Stereo poslech, doporučení

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
solaris1
Kontaktovat uživatele:

Re: Stereo poslech, doporučení

Příspěvek od solaris1 »

díky všem. Právě hledám nějakou entry level cestu jak to uchopit. Po pravdě nemám tolik zkušenosti abych funkčně skládal zesil, cd, dac, repro atd. Možná přece jenom bude lepší vzít nový all in a k tomu vhodné repro? Nebo jít do nějaké skládačky z bazaru např. DENON PMA1500AE + CD?

Prosím má někdo zkušenosti s Marantz M-CR611, nebo jít do aktuálního zástupce Marantz Melody X? V porovnání s Denon Ceol N10, YAMAHA R-N602 Onkyo nebo jiné?

Jaké repro můžete doporučit? K tomu Marantzu Klipsch R-51M - RP-400M, Monitor Audio Bronze 1, KEF Q150 nebo něco jiného?

Pokud budu mít ozvučení u TV jako stereo, nebude k tomu chybět střední repro pro řeč?

Dík

solaris1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od solaris1 »

Tedy aby zvukově to bylo co nejblíže ideálu viz první post.

Dík

solaris1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od solaris1 »

Možná spíše MusicCast R-N602 a ELAC Debut 2.0 B5.2? Yamahu moc neznám, jak je na tom v porovnaní s Onkyo, Denon atd.

solaris1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od solaris1 »

Jelikož je potřebná konektivita, volba padla na výběr síťového stereo receivera. Díky všem.

solaris1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od solaris1 »

Prosím má někdo zkušenosti s bazarovkou Bowers Wilkins DM601s2 Nautilus? Nebo Mission 780? Přemýšlím, že půjdu spíše touto cestou než v dané cestě nové repro. Dík

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Měl jsem chvíli 601s3.
Nehráli špatně, ale na 20-ti metrovou místnost, už to není bůh co. Volil bych trochu větší regálovky, pokud nejsi omezen prostorem.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Se stastnou rukou koupis kolem 10-12k Kc Infinity Kappa 7.2i, to jsou tripasma s 25cm basakem a udelaji daleko vic zabavy nez tyhle pidibudky (provozovano s Classe, pak Xindakem). Urcite vic jak s malym regalem, dle toho co pises na zacatku za kriteria, kterym by ses rad aspon naznakem priblizil *thumbs up*.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Ještě je to aktuální? Co jsi vybral? (plánuji redukci několika komponentů, třeba by se ti šikly.)

solaris1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od solaris1 »

Zatím hledám, poslouchám...

solaris1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od solaris1 »

Ahoj, prosím jaký máte názor na Cambridge Audio CX A60? Mám nabídku z druhé ruky v záruce za 11, tak nevím zda do toho jít. Bohužel tenhle kousek jsem ještě nestihl poslechnout, a nabídka je dočasná. Dík

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Já asi nejsem moc povolaný někomu radit, ale myslím si, že tvé potřeby by mohl uspokojit Bluesound Powernode 2i, tedy stereofonní streamovací jednotka s vestavěným zesilovačem třídy D, založená na technologii BlueOS, která zvládá soubory v Hi-res, má slušnou konektivitu (2x optika/analog, USB, nová verze v2 i HDMI). Je to vše v jednom, ale kvalita zvuku podstatně převyšuje např. CEOL apod. mikrosystémy.
Pokud máš nějakou domácí síť, stačí ti CD nagrabovat v lossless formátu na NAS nebo PC a streamovat hudbu z těchto úložišť. Samozřejmostí jsou všechny internetové služby.
Ve spojení s vhodnými reproduktory uspokojí i náročnějšího milovníka hudby, byť bez přehnaných audiofilních ambicí.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Powernode 2i jsem nezkoušel, ale mám doma Node 2i. Jako čistý streamer, který posílá digitální data do externího DACu, je vzhledem k ceně více než ok. Ale jeho vestavěný DAC je naprostá tragédie a to i v relaci přístrojů kolem 10 tis. Kč. I pitomý Dragonfly Red hraje líp. Node 2i je zahuhlaný, se slitýma basama, agresí na výškách, bez rozlišení, bez prostoru, zatažený nudný zvuk.

Předpokládám, že DAC je v Node 2i a Powernode 2i shodný a proto za sebe můžu doporučit jen do systému a použití, kde jde jen o to, ŽE to NĚJAK hraje a kde nikdo neřeší, JAK to hraje.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

To mě teda překvapuje, protože já mám právě Powernode 2i doma asi 14 dní a mám úplně opačnou zkušenost. Možná ale, že mám jen prostě mnohem nižší nároky, i když si myslím, že na právě tebou popisované projevy - agresivita na výškách, basy, prostor - jsem dost citlivý.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

O nárocích to není, nesrovnávám Node s Ayonem :-). Jen mě ta "kvalita" praštila do uší, tak jsem proti Node postavil ten DragonFly za 5 tisícovek a můj dojem se jen potvrdil - i levňoučký kapesní DAC si strčí Node 2i do kapsy :-).

A o je škoda. Kdyby v tom byl DAC zvukově alespoň na úrovni DACů kolem 10 tis., byl by (Power)Node velmi komplexní a povedený stroječek.

Solarisem zmíněný CA CXA60 bude zvukově úplně jinde, v pozitivním...

Odpovědět