Stereo reciever a sloupy?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Stereo reciever a sloupy?

Příspěvek od JV »

Ono dosť záleží aj od toho s akými bedňami to bude spárované. S niektorými môže Yamaha pôsobiť ostro, s niektorými Marantz nezáživne. Ideálne by bolo nájsť štúdio kde majú oboje a porovnať s konkrétnymi bedňami.

Čo som ti dal tip na predošlej strane na tie Chariá, tie ťa neoslovili? Je to už krásny kus nábytku ktorý aj vcelku hrá a za tú cenu by mohli stáť za povšimnutie. Odhadujem že k nim by asi lepšie sadla Yamaha, aj keď asi by im viac slušal niektorý vyšší model, ale určite ich v pohode rozohrá aj tá 501čka.
Inak v tom štúdiu majú akciu aj na zosilňovače, tento je za zaujímavú cenu: http://www.highend.cz/Primare-I22-pri4668.aspx
Neviem aký máš rozpočet, ale možno by si sa zmestil a mal by si možnosť to spolu odskúšať.
Čo vlastne bude zdroj hudby - plánuješ nejaké CD (SACD), gramo, strímer, tuner, či pôjdeš z compu? To si treba tiež rozmyslieť či budeš pokračovať v skladaní zostavy od jednoho výrobcu, v tom prípade na Primare asi zabudni pokial nemáš nadpriemerné príjmi :) .

drejkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drejkys »

Ty už jsou preci jen trochu drahé a hlavně mají vysoké stojany. Nyní ještě nejsem 100% rozhodnut jestli vezmu all in one yamahu r-n803d nebo čistej zesik. Docela by mě zajimalo jak u zesilovaču od yamahy funguje auto power standby, v manualech píšou že se vypne po 8 hodinách bez signálu a to mi připadá mod dlouho a k ničemu. A když bych vzal samostatnej zesilovač tak by musel umět se vypnout třeba do půl hodiny bez signálu.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

fakt zalezi na tom kdy se vypne sam ? nezalezi spis na zvuku ??

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Tu je vcelku pozitívna recenzia na tú R-N 803D: http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... ha-r-n803d .
V diskusii recenzent rozvádza aj porovnanie s čistým stereom.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Ohledně té kalibrace zvuku bych byl pro čistý stereo poslech s ambicemi na co nejlepší zvuk opatrný. Vycházím ze zkušeností s kalibrací v AVR za trojnásobek ceny, které (z mého pohledu) zvuku celkově spíš uškodí.

Přínosem kalibrace je narovnání frekvenční odezvy. Negativem ale je rozpad prostoru, mikrodetailů, přirozenosti zvuku, celkové zploštění. Zvlášť při analogovém zapojení zdroje musí signál projít AD převodníkem a následně DA převodníkem, které v multifunkčním zařízení za 20 tisícovek nebudou zrovna referenční kvality. Takže pro mne je dopad kalibrace kladný v případě, že je hudba jen podkres k jiným činnostem, kdy pobíhám po bytě. Při soustředěném poslechu jasně zhoršuje zvuk.

Yamaha YPAO neznám a neříkám, že se chová v souladu s mou zkušeností, jen bych byl před nákupem obezřetný a vše si doma důkladně vyzkoušel.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Veď to nemusí človek použiť, ale prečo to pre zaujímavosť nevyskúšať. Hlavne ak je nejakým spôsobom problematický posluchový priestor. Pokial som to správne z textu pochopil ide tá kalibrácia kedykolvek vypnúť.

Odar

Příspěvek od Odar »

Kalibracia je fajn, ale automatika to spravidla spravi "po svojom". Moc by som sa na to u AVR nespoliehal - je mozne, ze to spravi viac zleho, ako dobreho. Lepsie je pouzit samostatny mikrofon + software a nasledne to ekvalizerom na AVR dorovnat rucne. Zmerat pred a po aplikacii ekvalizeru. Je to urcite pracnejsie, ale vysledok bude podla mna lepsi.

drejkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drejkys »

Jo ta recenze mě zase vrátila k tomu původnímu záměru vše v jednom a na 90% tu Yamahu koupím. Už jen musím vybrat ty reproduktory, abych měl aspoň představu co si chci poslechnout. Obecně tam k tomu doporučují regálovky od Xavian JOY nebo nové Bon Bonus apod. Máte s nimi někdo zkušenosti? Připadá mi to že budou repro od RIHA nebo XAVIAN nebo VMAUDIO poctivěji zpracované než ty komerčnější značky, ale otázka je jestli také lépe hrají. Je vůbec možné aby 13 až 15cm středobas šel dobře i od spodu?

