Stereo reciever

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
drejkys
Kontaktovat uživatele:

Stereo reciever

Příspěvek od drejkys »

Potřebuji poradit s výběrem stereo recieveru a k němu vhodné repro. Mám místnost asi 3x4m v paneláku! a v hledáčku:
Onkyo R-N855 nebo TX-8150 nebo YAMAHA R-N602
Asi by bylo lepší použít jen zesilovač a zbytek zvlášť, ale nenašel jsem zesilovač který by se uměl načasovat na vypnutí.Poslouchám často večer při usínání a taky mě zajímá co bude lepší na kvalitnější poslech při nízké hlasitosti.
Repro jsem chtěl nějaké kvalitní regálovky, ale jestli by sloupy hráli lépe tak umístění pořeším.
To Onkyo R-N855 se prodává také v setu jako mikrosystém CS-N1075, ale tam se obávám kvality repro co k tomu dodávají.
Ještě asi nikdy jsem neposlouchal kvalitní stereo! Měl jsem věž Panasonic SC-AK47 a nyní kino Panasonic SC-HT520 s pěti satelity a chci něco co když pustím hned poznám že je to úplně někde jinde kvalitou zvuku. Předpokládám že ta věž co jsem měl asi taky kvalitní stereo nehrála? Pokud se rozhodnu pro takový reciever má smysl investovat hodně do repro např KEF Q300, monitor audio bronze 2,dali zensor 3 nebo i více? Jsou některé reproduktory vhodnější k normální a tiché hlasitosti?
Znamenají sloupy automaticky lepší basy?

Předem díky za rady.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Stereo reciever

Příspěvek od JV »

Uváž si z akých zdrojov chceš hlavne počúvať. Budeš fičať hlavne cez internet? CD, gramofón, bluetooth? Ak chceš počúvať hlavne FM rádio, tak je tu hrozba že v dohladnom (?) čase môžu FMko vypnúť a reciever budeš môcť použiť už iba ako zosík. Takže pokial preferuješ rádio, tak sa skús popozerať po nejakom stroji čo má aj DAB, DAB+ tuner. Ešte ich vela nie je, ale už pomali začínajú pribúdať. Tiež na nejaký taký čakám. V niektorých krajinách už FMko tuším aj vypli. Pokial by si ťahal hlavne z netu, tak ťa to nemusí až tak trápiť.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

lepsie repro nikdy neuskodi, akurat si treba dat pozor, lebo niektore lepsie hrajuce repro maju aj vyssie naroky na zosilnovac, napr. maju nizku impedanciu

ja napr. teraz skusam u seba tuto kombinaciu: VMA-I EVO + NAD D 7050

drejkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drejkys »

Jo to radio mě u té yamahy mrzí, ale Onkya DAB mají.
Dokáže mi někdo znalý přibližně porovnat kvalitu zesilovačů ve mnou navržených recieverech s klasickými zesilovači např Onkyo A-9010 nebo Denon PMA-720AE? A je opravdu ten zvuk např. u NADu ve 2xvyšší ceně o moc lepší? To opravdu u zesilovačů neexistuje funkce automatického vypnutí?
Jinak zatím pořád tíhnu k malému R-N855, ale obávám se aby to nebylo někde výrazně ošizeno na úkor velikosti? Já se docela vyznám v počítačích, a lákají mě ty síťové funkce i když zatím vůbec nevím jak fungují. Musí být při používání síťových funkcí zapnutý počítač jako zdroj, nebo se to nějak připojí k internetu a data tahá nezávisle na PC?

Lapi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lapi »

Ahoj mám R-N301 od Yamahy pro mě naprosto dostačující zvuk.Síťové funkce jsou super a s PC to nemá nic společného je to samostatně připojeno kabelem.FM radio neposlouchám když už radio tak internetové radia to umí.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Časové vypnutí se dá řešit i časováním přívodu el.energie k spotřebiči.

drejkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drejkys »

No cestou toho spínače určitě jit nechci. A názor na ten malý vs klasický velky reciever a kvalita zvuku? A skok kvality zvuku oproti te staré věži panasonic?

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Mám skúsenosť so starším mikrosystémom Onkyo - máme ho v spálni a zvukovo je to podla mňa celkom dobré. Ale keď to porovnám s "dospelejšou" zostavou v obývačke, tak väčší objem reproduktorov s väčšími meničmi (vo väčšej miestnosti) je proste počuť. Takže pokial si môžeš dovoliť ísť do samostaných "velkých" komponentov a máš na ne miesto, tak zvukovo by si si zrejme oproti tomu setu o niečo polepšil. Na druhú stranu, ak si pohodlný a pomerne nenáročný poslucháč, tak kúpou toho setu asi nejakú vážnejšiu chybu tiež neurobíš. Akurát sa ti to bude ťažšie upgradovať.
Inak ak by si išiel tou "menšou" cestou - o tejto Yamahe vieš? https://europe.yamaha.com/en/products/a ... index.html To by mohla byť tiež zaujímavá cesta. Je aj o niečo lacnejšia alternatíva: https://europe.yamaha.com/en/products/a ... index.html

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

nie je to uplne receiver, ale u NAD D 3020 (i NAD D 7050) ide zapnut auto stand by mod po 30 minutach

drejkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drejkys »

Ten set bych poridil asi jednotlivě bez orig repro a vzal repro lepší např kef q300 apod. Spíš mě zajímá rozdíl samotného recieveru a taky jestli by se to dražší repro projevilo i lepsim zvukem?

drejkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drejkys »

Dnes jsem se dozvěděl že Onkyo uvedlo nový receiver tx-8270, tak počkám co se z toho vyklube.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Tato novinka nabízí konektivitu jako AVR a papírově hodně slušný výkon. Zajímalo by mě, jestli Onkyo zacílilo správným produktem na "díru na trhu" nebo jestli marketing bude to nejlepší na tomto produktu *sunglases*.

drejkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drejkys »

Ty vstupy hdmi mě tam trochu děsí ohledně kvality zvuku. K čemu jsou vlastně na stereo receiveru využitelné, jako zdroj zvuku nebo i pouští do tv nějaké menu apod.? Teď už je to vlastně AV receiver. A když vidím jak se objevují stálé vybavenejsi modely tak se rozmyslim jestli ne vzít samostatny zesilovač a zdroj zvuku zvlášť. Kdybych měl jen zesilovač a bedny,jakým způsobem bych mohl co nejkvalitneji přehrávat např Flac soubory uložené na externim disku, dalo by se nějak smysluplne jako přehrávač použít android tv box minix x8-h který ma optický i cinch vystupy? Škoda že yamaha r-n602 nemá DAB tuner jinak bych šel asi do ní.

Odpovědět