Stereo reciever a sloupy?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
drejkys
Kontaktovat uživatele:

Stereo reciever a sloupy?

Příspěvek od drejkys »

Budu si pořizovat stereo reciever např yamaha r-n602 nebo nějaký ekvivalent a nevím jaké menší sloupy. Potřebuji výšku max 92cm. Zatim jsem dohledal že by měli být slušné s cenou do 20k třeba:
Dali zensor 5 a Monitor audio bronze 5, nebo znáte někdo lepší?
Původně jsem chtěl regály ale i ty menší sloupy by měli snad lépe podat i basy?
Poslouchám od všeho něco, ale nikdy jsem neměl nic kvalitnějšího než rádoby hifi věž za 12k od Panasonicu. Doufám že když pořídím něco takového co jsem navrhnul tak uslyším i to co dříve ne a začnu poslouchat i jiné žánry.
Predem díky za radu.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Stereo reciever a sloupy?

Příspěvek od lubin »

K Yamaze sedí jak prdel na hrnec: dynavoice-df-5 na vlastní uši.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

O 1 cm ale překračují výškový limit.No ty Dali poslechni,pokud máš možnost.Jsou to slušný sloupky.Nebál bych se ani regálovek + stojany.Jak velkou máš místnost?

drejkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drejkys »

No musel bych to ještě přeměrit jestli by okno šlo otevřít, ale možná už jsou zbytečně velké. Místnost je malá cca 4,5 x 2,5m. Byl bych rád kdyby to hrálo dobře i bez subwooferu, proto asi spíš ty sloupy? Zatím jsem nic nebyl nikde poslechnout tak si nedovedu predstavit rozdíl. Ale ještě je důležité aby to hrálo dobře i na tichý poslech třeba večer.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

do tak malinke poslechovky bych se regalu nebal

drejkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drejkys »

A když bych srovnával třeba sloupky dali zensor 5 s regálama dali zensor 3, které budou hrát lépe. Ty sloupky by byli jednodušší protože regály bych nechtěl pokládat na tv komodu a stojany taky něco stojí. Do regálů bych šel jedině jestli hrají lépe. Ale asi tedy nemá smysl přestavovat místnost jinak aby se vešly vysoké sloupy?

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

drejkys píše:
07 zář 2017 18:07
No musel bych to ještě přeměrit jestli by okno šlo otevřít, ale možná už jsou zbytečně velké. Místnost je malá cca 4,5 x 2,5m. Byl bych rád kdyby to hrálo dobře i bez subwooferu, proto asi spíš ty sloupy? Zatím jsem nic nebyl nikde poslechnout tak si nedovedu predstavit rozdíl. Ale ještě je důležité aby to hrálo dobře i na tichý poslech třeba večer.
Já ty Dynavoice slyšel hrát ve stejně velké místnosti na stejném receiveru. Někde jsem to už psal...fakt solidní za ty peníze. Ale je pravdou, jak kluci radí, že dobré regálovky musí stačit. Tedy většinou :-) V hifi není nic absolutní.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Nevím, ale v mých 12 m2 mám MA Silver 2 a nedostatkem basů netrpím. Snad nějaké inkůl styly by vyžadovaly vice, ale o tom to snad není.
Měl jsem i Zensor 3 a necítil jsem nějaký frekvenční deficit.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Je to take o "zvyklostech" (zlozvycich). Hodne lidi co frci na konzumnim elektroodpadu ala Genius 5.1, ma pocit, ze pri poslechu lepsi sestavy chybi basy "cti neduni to jako svine". Pak kdyz se aklimatizuji s kvalitnejsim audioretezcem teprve pochopi.
Dalsi kapitolou muzou byt zkusenosti v hifi, ale ty te nejspis trapit nemusi, pokud jsi zil s nejakym setem za par palackych a nenavstevujes nekoho s vymazlenejsi sestavou.Myslim Tim, kdyz hledas v nahravce basy (ne duneni), ktere Vis ze tam jsou a Ty je takove mit nebudes. Tohle obcas mivam po prechodu z dospelejich sloupovych 3pasem na regalovky. Nastesti jde vetsinou jen o vaznou hudbu ala kontrabas, cello atp. Nejdulezitejsi je, ze mozkovna si umi zvyknout na jiny typ reprodukce.
S tvym rozpocet pokud neplanujes bazar, tak urcite regalovky a hlavne vybirat poslechem ne podle expresivne zaplacenych recenzi ;).

drejkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drejkys »

Ohledně těch regalovek to mám chápat tak že než sloupky za 15k zahraji spíš lépe větší regaly za treba taky 15k když je dám na stojany?

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

chapej to tak ze i regaly jsou moznost, navic vyrobit slusne podlahove nerkuli tripasmo v teto cene je spis vyjimka

drejkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drejkys »

No ony treba ty zensory 5 jsou taky jen 2pasmo, ale maji menší 130mm repro i když zase 2x. Měl jste někdo možnost porovnat slopky zensor 5 s regalama zensor 3?

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Ber to tak, ze kdyz odectes vsechny marze a cely konzumni retezec, tak na samotnou vyrobu reprosoustav zbyde zlomek finalno castky, cili (ne)kvalita se odrazi na vyrobku.Proto vic pasem neznamena vic Adidas, v teto cenove relaci sezenes v novote sotva slusne hrajici 2pasmo, proto bych do 3pasem ani nesel.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

koudy42
Které AURUM CANTUS provozuješ, vlastníš některé z těch "dospělých" ?

Dík za info.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Já mám například pidi regálovky q acoustics 3050 a zvuk je pro mne perfektní..Dostatek basů a hlavně hrají pěkně detailně .Velmi dobré rozlišení ,kvalitní středy.Pokud bys poslouchal se zavřenýma očima a nevěděl co hraje za bedny ,nevěřil bys ,že to hrajou tak malé reproduktory.Je pravda ,že co jsem k nim měl nový zesilovač Denon pma 720 tak to nebylo ono.Až když jsem pořídil starý vintage Nordmende PA 1050 tak zvuk má šťávu a mnohem více detailů.Měl jsem dříve i třípásmové sloupy ,tak to mohu porovnat.Neslyšel jsem Dali zensor 3 ,ale s odpovídajícím zesilovačem prý jsou velmi dobré.Zajdi si ideálně někam poslechnout a porovnat.Naslepo kupovat je dost ošemetný.

Odpovědět