Stereo do kuchyne :)

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
letalvoj
Kontaktovat uživatele:

Stereo do kuchyne :)

Příspěvek od letalvoj »

Sestra vybira stereo, budget je cca 10k. Moc se neorientujeme. Rikala, ze by koupila neco jako

https://hi-fi-systemy.heureka.cz/yamaha-mcr-b370d/

Ja jsem skepticky k te sade kvuli reproduktorum a rikal jsem, jestli by nebylo lepsi v podobne cenove kategorii koupit samostatne

https://av-prijimace.heureka.cz/yamaha-r-s202/
https://reprosoustavy-reproduktory.heur ... preme-202/

Muzete mi prosim potvrdit ci vyvratit, jestli moje volba je o tolik lepsi nez ten puvodni set co se kvality reprodukce tyce? *klanimse* Pripadne - pokud jsem uplne mimo - navrhnout alternativu. *palec*

Dekuju moc!

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Stereo do kuchyne :)

Příspěvek od svartenatt »

Ten systém má CD přehrávač a je kompletní produkt.
Ta druhá verze je kvalitou lepší, ale bez CD přehrávače.

Existuje více mikrosystémů s dobrým zvukem. Třeba Panasonic, Pioneer, Onkyo. Záleží na využití z pohledu zdroje zvuku.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Z vlastní několikeré zkušenosti: pokud budoucí uživatelka není postižená hifismem (v tom dobrém slova smyslu), je s obrovským náskokem na prvním místě jednoduchost obsluhy, prostorová nenáročnost a čím míň funkcí a nastavování, tím líp. Až někde dááááleko za tím je vše ostatní včetně zvukové kvality.
Tomu bych podřídil výběr.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Nehledě na to, že některé povedené mikrosystémky těží z té synergie natolik, že je výsledný zvuk naopak lepší, než u těch nejzákladnějších komponent spárovaných s opravdu špatnými bedýnkami.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Já bych zrovna zde z bedynek zrovna obavu neměl. Mohu ale soudit jen tak od pohledu a že zkušeností s mikrosystémy.
Pokud to nejsou fakt nějaké lepenkové tenoučké papundekly, tak možná budeš překvapen. A jak psal kolega přede mnou; určitě si nějakou práci sladit repro se zbytkem dali. Vypadá to dobře 🙂

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Yamaha ví co dělá.
Její Micro systémy Pianocraft patří k těm nejlepším na trhu. Tohle je sice poněkud nižší model, ale myslím, že do kuchyně naprosto vyhovující.
Jak už tady zaznělo: Je kompaktní, má všechny potřebné funkce včetně možnosti přehrávání CD a připojení telefonu.
Vůbec bych se toho nebál. A ty reproduktory bohatě postačí, není to žádný papendekl. 😉

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

V kuchyni bude vždy podivuhodná (až nezvladatelná) akrustika, takže se ani není třeba tolik snažit a nahánět kvalitu (jak bylo řečeno i výše), spíše bych hledal přístroj i s připojením na net. Rozhodující bude také umístění repro, které asi bude tam, kde je místo. Další možností je využít druhou zonu repro z AVR vyšší řady, pokud to umí a na ovládání nebude z kuchyně daleko.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Já si hlavně myslim, že se o žádnou kuchyň jednat nebude, jinak by tam v textu nebyl ten "smajl". Letalvoj si dělá prču a jeho ségra poptává prostě úplně normální stereo do desítky. Takže bych se tim pádem vyprd i na ty dohady o akustice u sporáku.

Odpovědět