Ahojte,
kedze nemam moc skusenosti s vyberom receiveru, ale s audiom vseobecne, tak bol by som velmi vdacny keby ste mi pomohli s mojim problemom.
Ide o to, ze rodicia kedysi mali k telke Samsung domace kino (klasika DVD ) so stlpovymi repro. Hlavna jednotka sa odstavila kvoli poruche, repro zostali nevyuzite a zapadli prachom. Zacal som premyslat nad tym ako to rozbehat s nejakym receiverom, nakolko to hralo velmi dobre a je im to luto vyhodit.
Je to 5.1 zostava s pasivnym SW. Hlavna jednotka je Samsung HT-TX250. Podla specifikacie impedancia na kanal je 3 ohm.
Ked som pozeral receivery, vsetky mali impedanciu na kanal 6-8 ohm. Nerad by som odpalil receiver len kvoli mojej blbosti. Aj stlpove repro ma stitok, ze impedancia 3 ohm.
Zmeral som odpor jedneho zo stlpovych repro a ukazalo 7.2 ohm. Cakal by som ze odpor bude nizsi, nez uvedena impedancia. (prosim opravte ak sa mylim). SW to iste...uvedene 3 ohm, namerane 7.3 ohm.
Ak by som vychadzal z predpokladu, ze namerany odpor repro je nizsi nez uvadzana impedancia, mohol by som ich pripojit na receiver, ktory ma 5x115W a 8ohm na kanal?
Nasiel som nieco taketo: https://europe.yamaha.com/en/products/a ... index.html
Este by som musel prerobit SW z pasivneho na aktivny. Je podla vas ten receiver vhodny na tu 5.1 zostavu?
Dakujem za kazdu radu
Starsie domace kino