Stereo reciever a sloupy?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Stereo reciever a sloupy?

Příspěvek od adrian »

Mas pravdu... opravujem...

R-N803D
IMG_2674.JPG

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Ale že těch deset tisíc rozdíl na předešlých fotkách jde docela brutálně poznat :o

drejkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drejkys »

Myslíš to ironicky jako že i tak je ta 803ka špatná?

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Možno tým chcel povedať že tá 803ka sa už viac podobá na a-s 701 ako na vykuchané AVRko.

Nech je to tak či onak zhrnul by som to asi takto:
- pokial máš dosť financíí a miesta, prípadne nie si ochotný robiť nejaké kompromisy, tak jednoznačne najkvalitnejším riešením je ísť do separovaných komponentov.
- ak túžiš po kompaktnom a lacnejšom riešení, pohodlí ovládania, prípadne si obmedzený priestorovo a nebude ťa zožierať myšlienka že by to nedajbože mohlo hrať o nejaké percento menej kvalitne, ten stereoreciever je asi dobrá volba, Tu je isté riziko že keď nabehnú nejaké novšie technológie po ktorých by si zatúžil, budeš musieť buď dokúpiť nejakú škatulku čo ich sprístupní, alebo kúpiť komplet nový reciever. Toto pri delených komponentoch vyriešiš iba výmenou jedného z nich.

Ohladom bedničiek - čo takto tieto: http://www.highend.cz/Chario-Constellat ... i4776.aspx ?
Je to zaujímavá akciová cena. Ja mám nižší model Charií spárovaný s Yamahou a som vcelku spokojný (ešte potrebujem vyriešiť kvalitnejšie kŕmenie). Tento model som nepočul, ale ak to bude mať podobný charakter ako tie moje (predpokladám že ako vyšší model by mali byť ešte lepšie), tak sa nemusíš báť nedostatku basu a ani prehnanej agresivity.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

PítrsPraha píše:
12 zář 2017 09:02
Neumím posoudit, co je pro koho zásadní rozdíl, ale z mojí zkušenosti je při shodné ceně stereo receiveru vs AVR od stejného výrobce rozdíl ve zvuku takový, že jej slyším na první poslech a se 100% pravděpodobností poznám při slepém testu. Porovnával jsem si to několikrát, u různých výrobců a cenových tříd. Vždy se shodným výsledkem.
Teď můžu srovnávat 60tisícový AVR NAD se 100tisícovým stereo zesilovačem Parasound a ten rozdíl je až ostudně propastný. Pro mě bylo velkým překvapením, že rozdíl mezi těmi zesilovači je na poslech větší než když jsem porovnával Focal Chorus 716 a Focal Electra 926 krmenými z Parasounda.
Další zajímavostí pro mě bylo, jak moc se s kvalitním zesilovačem projeví a jak je důležitá kvalita zdroje. Pokud jsem hrál z CD přehrávače NAD s implementovaným DACem Casea Sirius 3, nebyl ten rozdíl mezi AVR a stereo zesilovačem zdaleka tak veliký jako když jsem místo NADa zapojil Denon 2020. AVR zvukově v podstatě zůstal na místě, zvuk ze stereo zesilovače vyskočil o mnoho výš.
Jo a ve finále pak ty tvoje klumpry roznesou na kopytech rozdílem třídy studiový monitory na 15 tisíc kus. Ale protože to není naleštěná voňafka, tak to neberem :lol:
například vůči solidním moňákům jsou AC M-102 za 65 tisíc pár jen kus naleštěného nábytku s mizerným zvukem.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Takový výkřik je k ničemu bez uvedení označení těch zmíněných monitorů.

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

Drejkys
Uz som to raz pisal,ze vsetko zalezi od toho,co od zvuku ocakavas a samozrejme aku hudbu pocuvas. Ak Ti ide aj o priestorove zobrazenie sceny( pravo-lavy ci predozadny priestor), o separaciu nastrojov a pevnost zvuku,tak v tomto jednoznacne vedu stereo zosilnovace. Aby sa Ti nestalo nieco podobne,na co vacsina ludi prisla pri prechode na klasicky stereo zosilnovac a za par mesiacov bude Yamaha na predaj,lebo reproduktory,ktore si vyberies, budes pocut niekde v studiu hrat lepsie ako s Tvojim receiverom. Nepotrebujeme presadit svoj nazor,ale zo skusenosti sa Ta snazime nasmerovat,aby si tymto padom v buducnosti usetril.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Přesně tak, hodně členů si tím v začátcích prošlo. Někdo z AVR jiný z receiveru, je to otázka očekávání a preferencí, jisté je to, že vždy s finanční ujmou :).

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

dkdkdk píše:
13 zář 2017 19:53
Takový výkřik je k ničemu bez uvedení označení těch zmíněných monitorů.
To je uplně jedno, hrát budou líp všechny, ale když chceš
Obrázek

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Už sa vyrába novší typ a 2 ks Mackie HR824 mk II stoja cca od 1400€-do 1600€. 8-)

Ale HIFI zvuk je trocha iná šálka kávy. :)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Zdá se, že tomu šmelinář Petr Vyblíz Zlatník opravdu rozumí *2thumbsup* . Ve skutečnosi jen ventiluje nezpracovanou frustraci z toho, že někdo trefně upozornil na jeho prodejní podvody.

