Sluchátka do uší (špunty)

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sluchátka do uší (špunty)

Příspěvek od FS »

Bohuzel, vice nemohu dodat ke srovnani PL50 a E10, protoze neznam :D Pokud budes v prodejne Audigo, nakonec si sam vyberes nejlip. Ja tam nakupoval uz dvakrat a rad tuhle prodejnu kazdemu doporucim.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

KZ ZS5 jsem si objednal dvoje, expedovali dnes. AŽ dojdou, podám report.

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

Ještě bych znovu připomněl nutnost výběru vhodných nástavců. U penovych jsem se dost často setkal s tím, že je lidé neumí správně používat. Tzn před nasazením sluchátka pěnu prsty pomackat na co nejmenší průměr, poté správně usadit, co nejhloubeji, ale nesmí to bolet, a pak sluchátko podržet tak půl minuty v uchu, než se pěna zpátky roztáhne čímž vyplní celý prostor. Tohle je fakt strašně důležité, jinak to ani z daleka nehraje jak umí.
Dal je třeba uvědomit si, že pěna není věčná, podle frekvence používání měnit za novou, u mě cca každý měsíc až dva.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Osobně taky doporučuju Shure, a to jsem poslechl jsem v Audigu vše co šlo. I levnější Shure 535 jsou výborný sluchátka. Jinak mám i AKG N20u, ty jsou za 2k a taky hrajou slušně.

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

Ramones píše:
28 zář 2018 19:01
Ano ZS 5 hrají jako loudness, ale moje ZS 10 mají opravdu téměř audiofilní zvuk.
Basy přesné, nehučící, výšky jemnější než ZS 5. Se správnými nástavci je mohu používat hodiny.
U ZS 5 může být problém s usazením v boltci. Některým vadí ty hrany.
Stačí vzít měký, kosmetický pilník a trohu ty vnitří hrany zaoblit a pak už o nich v uchu "nevím"
Co je pro obě sluchátka příznačné, výborné středy a vokály.
ahoj, jaké nástavce jsou dle Vás správné na ZS6? A kde koupit? Prosím o radu...díky.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

ivanb_cko: Určitě někdo poradí konkrétněji, obecně třeba prohledat toto vlákno: https://www.head-fi.org/threads/knowled ... t-14515819

Jinak mi vrtá hlavou jedna věc: Pokud si někdo pořizuje ekonomická sluchátka typu KZ za pár stovek a pak k nim za další stovky dokupuje nástavce do uší, kabely..., takže možná nainvestuje do doplňků víc, než ho vyšla samotná sluchátka, nemá smysl porozhlédnout se rovnou mezi sluchátky cenově výš, která již mají přibaleno vše v dostatečné kvalitě a možná (hlavně) i lepší zvuk?

V dražších kategoriích doporučuju Shure SE846, která mají přibalené slušné nástavce i vynikající kabel, ale co jsem viděl, i nižší modely Shure mají standardně přibalený stejný kabel.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

To je jasný, že ke sluchátkám za 25 litrů i něco přibalí. Ty ostatní, o kterých se tady mluvilo, byly do litru :-D

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

RedBaron: prosím čti :)
hřebík píše:
02 říj 2018 11:13
V dražších kategoriích doporučuju Shure SE846, která mají přibalené slušné nástavce i vynikající kabel, ale co jsem viděl, i nižší modely Shure mají standardně přibalený stejný kabel.
Výše se mluvilo o sluchátkách tuším do 3k.

Takže např. Shure SE215 za 2250: Podle obrázků bych řekl, že mají stejný kabel jako SE846 (který hodnotím jako opravdu špičkový a vysoce odolný) plus slušnou sadu nástavců do uší (jeden z těch nástavců používám i pro SE846) plus slušné transportní pouzdro: https://kytary.cz/shure-se215-cl/HN122028/

Tím neříkám, že Shure SE215 doporučuju. Jen podle obrázků vidím, že asi mají stejný kabel a část nástavců jako SE-846, z nichž jeden roky reálně používám s SE846, plus mé oblíbené pouzdro (jaké bylo kdysi u Shure SE530) a používám ho dodnes se Shure SE846 (u kterých bylo pouzdro pro mě horší :) ). Shure SE215 jsem neslyšel, ale kdybych vybíral sluchátka do 3k, Shure SE215 nebo SE315 bych určitě poslechl, a k tomu jiné značky a modely. Porovnání s KZ by bylo určitě zajímavé.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Jamam doma pouze 2 x nahlavni shure a to shr 940 a shr 1540. Na avmanii si nejaky vlastnik jejich spuntu za x tisic stezuje, ze jestli to maji byt spickova sluchatka, pak je u nej neco spatne. Po zkusenostech s kz10 versus shr 1540 muzu rict, ze o zadny debakl v neprospech levnych kz se nejedna.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

