stereo z notebooku
-
romanpavlice
- Kontaktovat uživatele:
stereo z notebooku
zdravím,jsem vyznavačem klasického sterea.mám stereozesík,přehrávač,a repro.mohl by mi prosím někdo poradit,jestli je nějaká možnost propojení noťasu se zesíkem,případně i s tv,když u noťasu nemam vístup CINČ na stereo-ani HDMI?rád bych si občas pustil něco z internetu přez klasický zesík a bedny,a né přez ty otřesný
geniusy co mám u noťasu.budu vděčný za každou radu,ale obavám se,že bez stereovýstupu u notebooku to stejně nevyřeším... 
Re: stereo z notebooku
Zcela určitě tam ale máš USB,
takže touto cestou z noťasu ven a pak již záleží na kvalitě DACu s USB vstupem.
Jednodušeji to nejde.
takže touto cestou z noťasu ven a pak již záleží na kvalitě DACu s USB vstupem.
Jednodušeji to nejde.
-
romanpavlice
- Kontaktovat uživatele:
asi blbá otázka,ale...usb mám pak už jen na TVtakže:noťas-TV-a z TV cinče do zesíku,a mělo by to makat?a obraz z PC by se na TV taky ukázal?nebo jen zvuk...
Představuješ si to moc jednoduše, ale má-li TV vstup USB na připojení PC, pak by i pravděpodobně měla z PC brát i zvuk.
Ty Geniusy máš připojeny miniaturními cinch - tak si kup přechodku z téhle miniatury na klasiku a pak můžeš výstup tý interní zvukovky v notebooku posilat dál v analogu do zesilovače a klasických beden, ale kvalitu nečekej
Ty Geniusy máš připojeny miniaturními cinch - tak si kup přechodku z téhle miniatury na klasiku a pak můžeš výstup tý interní zvukovky v notebooku posilat dál v analogu do zesilovače a klasických beden, ale kvalitu nečekej
-
romanpavlice
- Kontaktovat uživatele:
díky za radu
,skusím to nějak pořešit,a uvidím.děkuju moc
Nic takového neexistuje. Nepokoušej se to v žádném případě propojit.Aleska píše:ale má-li TV vstup USB na připojení PC, pak by i pravděpodobně měla z PC brát i zvuk.
Pokud má ovšem noťas HDMI a TV taky tak to klidně propoj tímhle.
Zjistil jsem, když jsem se jednou vrátil domů dřív, že mi takhle doma provozuje diskošku synátor: Noťas-hdmi-Plazma(jako DAC)-RCA-zesilovač a dále do beden.
A nestačil jsem se divit jaký byl v obýváku ,hudební' průvan a co můj ,zlatoušek' DENON 2000R dokázal s mými bednami předvádět. Skoro si ani nevšimli, že jsem se objevil v místnosti, dokud jsem neotočil poťákem volume do lidské pozice.
PS: Mládežníci prý trousili i něco v tom smyslu, že to nejni špatnej setup...

Zjistil jsem, když jsem se jednou vrátil domů dřív, že mi takhle doma provozuje diskošku synátor: Noťas-hdmi-Plazma(jako DAC)-RCA-zesilovač a dále do beden.
A nestačil jsem se divit jaký byl v obýváku ,hudební' průvan a co můj ,zlatoušek' DENON 2000R dokázal s mými bednami předvádět. Skoro si ani nevšimli, že jsem se objevil v místnosti, dokud jsem neotočil poťákem volume do lidské pozice.
PS: Mládežníci prý trousili i něco v tom smyslu, že to nejni špatnej setup...
Přes řeku do stínu stromů.
korys píše:Mládežníci prý trousili i něco v tom smyslu, že to nejni špatnej setup...
jako bych to slyšel, tu jejich "novořeč".
korys píše:Plazma(jako DAC)
Korys :
On jasně hned v úvodu píše, že jeho notebook HDMI nemá, tak nechápu, proč mu tuto variantu propojení doporučuješ...
On jasně hned v úvodu píše, že jeho notebook HDMI nemá, tak nechápu, proč mu tuto variantu propojení doporučuješ...
Volil bych nějaký dac s USB vstupem pro PC a optikou pro TV. Všechno pěkně propojené a jen přepínáš.
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
sekal
...Abys mohl taky něco napsat...
(Pokud nerozumíš srandě.)
A navíc mi připadá, že v oblasti PC, když ho nemá dnes neznamená, že ho nemůže mít za 3 týdny. Počítače jsou už dnes jak mobily nebo ponožky.
...Abys mohl taky něco napsat...
A navíc mi připadá, že v oblasti PC, když ho nemá dnes neznamená, že ho nemůže mít za 3 týdny. Počítače jsou už dnes jak mobily nebo ponožky.
Nevím, co je na výše uvedém srandovního, když ten kluk jasně napsal, že jeho notebook HDMI neobsahuje.. Navíc dle formulace jeho dotazu mám pocit, že se v těchto věcech moc neorientuje a jeho následné reakce ve mně vzbuzují i tušení, že nemá ani moc peněz nazbyt... Rád bych se mýlil, ale řekl bych, že za 3 týdny si nový notebook asi nepořídí, takže další tvá "rada" přijde pravděpodobně vniveč....korys píše:Pokud má ovšem noťas HDMI a TV taky tak to klidně propoj tímhle.
Jinak já rozhodně nemám obsesivní potřebu reagovat v každém zde založeném vlákně, jak naznačuješ, a zvláště ne v poradním, neb nejsem z oboru... To už bys za tu dobu, co tady koexistuješ, mohl vedět, ty vtipálku od železnic.....
-
romanpavlice
- Kontaktovat uživatele:
díky za všechny dosavatní rady a názory.nakonec jsem koupil za 40kč káblík:3,5mm konektor píchlej do výstupu na sluchátka v noťasu,a druhá strana má 2 cinče které jsou v zesíku(yamaha AX-497).bohužel repro dorazí asi až v úterý(canton GLE 490.2),tak pak písnu jak to bude makat,třeba by to někoho mohlo zajímat.nečekám hifi zázrak,kor s tim titěrným káblíkem,ale základ problému bude snad vyřešen.bedýnky co jsem do teď měl jsou prodané,tak jsem to zatím zkusil přez takový starý křapky repra,a vypadá to že to bude chodit.(rozhodně lépe naž ty plastovky GENIUSY) 
-
romanpavlice
- Kontaktovat uživatele:
...jen ještě doplním....nový noťas s HDMI opravdu zatím kupovat nebudu(nemohu si ho už dovolit)peníze jsem radši invastoval do těch CANTONŮ,a je v prkenici vymalováno