Stereo reciever a sloupy?
Re: Stereo reciever a sloupy?
Tím myslíš že investice do stojanů a jejich postavení vedle komody bych nějak výrazně poznal na zvuku? Musel bych sehnat stojany nižší než 60cm aby šla otevírat 2 velká paneláková okna co jsou za nimi.
Tak nízké stojany ,to by byl zbytečný kompromis.
Ok tak 60cm a při mytí oken dát na stranu? Koukal jsem že jsou stojany i od dali, ale jen černé lesklé nebo bílé, já vzal repro v barvě ořech podobné jako mám nábytek a nechci černé lesklé tak jedině bílé od Dali nebo jiné. No ale přijde mi to jako raketa 5tis. jen za stojany, to jsem mohl rovnou vzít sloupové repro. nevíte někdo o kvalitních levných?
https://www.sbazar.cz/Zbynek.Datinsky/d ... ro-stojany
Přestříkat je na barvu dle přání nebude problém a pořád to bude levnější než 5000,-.
Přestříkat je na barvu dle přání nebude problém a pořád to bude levnější než 5000,-.
Chtěl bych se ještě zeptat do jaké míry je normální slyšet šum v blízkosti výškového reproduktoru v zapnutém stavu na jakémkoliv vstupu bez signálu. Když je v místnosti absolutní ticho slyším tento šum do vzdálenosti max půl metru velmi slabě, jen když přetočím volume na maximální hodnoty je šum slyšet o dost více a to už i z poslechového místa. Možná na to mají vliv i repro nevím, ale čekal jsem že u přístroje za 20tis. to bude lepší. No a ještě jsem zjistil že když začnu měnit tu hlasitost tak je z výškáče slyšet i jakoby krokování té hlasitosti přesně v intervalech jak se mění údaj DB na displeji. Tak bych chtěl vědět jestli je to běžný jev, třeba se s tím už někdo u Yamahy setkal?
Samozřejmě že při běžném provozu to asi nevnímám i když jsem netopýr a pazvuky mi vadí, jen bych nechtěl aby se to třeba časem zhoršovalo.
Samozřejmě že při běžném provozu to asi nevnímám i když jsem netopýr a pazvuky mi vadí, jen bych nechtěl aby se to třeba časem zhoršovalo.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nějaký šum je normální, resp. není to žádná výjímka. U své sestavy taky slyším šum naprázdno. Při volume na max jej slyším z cca 20 cm od výškáče, pak už ne. Ale musí být jina úplné ticho.
Ohledně toho krokování - možná to ruší ten displej. Zkus ho vypnout.
Ohledně toho krokování - možná to ruší ten displej. Zkus ho vypnout.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ten slabý šum bývá vlastností starších zesilovačů. U soudobých výrobků by na všech linkových* vstupech mělo být absolutní ticho, dnes se dělají velmi kvalitní nízkošumové operační zesilovače i tranzistory se kterými je možné takové zapojení. /*u připojeného phono vstupu tam slabý šum bude i u nových výrobků.
Zkontroluj, jestli to šumí i když zkratuješ ten vstup- (levný cinch konektor, ve kterém spojíš oba kontakty kusem drátku).
Pokud by šum ustal, tak je možné, že proniká přes připojený kabel - vnější rušení.(zkusit lépe stíněný kabel; šum může přicházet také z připojeného zařízení třeba cd player, to je pak jeho vada) Jinak doporučuji nepoužívané vstupy takto zaslepit zkratovacím cinchem natrvalo.
Pokud má zesík nějaké mikrokontrolérové ovládání, může šum pronikat i odtud (špatně stíněné obvody-bohužel vývojová většinou neodstranitelná vada).
Výškáčem nebo reprobednou to nebude, ale mohlo by se stát, že přes nestíněný reprokabel se různými parazitními vazbami dostane k citlivým obvodům vnější rušení, pak zkusit použít stíněný reprokabel.
/Asi takhle bych šel po příčině jevu já/
Krokování: dle popsaného způsobu je hlasitost ovládána stupňovitě, ne plynule. I když jsou kroky jemné je to v tebou popisovaném případě znát. S tím asi nic neuděláš.
Zkontroluj, jestli to šumí i když zkratuješ ten vstup- (levný cinch konektor, ve kterém spojíš oba kontakty kusem drátku).
Pokud by šum ustal, tak je možné, že proniká přes připojený kabel - vnější rušení.(zkusit lépe stíněný kabel; šum může přicházet také z připojeného zařízení třeba cd player, to je pak jeho vada) Jinak doporučuji nepoužívané vstupy takto zaslepit zkratovacím cinchem natrvalo.
Pokud má zesík nějaké mikrokontrolérové ovládání, může šum pronikat i odtud (špatně stíněné obvody-bohužel vývojová většinou neodstranitelná vada).
Výškáčem nebo reprobednou to nebude, ale mohlo by se stát, že přes nestíněný reprokabel se různými parazitními vazbami dostane k citlivým obvodům vnější rušení, pak zkusit použít stíněný reprokabel.
/Asi takhle bych šel po příčině jevu já/
Krokování: dle popsaného způsobu je hlasitost ovládána stupňovitě, ne plynule. I když jsou kroky jemné je to v tebou popisovaném případě znát. S tím asi nic neuděláš.