Ale k tématu: podobné (i dražší) aktivní regálovky jsem poslouchal. Nehraje to věru zle, ale vidím tam pár problémů, který zamezujou tomu, aby podobné reprosoustavy nahradily dospělé hifi:

- aby to při dvoupásmové koncepci hrálo basy, musí být logicky středobas velký. Tady konkrétně 8.75''. Vedle toho je 1'' výškáč. Tím nastává problém s děličkou a potažmo linearitou reproduktorů. Kvůli velkému středobasu by měla být co nejníže, kvůli výškáči co nejvýše. Je to obrovský kompromis a na zvuku je to znát.
- nemožnost zvolit kvalitnější zesilovač. Pokud se bavíme o cenách kolem třeba uvedených HR824, pak je to 40 tisícovek rozdělených mezi větší regály a zesilovač. To není moc. Z toho, co jsem slyšel, bych řekl, že bedny samotné by s kvalitnějším krmením uměly zahrát mnohem líp. Nízká rozpočet výrobce to ale nedovolí.
- spojení bedny a zesilovače je svazující. Nedovoluje postupnou evoluci systému, nedovoluje přizpůsobit zvuk charakteru místnosti, poslechovým preferencím. Stejně jako každé "all in one" řešení mají i aktivní regálovky své plusy (jednoduché na pořízení i užívání, netřeba nic řešit) a své mínusy (kompromisní konstrukce a z toho plynoucí zvukové limity, omezení rozšiřitelnosti a konfigurovatelnosti)

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Co to tady zkoušíš Sochare (Pítrsi, nebo jak chceš abychom, tě nazývali)? Vždyk všichni víme, že jsi to ty (ten tvůj pseudonym tě nezachrání, mám tvojí IP) Ty si tu propaguješ vlastní pomluvy? OMG :lol:
A jestli přepočítáváš librovou cenu z roku 2006 na koruny kurzem 30 a na základě toho, že ta cena je nižší, než katalogová jsem podvodník, tak ty seš blbeček.
stejnou metodou by například BW685 z roku 2013 stály podle tebe 11500 a kdo uvádí pravou katalogovou cenu je podvodník že :lol:

Ty tvoje pseudodojmy, že to neumí hrát si schovej pro porovnávače katalogových cen. Konkrétně tyhle H824 používají v nahrávacím studiu pro mix a mastering například AC/DC.
Naposledy upravil(a) Vyblíz dne 14 zář 2017 10:51, celkem upraveno 1 x.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

PítrsPraha píše:
14 zář 2017 08:37
, nedovoluje přizpůsobit zvuk charakteru místnosti, poslechovým preferencím. Stejně jako každé "all in one" řešení mají i aktivní regálovky své plusy (jednoduché na pořízení i užívání, netřeba nic řešit) a své mínusy (kompromisní konstrukce a z toho plynoucí zvukové limity, omezení rozšiřitelnosti a konfigurovatelnosti)
Blábolíš nesmysly, ta bedna má tolik možností přizpůsobení zvuku, co žádný hifi zesilovač.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

PítrsPraha: Pravdu máte oba, ty i Vyblíz. Když si člověk poprvé poslechne aktivní studiový monitory, tak většinou uznale pokývá hlavou. Vše je hodně pevné, přesně ohraničené, takový rychlý zvuk. Opravdu velká spousta hifi by se mohla učit, ale spíše v nižší a střední třídě. Na druhý, třetí a další poslech už si člověk začne všímat, že zvuk je poněkud hrubý, tvrdý, bez delikátní jemnosti detailů, která je pořádnému hifi vlastní. Jako důvod vidím jednak co píšeš, použité zabudované zesilovače. To jsou opravdu většinou vcelku krámy, které jsou tam už navěky. Nikdy neupgraduješ. A za druhé, měniče v aktivních monitorech taky nejsou žádný výstřelek, jen racionální volby za nákladově příznivou cenu pro výrobce. Neni pochyb o tom, že výškáče, třeba nejvyšší řady od Scan Speaku jsou určitě jak v měření, tak i poslechovém rozlišení dál než to co používá většina studiových monitorů.
kabelguru.cz

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

HOHOHO, měniče nejsou žádný výstřelek?
V mojich H824 první generace váží středobas samotný tak minimálně 5 kilogramů. To v hifi nemá žádný 8" reprák ani od scanspeaku.

A to hodnocení podle mne není příliš fér, takhle jak to popisuješ hrají třeba studiové monitory od Focal, jsou takové opravdu hodně nařvané. Ale pak jsou i jiné značky, které nejsou tak expresivní.
Naposledy upravil(a) Vyblíz dne 14 zář 2017 11:06, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět