Sluchátkový zesilovač

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Re: Sluchátkový zesilovač

Příspěvek od tesarpa »

zdenek57 píše:
22 lis 2023 10:30
Pro tesarpa
Finanční limit není dogma (100 tis by ještě šlo)
Jaký Burson vybrat.?
Hifiman HE1000 si půjdu vyzkoušet.
Z K
Nemám osobní zkušenost s novými Bursony, takže to si netroufnu radit. Vidím, že v Audigu jich mají více a nyní jsou slevy, takže by se to dalo celkem dobře využít a něco výhodně koupit. Ale lepší je mít ty sluchátka, aby se to dalo zkoušet s nimi. Nicméně, psal jsi, že máš pořád ten Leben. Tak proč nezačít s ním? Podle recenzí nemá špatný sluchátkový výstup. Není kdovíjak výkonný, ale pro HE-1000 SE by to mohlo stačit.

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

S kvalitou výrobků Hifiman jste spokojení?

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Maxpower: Na malém vzorku těžko říct. Dlouhodobě jsem měl od Hifimana jen Susvaru, což je pro mě preferenční ideál, zvukově roky OK. Kontrukčně taky, ale měl jsem opakovaně problémy s náušníky, docela dobře je to posané a zdokumentované tady:
https://www.head-fi.org/threads/hifiman ... t-17545822
A pak ještě s kabely (začaly mi korodovat vodiče, což bylo skrz průhledný plášť vidět), jsou naštěstí vyměnitelné. Kabely mi ale zkorodovaly i u Sennů HD800 - jeden po letech používání praskl a vylezl zkorodovaný vodič... To jsem ale poslouchal dlouhé hodiny každodenně (HD800 i Susvaru) při práci, na což asi žádná sluchátka nejsou úplně konstruovaná. Nyní poslouchám víc repro, tak si slibuju, že třeba už ty problémy nenastanou :) Hifiman nyní dává ke sluchátkům kabely jiné, tak to je možná vyřešené, ale náušníky asi nezměnil, těch bych se pořád bál. V záruce měnili náušníky zdarma, pak se to prodraží. Co se týče neoriginálních náušníků: Dekoni kontrukčně a výdrží vyrábí pro Susvaru stejné "šmejdy", které mi při intenzivním používání také nevydržely déle než pár měsíců. Ale pokud člověk neposlouchá dlouhé hodiny denně, tak ten problém nemusí nastat, na head-fi se s tím někdo setká, někdo ne...

Ale konec OT, ještě doplním ty zesíky:
Kromě už zmíněného SMSL SP400 (což je zesík s technologií THX AAA-888, kterou obsahuje např. i Benchmark HPA4), bych klidně zkusil poslechnout i nějaký současný Topping s NFCA moduly. Někdo sice může namítnout, že Čína a obavy ze spolehlivosti atd., ale se standardní českou zárukou od českého prodejce bych se nebál, spousta lidí s tím je spokojená. Parametry, cenu a recenze mají slušné, neslyšel jsem ale ani jeden. Rozhodl jsem se tedy proto na zkoušku objednat SMSL SP400, jestli fakt Susvaru utáhne, abych tu jen neplkal bez zkušenosti...

lada
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lada »

He 1000SE zas tak daleko do Susvar nemají jsou daleko lepší než v2 porovnávali jsme Susvary ,HE 1000se ,Lcd 5 ,DCA Stealth ,Abyss 1266 na Chord m-scaler s tt2. Susvary a Abyss 1266 zapojeny do xlr výstupu přes redukci.Nejlepší Susvary na klasiku na paty jim Šlapou lcd 5 samozřejmě s eqalizací a na rock podle lepší než Susvary ,He 1000se též velmi dobré a 1266 někomu vyhoví na rock a metal ale jinak nic moc.Porovnávalo nás to víc a jeden kolega si okamžitě po porovnání místo 1266 koupil Susvary.

lada
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lada »

Další kolega si ke kompu m-scaler tt2 pořídil Burson Soloist 3x gt a prý super ale zatím jsem neslyšel snad mi ho půjčí ale nemám Susvary.

lada
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lada »

Ano parametry a recenze nejsou vše.

zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek57 »

S názorem že Stealth jsou schopná sluchatka a mohly by stačit jsem se už také setkal.
Mám v plánu HE -1000 SE zapůjčit a odzkoušet Lebena.
I přesto budu hledat vhodný sluch.zesilovač.Leben se docela hřeje a navíc jej mám v sestavě daleko od křesla kde chci poslouchat.

lada
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lada »

Stealthu je víc druhů od DCA nebo od Hifimanů

zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek57 »

Od Hifiman.
I když cena asi nebude rozhodovat.Pokut se rozhodnu pro Hifiman bude to HE-1000 SE.

zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek57 »

Přemýšlím o zesilovači Topping A 90 discrete(Hřebík)

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Maxpower píše:
23 lis 2023 16:36
S kvalitou výrobků Hifiman jste spokojení?
Nie, mal som 2 pary hifimanov, a obidva mali problemy, na jednom sa mi rozpadol hlavovy mostik, druhy par mal problemy s kabelazou.

Nikdy viac.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

ktory model si mal?

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

Díky, o těch mostech jsem právě slyšel. Pak je začali dělat lépe, ale náušníky jim asi stále moc nejdou...
Proto jsem zmiňoval ty číňany jako alternativu, ale bez poslechu docela risk...

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

blesk666 píše:
25 lis 2023 14:56
ktory model si mal?
neviem model - jedny boli taky ten zaklad, co sa dali odoberat kryty zo sluchatiek a mohli byt otvorene alebo uzvrete, tie som mal,do lietadla a boli to z tych lacnejsich.Tie co mali problem s kabelazou, tomzu boli otvorene, okruhle, cena cca 1000 euro.

Inac najlepsie sluchatka co som kedy pocul (aj ked osobne nie som njeaky extra fanusik, radsej kvalitne nearfield monitory) boli Dan Clark Stealth. To uz bolo hifi ako ma byt. Dostat taku kvalitu zvuku z repra, to by bola investicia za vyssie desattsice eur.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

pozeram, na audigu ich maju dokonca v zlave

https://www.audigo.sk/Sluchatka/Uzavren ... rk-STEALTH

a tu je recenzia

https://www.audiosciencereview.com/foru ... one.25920/

zdenek57, vykasli sa na cinany - zijes len raz, sprav si radost a kup si nieco poriadne rovno.

Odpovědět