Když volume stáhnu úplně do duly na MUTE tak šum přestane úplně, hned při prvním kroku zesílení začne lehce šumět a stejnou intenzitou to šumí až do nějakých -15DB potom už se ta intenzita šumu zvyšuje postupně do MAX. polohy. Spíš je mi divné že to zároveň vydává ten zvuk pulsující přesně v rytmu jak se mění hodnota DB na displeji. Jakmile volume stojí tak není ani ten zvuk. No dnes jsem stejně měl poslední den 14-ti denní garance tak s tím už hold budu muset žít.
Zkusil jsem zkratovat cinchema vstup line1 a šum ani to krokování volume se nezměnilo. Ani jiná zásuvka, ani odpojení LAN kabelu( nic jiného připojeno nemám) neovlivnilo šum. Když zapnu PURE DIRECT tak se intenzita šumu při max volume malinko sníží, ale pořád je slyšitelný i z poslechového místa. Samozřejmě při této hodnotě +16,5db bych to nikdy nemohl pustit, protože to řve už při -20dba to je teprve úroveň kde se ten šum začíná zesilovat. Jinak od min volume cca -80db do těch -20db je šum konstantní tichý a slyšitelný pouze v blízkosti repro. Mě šlo hlavně o to jestli mám tak netopýří sluch nebo je to běžný jev abych neplašil s nějakou reklamací. A jestli by třeba samostatný integrovaný zesilovač bez těch funkcí navíc na to byl lépe( třeba ten PM6006 apod.). Jinak jak vlastně u integrovaného zesilovače probíhá regulace volume když nemá displej, to se jako motoricky na povel ovladače otáčí celý ten volič na předním panelu aby byla vidět hodnota?
Vzdy je nejlepsi radou trpelivost, pred zbrklym rychlym nakupem. Spousta z nas ti tu rikala,ze samotny integrovany zesilovac je v mnoha ohledech lepsi. Na slozitem receiveru se muze pokazit tisic veci. Ja davam prednost velmi jednoduchym strojum,pokud je d/a prevodnik napr. v cd playeru,pak je jasnou volbou analogovy zesilovac,bez pridavnych krávovin. Tam muze odejit max neco(soucastka) v zesilovaci casti,popr. trafo,coz u novych kusu prakticky nehrozi.
No on zase tak zbrklý nebyl, snažil jsem se pročítat vše možné a když pominu komerční recenze plné chvály tak hlavně toto vlákno https://forum.audio.com.pl/topic/56545- ... biektywny/ mi taky trochu pomohlo v rozhodování Taky je tu možnost že bych na moje repro připojil jiný stroj a bylo by to podobné. Když na radu Denkeze zapnu režim DIRECT tak ten šum při max. volume trošku zeslábne. Kdybych věděl že to tak má u tohoto modelu být asi bych to vůbec neřešil. Proto jsem doufal že někdo kdo má obdobnou Yamahu (R-N602 atd.) třeba zkontroluje u sebe. On samostatný zesilovač by asi byl lepší, ale asi bych musel vysázet ty prachy jen za něj a to ostatní řešit další investicí. Ty levnější zesilovače do 12tis. na tom asi o mnoho lépe nebudou, jestli vůbec. Ten šum zřetelně slyším z poslechové pozice jen na téměř max až max volume a to je nereálné použít asi.
Jinak jak se doporučuje trvale zaslepit nepoužívané vstupy cinch je tím myšleno takto zaslepit i cinch výstupy? Jsou tam totiž u některých vstupů také.
Jinak jak se doporučuje trvale zaslepit nepoužívané vstupy cinch je tím myšleno takto zaslepit i cinch výstupy? Jsou tam totiž u některých vstupů také.
Ja mam u sveho zesilovace volume rozsah 0-50. Kdyz prilozim ucho na vyskac,neslysim ani ň,teprve pri dosazeni urovne 50,se ozve velice nepatrne zašumění(upozorňuji s uchem nalepeným na kalotě). Měl jsem i základní yamaha receiver rs 202D a ani ťuk,proste bez sumu. Takze ver mi,takhle to byt nema!!!
Přesně.Neřešil bych maximální hlasitost.Pokud tě to neruší při běžným poslechu ,tak to neřeš.Pokud by se to zhoršovalo ,tak můžeš reklamovat.Zkus napsat na to Polské forum ,zda slyší taky ten šum.Tam je více majitelů než tady.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Bazi36:
A nesouvisí taky ta slyšitelnost šumu s citlivostí repro? Nebude to jiné na repro s 86 dB/W/m a repro s 91 dB/W/m?
Jinak u mě (ať už dřív v pražském paneláku nebo teď v rod. domě na vsi) šuměly všechny zesilovače, když jsem dal ucho k výškáči a hlasitost na max. na bednách s 91 dB/W/m.
Pokud je ale šum slyšet i z několika metrů, tak to není zrovna vizitka kvalitně udělaného přístroje....
A nesouvisí taky ta slyšitelnost šumu s citlivostí repro? Nebude to jiné na repro s 86 dB/W/m a repro s 91 dB/W/m?
Jinak u mě (ať už dřív v pražském paneláku nebo teď v rod. domě na vsi) šuměly všechny zesilovače, když jsem dal ucho k výškáči a hlasitost na max. na bednách s 91 dB/W/m.
Pokud je ale šum slyšet i z několika metrů, tak to není zrovna vizitka kvalitně udělaného přístroje....