ano, myslím si, že to bude vždy jen porovnání dvou konkrétních kusů (a nikoli ani značek) plus vhodnost párování s konkrétním přístrojem.... Nevím, jaké spunty za x tisic má vlastník na avmanii, ale třeba Shure SE846 jsou hypercitlivá, takže občas problematické párování s příliš silným zdrojem a pro někoho celkově možná "příliš" neutrální . Moje jediná osobní zkušenost z KZ byl ZSA a ty oproti SE846 pro mě debakl. KZ ZSA pro mě neposlouchatelná déle než pár minut... Shure mám pouze dvě zkušenosti: kdysi dlouhodobě SE530, poslední roky SE846, o ostatních modelech si netroufnu říct vůbec nic. Ať si každý na vlastní uši porovná co nejvíc konkrétních modelů (a nevěří žádným hodnocením na netu) a pak si vybere podle sebe, Audigo či podobná prodejna, ideálně půjčit domů na dostatečně dlouho, až opadnou závoje prvních dojmů.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Myslím, že dva lidi možná, ale tři lidi se na sluchátkách většinou neshodnou. Je třeba to fakt poslechnout. Osobně jsem většinu doporučovaných modelů poslechem zavrhl. Mám to jinak. Třeba Sennheiser není naprosto značka pro mne přestože ji spousta lidí má rádo. Je to hodně o osobních preferencích a o pocitech z reprodukce. Sluchátka jsou iluze a každý má rád jinou.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Tak jest,ja senny od hd 600 smerem vzhuru muzu,zrovna tak mi vyhovuji beyery(880),ktere spousta lidi absolutne nesnasi. Zato velmi vyzdvihovana audio technica(napric typy),jsou pro me obrovsky zatemnela a dosti nepohodlna. Ja bych kaslal na mistni rady a pokud nelze poslechnout u prodejce,radsi precist recenze o charakteru zvuku na internetu. Minimalne to,jestli sazeji na hutny bas,nebo jsou svetla.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Ramones: dík. Trochu jsem to pročet, ale ne celé. Pár vyhraněných výroků, jako všude. Neznám ty lidi, jejich zkušenosti, zdroje, reference ani preference, takže nevím, co z toho brát vážně... 535 jsem nikdy neslyšel, byť podle recenzí jsou prý charakterem blízká 846, ale recenze jsou recenze... A různé modely stejné značky mohou hrát podobně, ale i dost jinak (třeba kdysi Sennheiser HD580, 600, 650, 800), takže odvozovat něco podle jiného modelu stejné značky není spolehlivé... SE846 osobně považuju také za předražená, byť je doporučuju, ale lepší in-eary jsem pro sebe nenašel, ani už nehledám, není to hlavní zdroj, pouze cestovní a sportovní hudební izolátor. Samozřejmě nejsou ideálem v porovnání s něčím opravdu špičkovým, ne-inearovým, nemají průzračnou všepásmovou detailnost Staxů 009 apod., značně ztrácejí na přirozenost a muzikálnost Hifiman Susvara, ale jsou (pro mě) rozumným kompromisem k mobilním zařízením (kam patří): Zvuk, který mi subjektivně vyhovuje, dobrá izolace kdekoli, odolný kabel, velký výběr přibalených nástavců... Samozřejmě záleží na dosti věcech: Klasicky zdroj, z čeho hrají. Shure hrají s řadou věcí neideálně (protože citlivost, impedance), k řadě věcí se vůbec nehodí... Pak: Nástavce do uší (musí sednout) a mj. i poloha v uchu... A v neposlední řadě, s čímž souhlasím taky, protože se stejné preferenční diskuse vedou u sluchátek všech cenových kategorií a nikdy to neskončí jednoznačnou shodou, ani na osobních srazech na stejných sestavách:
drfish píše:
02 říj 2018 15:40
Myslím, že dva lidi možná, ale tři lidi se na sluchátkách většinou neshodnou. Je třeba to fakt poslechnout. Osobně jsem většinu doporučovaných modelů poslechem zavrhl. Mám to jinak. Třeba Sennheiser není naprosto značka pro mne přestože ji spousta lidí má rádo. Je to hodně o osobních preferencích a o pocitech z reprodukce. Sluchátka jsou iluze a každý má rád jinou.
Prostě poslechnout a vybrat si pro svoje uši a svůj zdroj, jiná cesta není. Dohadovat se o objektivním svatém grálu kategorie do x Kč lze donekonečna, jako u všeho. A stejně si řada lidí vybere odlišné modely a odsoudí jiné.

En-eary Shure tu jinak nevnucuju, ale myslím si, že stojí za zahrnutí mezi potenciální kandidáty k porovnání. A pokud sedne zvuk (to nejdůležitější), pak výhody jsou dobrá izolace, řada nástavců v balení, nadprůměrně odolný přibalený kabel... Pokud zvuk nesedne, koukat jinde, nabídka in-earů je dnes obrovská. Hlavně osobně poslechnout se svou hudbou a zařízením, na kterém budou provozována!

/// Nyní doufám, že po (pro mě) debaklu KZ ZSA budou očekávaná KZ ZS10 trochu vyhovující, ať se nemusím stydět, když je budu dávat jako dárek.
Naposledy upravil(a) hřebík dne 02 říj 2018 23:56, celkem upraveno 1 x.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Souhlas a jak už bylo nejdnou řečeno:
In eary jsou hodně ovlivnitelné nástavci a pozici v uchu. Pokud si to uživatel neuvědomí a nepohlídá, může být zklamán.
U náhlavních sluchátek to nehrozí, prostě nasadí se na hlavu a zvukově se nadále nic nemění.

Odpovědět