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Bude to znít asi blbě,ale na otázku jestli takový nebo makový bas bude znít dobře od spodu,je pro mě jednoznačná, jdi poslechnout. Vím,že to zní blbě,ale jak jinak zjistíš,co tvému uchu vyhovuje,z testů to těžko zjistíš, protože,ten test nedělají u tebe,a už vůbec neví testující,jaké máš preference,co se zvuku týče.Co se týče zesilovače,tak jsi asi rozhodnut,takže aspoň bedny jsi někde poslechni ;) Jinak za mě bych šel do stereo zesiku, žádný receiver, byť i stereo mě zatím nepřesvědčil,ale to je můj názor ;)

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

A ještě to vše v jednom,z toho mi trochu nabíhá husí kůže!Jak by třeba vypadal gramofon s kotoucakem a CD přehrávačem v jednom :shock: Ale to je asi pouze názorová nekompatibilnost ;)

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Terahera: máš slabú predstavivosť, alebo si nejaký mladší ročník. Kadejaké čudá existujú, resp. existovali.
Napríklad:
Obrázek

:)

drejkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drejkys »

Jasně že věřím oddělené přístroje budou o kousek dále, ale pro moje účely to risknu. Spíš by mě zajimal názor někoho kdo už byl třeba poslouchat nějaké zmíněné repro apod.

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Od spodu hraje dobře Riha audio. Na rokec je to dobrý
Rothaudio

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Kombináciu Yamahy a Xavianu doporučujú viacerí, vrátane oficiálneho predajcu Xavianu. Neviem či si si pozrel ich stránku, majú tam aj doporučené sety: https://eshop.xavian.cz/doporucene-sety/ . Tak to hádam bude spolu sedieť.
Minimálne tie Perly vyzerajú nádherne (https://avmania.e15.cz/xavian-perla-skv ... test-repro , http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... vian-perla ), Ambra ( http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... vian-ambra ) je už drahšia, papierovo by mala ísť o niečo hlbšie. Neviem odhadnúť nakolko je tých 42 Hz oproti 55 Hz reálnym prínosom a pri akých hlasitostiach. Každopádne v tom teste Yamahy na Hi-Fi Voce ju podla popisu skúšali s oboma vyššie spomenutími reproduktormi, tak sa prípadne skús opýtať tam.

Ohladom hĺbky basov - z malej bedne proste nejaký extra velký bas asi nevytlačíš. Otázka je aké predstavy máš o tom base. Čo jednomu stačí, iný môže považovať za totálne bezbasový stav, alebo naopak niekto sa môže pýšiť ako mu to basuje, niekto to môže považovať za bezobsažné dunenie. Nehovoriac o tom že tá istá bedňa môže hrať v rôznych miestnostiach celkom inak. Čiže čo budeš prípadne počuť v nejakom štúdiu, alebo u niekoho doma, môže u teba byť o dosť iné.

Z vlasnej skúsenosti - mám regálovky približne na úrovni tej Perly s 170mm basákom, píšu že by mali ísť od 55 Hz. Mám ich v cca 25 m2. Na bežné žánre nepociťujem nedostatok basu - skvelé je to hlavne pri akustických žánroch (jazz, folk, klasika s menším nástrojovým obsadením), ale zvládajú aj rockovú muziku, aj keď tam v porovnaní so stĺpovým trojpásmom je to o niečo slabšie. Čo z toho proste plnohodnotne nedostanem je velký bubon, varhany, velký orchester a pod. Nevravím že je to nepočúvatelné, ale proste to má svoje limity a asi by som sa musel pohybovať vo vyššej cenovke aby to bolo lepšie. Ale v rámci možnosti je to fajn a očakávanou výmenou zosilovacej časti očakávam ešte nejaké zlepšenie.

P. S. Ak by si náhodou išiel do regálov a dlhodobo by si bol nespokojný s množstvom basu, dá sa predsa dokúpiť subwoofer. Je to síce investícia navyše a niekedy môže byť problematické to spolu zladiť, ale aj tadieto môže ísť cesta.
Naposledy upravil(a) JV dne 06 říj 2017 09:11, celkem upraveno 2 x.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

JV píše:
06 říj 2017 08:06
Terahera: máš slabú predstavivosť, alebo si nejaký mladší ročník. Kadejaké čudá existujú, resp. existovali.
Napríklad:
Obrázek

:)
*palec*

Odpovědět