyvarovat?
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Zdeno1 tak jestli mas jeste chvilku tak mi prosim vysvetli v jakem slepem testu jsi vybral zesilovac Pioneer A-40AE, predem dekuji
zabiny
mám naposloucháno na Pioneeru fakt moc a drátu také celkem dost, že se jich nemohu zbavit ani za zlomky cen, také jsem postižený se všemi důsledky a jak mohu něco někomu poradit, když není co, jedině snad vyser se na to, nebo ještě, když tě to baví, testuj a neptej se, nikdo ti to tady nenaposlouchá, vlastně nikdo nežádal radu ke kabelu, to je fakt.
Já se divím Bva, že je tak ohleduplný, možná je to jen ze zištných důvodů.
mám naposloucháno na Pioneeru fakt moc a drátu také celkem dost, že se jich nemohu zbavit ani za zlomky cen, také jsem postižený se všemi důsledky a jak mohu něco někomu poradit, když není co, jedině snad vyser se na to, nebo ještě, když tě to baví, testuj a neptej se, nikdo ti to tady nenaposlouchá, vlastně nikdo nežádal radu ke kabelu, to je fakt.
Já se divím Bva, že je tak ohleduplný, možná je to jen ze zištných důvodů.
Co může mít naposloucháno s tou "pouťovkou" a s PRC na konci, ikdyž jemu to může stačit. Tam to ale bude fakt jedno, který kabel, jemu to však nedochází, jen to tady plevelí.
zabiny007
Veřejně dát takové požadavky je hazard, vidíš to sám. Snad lépe po SZ.
zabiny007
Veřejně dát takové požadavky je hazard, vidíš to sám. Snad lépe po SZ.
Keď nevyskúšaš, nezistíš. Ak potrebuješ hrať v špičkách s výkonom 380W ,tak je to neschodná cesta. A nie si nahluchlý a stačí tých 80W, tak sa to dá. A existujú aj iné vhodné zosilňovače ako nejaká vintage Yamaha, napr . Luxman L550 AX. Však je to tu samý majiteľ špičkovej techniky a skúsený poslucháč, niečo vhodné sa určite nájde. A môžete si urobiť "grupentest".. Ale ak nie je chuť to skúsiť, tak sú výhovorky jednoduchá cesta.
EDIT
Radu ako urobiť to čo si chcel (slepý test reprokáblov) si dostal úplne konkrétnu, tak sa nerozčuľuj. Že sa ti preto nechce nič urobiť, je druhá vec, ak čakáš, ze ti to niekto donesie pod nos, zabudni. A je za tým cítiť obava "čo keby...???"
A tým testom môžeš skúšať s dvomi káblami tri zvuky, A, B, aj A+B, dva káble paralelne. A ako správny a skúsený poslucháč to určite spoľahlivo rozlíšiš... Ak to niekedy naozaj ( čo neverím..) vyskúšaš, tak kľudne daj skrútenú dvojlinku 2x2,5 proti čomu chceš. A poznáš ...prd. A možno pristaneš nohami na zemi. Podobne jednoducho sa dajú otestovať napr, RCA interkonekty, len treba rozmýšľať a chcieť.
Naposledy upravil(a) BVa dne 05 úno 2019 21:09, celkem upraveno 1 x.
Děkuji Ti Zdeno1 za opravdu přínosný příspěvek do diskuze. Skutečně k tématu ...
Hoši měřáci a zastánci ABX testů, KU.WA, já se z vás snad skutečně pominu.
Všichni máte pořád plnou hubu keců o tom, kolik jste již testů absolvovali, jak jste prohlédli. A když jeden "z opačného břehu" má snahu to pochopit, vyzkoušet na vlastní kůži a potřebuje jen pár drobných rad, jak to zrealizovat, tak najednou nikdo nic. Jen prázdné obecné kecy. V tomto se musím omluvit BVa . I když jeho rady byly mimo mé dotazy, tak ve skutečnosti byl opravdu jeden z mála, který se alespoň pokusil odpovědět a trefil výseč, i když terč byl jinde.
by OLDEAR
ano, je to zbytečné. Před časem jsem již na toto fórum zanevřel a přestal přispívat a dělit se o své poznatky. Většinou vše řešíme v kruhu blízkých osobně, po telefonu, po mailu či v jiném prostoru.
