Stereo propojeni projektoru s DAC
Stereo propojeni projektoru s DAC
Dobry den,
pisi s prosbou o radu, jak propojit tento projektor: https://www.alza.cz/optoma-hd140x-d4673482.htm s mym DAC prevodnikem: https://www.cnet.com/au/products/cambri ... ic/review/ , propojeny se starsim JVC zesilovacem, pres ktery poustim z PC do stereo repraku zvuk.
Obraz mi jde pres HDMI a kdyz uz to je Full HD a kdyz uz mam pro me vyhovujici stereo soustavu, tak bych z toho chtel dostat odpovidajici kvalitu.
Projektor od DAC bude cca 3,5m, takze ano, pocitam, ze tam nejake ztraty budou.
Jsem zacatecnik, ale pokud by bylo treba, tak nepohrdnu ani samodelanym kabelem.
Diky.
Hezky den
pisi s prosbou o radu, jak propojit tento projektor: https://www.alza.cz/optoma-hd140x-d4673482.htm s mym DAC prevodnikem: https://www.cnet.com/au/products/cambri ... ic/review/ , propojeny se starsim JVC zesilovacem, pres ktery poustim z PC do stereo repraku zvuk.
Obraz mi jde pres HDMI a kdyz uz to je Full HD a kdyz uz mam pro me vyhovujici stereo soustavu, tak bych z toho chtel dostat odpovidajici kvalitu.
Projektor od DAC bude cca 3,5m, takze ano, pocitam, ze tam nejake ztraty budou.
Jsem zacatecnik, ale pokud by bylo treba, tak nepohrdnu ani samodelanym kabelem.
Diky.
Hezky den
Re: Stereo propojeni projektoru s DAC
A proč chceš propojovat Dac s projektorem?Usb kabelem propoj comp s Dacem,Hdmi kabelem comp s projektorem.Dac potom Rca kabelama se zesilovačem 

Chci propojit DAC s projektorem prave kvuli zvuku. To jak popisujete, je prave to, co jedine me napadlo...ale budou tam velke ztraty vzhledem k 5m kabelu. Chtel jsem zjistit, jestli by to slo i jinak, kvalitneji.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
OK a kdyz spojis dac s projektoremtak zvuk ti pujde bez propojeni se zesilovacem presne odkud ?
DAC se zesilovacem mam propojeny. Jen jsem k sestave, ktera je PC--DAC--zesilovac--repro, dokoupil projektor, ktery k tomuhle chci zapojit.
Obraz:
HDMI OUT z PC --> HDMI IN projektor
Zvuk
USB OUT PC --> USB IN DAC --> --> analogovy vystup DAC --> analogovy vstup na zosilnovaci --> repro
V nastaveni programu, ktorym prehravas video je nutne nastavit ako audio vystup DAC. Nie HDMI OUT.
Cize cez HDMI budes posielat len video a zvuk pojde cez DAC.
HDMI OUT z PC --> HDMI IN projektor
Zvuk
USB OUT PC --> USB IN DAC --> --> analogovy vystup DAC --> analogovy vstup na zosilnovaci --> repro
V nastaveni programu, ktorym prehravas video je nutne nastavit ako audio vystup DAC. Nie HDMI OUT.
Cize cez HDMI budes posielat len video a zvuk pojde cez DAC.
Ahaaa, prave takhle jsem myslel, ze to bude fungovat, jen jsem nenastavil v PC ten prehravac.
Zkusim vecer, jestli to takhle jde.
Tim padem nebudu potrebovat propojovat zvukove projektor s DAC, chapu to spravne?
To mi prijde jako nejvic elegantni reseni. Jen jeden kabel do projektoru a to HDMI.
Diky, dam vedet, jak to klaplo.
Zkusim vecer, jestli to takhle jde.
Tim padem nebudu potrebovat propojovat zvukove projektor s DAC, chapu to spravne?
To mi prijde jako nejvic elegantni reseni. Jen jeden kabel do projektoru a to HDMI.
Diky, dam vedet, jak to klaplo.
Inak to prepojit ani nejde. Musel by si mat AV receiver. Roky to takto pouzivam (akurat mam TV a iny DAC).
Tak diky moc. Verim, ze to pujde a zaroven nemusim kupovat nic navi.
Jeste se zeptam. Mam trosku zainvestovat do HDMI kabelu? Mam 5m Hama. Vim, ze jsou drazsi, ale jestli budou lepsi?
Diky
Jeste se zeptam. Mam trosku zainvestovat do HDMI kabelu? Mam 5m Hama. Vim, ze jsou drazsi, ale jestli budou lepsi?
Diky
Vyse uvedeny postup funguje. Staci v PC nastavit zvuk na DAC a neni potreba zadny audiokabel do projektoru.
Diky.
Diky.