Subwoofer ku stereu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
cqs
Kontaktovat uživatele:

Re: Subwoofer ku stereu

Příspěvek od cqs »

A nejaký tip na slušný pasívny SW? Asi len komerčné riešenie, na DIY sa úplne necítim.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Sa mi ozvi do SZ/mailu, ja mam nie DIY [tiez sa na to necitim], ale na mieru postavene pasivy.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Ahoj cqs, bohužel ale s Focalem sw. jsem se nesetkal. Napsal jsem to tak že bych je dnes zařadil na seznam kandidátů.
Myslím že když do sestavy začleníš dsp. Tak už vůbec nepotřebuješ další v sw. Tam ti to bude akorát zpožďovat ten sw. DIY je určitě zajímavé. Ale musíš předem vědět co děláš a jak to bude ve výsledku hrát. Já si dělal několik sw. A úplně jednoduché to tedy není. Koupil bych raději hotový produkt. Který si můžu před nákupem poslechnout.

Walcott
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Walcott »

Cqs k tomu focalu by mozno stalo ako alternativu pozriet aj novy SVS SB3000 Revolution 1200w RMS/4000w peak, pripadne k tomu Perlistenu cenove uz skor SVS SB5000 2000w/5000w to len ak by si nesiel do diy riesienia.

cqs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cqs »

@weiron, ano preto som sa pýtal, no v poslednej dobe už nieje moc zvukovo dobrých SW, ktoré by nemali zároveň aj interný DSP.
@Walcott, jop, hovorí sa, že tie novšie iterácie SVS SW sú už vhodnejšie aj pre hudbu, nielen kino.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Walcott píše:
13 bře 2026 14:51
Cqs k tomu focalu by mozno stalo ako alternativu pozriet aj novy SVS SB3000 Revolution 1200w RMS/4000w peak, pripadne k tomu Perlistenu cenove uz skor SVS SB5000 2000w/5000w to len ak by si nesiel do diy riesienia.
o-serveru/pravidla-diskusniho-fora-hifiroom-t17442.html
Vítejte v diskusním fóru HIFIroom. Než začnete přispívat, seznamte se prosím se základními PRAVIDLY, která jsou na tomto fóru vyžadována. Jejich dodržováním přispějete k dobré úrovni a přínosné informační hodnotě tohoto fóra. Jejich porušování může pro vás znamenat varování a opakované varování BAN.

10. Pokud je uživatel spojen s firmou podnikající v oboru, má povinnost tuto informaci uvést do podpisu (např. majitel ABC HiFi studia, servisní technik, prodejce apod.). Do podpisu napatří žádné další informace - pro popis vybavení je v profilu samostatná položka. V podpisech nepoužívejte barvy, ani nezvětšujte velikost písma. Podpisy obsahující jiné informace budou smazány.

Walcott
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Walcott »

cqs píše:
13 bře 2026 15:30
Walcott, jop, hovorí sa, že tie novšie iterácie SVS SW sú už vhodnejšie aj pre hudbu, nielen kino.
Neviem.s novou generaciou zatial osobnu skusenost nemam, ale z predoslej som vyskusal vsetky SB modely a na hudbu aj filmy boli skoro vsetky dobre, zalezi aky vykon potrebujes, mne sa pacila aj PB verzia ale tie rozmery uz boli privela.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

cqs píše:
13 bře 2026 15:30
@weiron, ano preto som sa pýtal, no v poslednej dobe už nieje moc zvukovo dobrých SW, ktoré by nemali zároveň aj interný DSP.
@Walcott, jop, hovorí sa, že tie novšie iterácie SVS SW sú už vhodnejšie aj pre hudbu, nielen kino.
Má zkušenost s interními DSP v SW není moc dobrá, nastavit to tak, aby to bylo fakt paráda je velmi pracné, časově náročné a výsledky jsou pochybné. Měl Jsem SB 3000, teď Elac 3070, oba se dají nastavit pomoci aplikace, ale nikdy to nebylo ono.
Risknul jsem to a koupil https://www.muziker.cz/ik-multimedia-ar ... nXKwbDxzI
Výsledek po měření je fakt výborný a práce na hodinku.

Walcott
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Walcott »

Interný DSP v suboch nie je na pokročilú kalibraciu, tú spravíš samozrejme cez AVR bud dirac alebo audyssey a pod..tam urobíš prvé úpravy ako úpravy hlasitosti jednotlivých kanalov atd kedže to kalibracia niekedy rozhasí, následne si to odmeriaš cez REW urobíš dodatočné korekcie a až následne ak máš subwoofer s dsp vieš vo finále doladiť detaily kde vieš fázu upravovať po jednotkách, ak má aj PEQ tak zkosiť boosty basov pri určitých frekvenciách čo zistíš pri meraní pripadne niekde jemne pár db pridať a pod. je to akoby taký bonus a detailnejšie možnosti nastavania, samo o sebe to zázraky nespraví, no vždy lepšie ako ked má sub len základné možnosti ako fázu 0-180, hlasitosť analogovym kolieskom nie po jednotách db, niekedy ani polaritu prehodiť nemajú možnosť atd....

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Zdeno1:
Jakým způsobem jsi ten 3070 nastavoval? Poslech nebo mikrofon?

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Mám špatně zatlumenou místnost, taková skoro jeskyně, zařizuji se. Z obyváku však nikdy nebude plnohodnotná poslechovka. Nastavoval jsem všelijak, pomoci aplikace, s pomocí AI, kdy jsem mu posílal prtsc, on analyzoval-doporučil kde s eq hnout.
No furt to nebylo ok.
Mikrofon pomohl fakt hodně.
Obrázek

axton
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od axton »

https://youtu.be/a17JOaBhZ64?is=9OtSFZbBUpch4q8X

Velodyne má nové subwoofery a v tomto videu je doporučuje i ke stereu.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Tieto menice s makkymi zavesmi nie su vhodne na seriozne pouzitie.
Vyzera to pekne na papieri vsetko a long-throw znie hifi, ale tie menice nie su dobre, to nema na spodku ziadne transienty.

Odpovědět