Teď jsem měl ale opravdu dilema, jak některé věci vyřešit, proto jsem se obrátil sem na fórum plné odborníků a absolventů ABX testů. A výsledek ... To ani nestojí za komentář. Podle mne ABx test 95% lidí, co se za něj schovává nedělalo. Jen to mají načteno z internetu či "naposloucháno" z YT či PMA testů. A ve skutečnosti si tím obhajují své jamo/no name/samodomorobo kabely.
No nic, zpátky na zem... Zase to proberu v úzkém kruhu, protože zde je to bezpředmětné. Zrovna ve čtvrtek nás s Dastou čeká zase jeden hifivýlet. Už se těším!
Hoši měřáci a zastánci ABX testů, KU.WA, já se z vás snad skutečně pominu.
Všichni máte pořád plnou hubu keců o tom, kolik jste již testů absolvovali, jak jste prohlédli. A když jeden "z opačného břehu" má snahu to pochopit, vyzkoušet na vlastní kůži a potřebuje jen pár drobných rad, jak to zrealizovat, tak najednou nikdo nic. Jen prázdné obecné kecy. V tomto se musím omluvit BVa . I když jeho rady byly mimo mé dotazy, tak ve skutečnosti byl opravdu jeden z mála, který se alespoň pokusil odpovědět a trefil výseč, i když terč byl jinde.
by OLDEAR
ano, je to zbytečné. Před časem jsem již na toto fórum zanevřel a přestal přispívat a dělit se o své poznatky. Většinou vše řešíme v kruhu blízkých osobně, po telefonu, po mailu či v jiném prostoru.
Teď jsem měl ale opravdu dilema, jak některé věci vyřešit, proto jsem se obrátil sem na fórum plné odborníků a absolventů ABX testů. A výsledek ... To ani nestojí za komentář. Podle mne ABx test 95% lidí, co se za něj schovává nedělalo. Jen to mají načteno z internetu či "naposloucháno" z YT či PMA testů. A ve skutečnosti si tím obhajují své jamo/no name/samodomorobo kabely.
No nic, zpátky na zem... Zase to proberu v úzkém kruhu, protože zde je to bezpředmětné. Zrovna ve čtvrtek nás s Dastou čeká zase jeden hifivýlet. Už se těším!
zabiny - ale to je trochu inak. Je tu skupinka ľudí, čo káblom pripisuje magickú moc , a je minoritná, Všetci ostatní riešia podstatnejšie veci v našom hi-fi koníčku,To že je zde skupinka lidí, co kabely neuznává už jsme se dozvěděli, dnes minimálně ve 100 postech napříč vlákny.
Káblová mafia je okrajová, je Vás tu málo, nestavaj to do polohy, že sa Vám ubližuje.
Je pravda, že s káblami tu zdieľate mnoho zážitkov, čo je iste dobré.
Napadlo Vás niekedy, že sa niekto nevenuje káblom a ostatným 0,001 percentám vplyvu na zvuk nie preto, že nemá peniaze, ale že sa mu hnusia praktiky predajcov - porovnateľné so šmejdami voči dôchodcom?
zabiny
omlouvám se Ti a hodně štěsti Ti přeji.
Hifista potřebuje radu, jak otestovat kabel, jak má postupovat, aby nedošlo k mýlce a doma nezůstal ten šajsovní.
omlouvám se Ti a hodně štěsti Ti přeji.
Hifista potřebuje radu, jak otestovat kabel, jak má postupovat, aby nedošlo k mýlce a doma nezůstal ten šajsovní.
Naposledy upravil(a) Zdeno1 dne 05 úno 2019 21:08, celkem upraveno 1 x.