Subwoofer ku stereu
Re: Subwoofer ku stereu
A nejaký tip na slušný pasívny SW? Asi len komerčné riešenie, na DIY sa úplne necítim.
Sa mi ozvi do SZ/mailu, ja mam nie DIY [tiez sa na to necitim], ale na mieru postavene pasivy.
Ahoj cqs, bohužel ale s Focalem sw. jsem se nesetkal. Napsal jsem to tak že bych je dnes zařadil na seznam kandidátů.
Myslím že když do sestavy začleníš dsp. Tak už vůbec nepotřebuješ další v sw. Tam ti to bude akorát zpožďovat ten sw. DIY je určitě zajímavé. Ale musíš předem vědět co děláš a jak to bude ve výsledku hrát. Já si dělal několik sw. A úplně jednoduché to tedy není. Koupil bych raději hotový produkt. Který si můžu před nákupem poslechnout.
Myslím že když do sestavy začleníš dsp. Tak už vůbec nepotřebuješ další v sw. Tam ti to bude akorát zpožďovat ten sw. DIY je určitě zajímavé. Ale musíš předem vědět co děláš a jak to bude ve výsledku hrát. Já si dělal několik sw. A úplně jednoduché to tedy není. Koupil bych raději hotový produkt. Který si můžu před nákupem poslechnout.
Cqs k tomu focalu by mozno stalo ako alternativu pozriet aj novy SVS SB3000 Revolution 1200w RMS/4000w peak, pripadne k tomu Perlistenu cenove uz skor SVS SB5000 2000w/5000w to len ak by si nesiel do diy riesienia.
@weiron, ano preto som sa pýtal, no v poslednej dobe už nieje moc zvukovo dobrých SW, ktoré by nemali zároveň aj interný DSP.
@Walcott, jop, hovorí sa, že tie novšie iterácie SVS SW sú už vhodnejšie aj pre hudbu, nielen kino.
@Walcott, jop, hovorí sa, že tie novšie iterácie SVS SW sú už vhodnejšie aj pre hudbu, nielen kino.
o-serveru/pravidla-diskusniho-fora-hifiroom-t17442.html
Vítejte v diskusním fóru HIFIroom. Než začnete přispívat, seznamte se prosím se základními PRAVIDLY, která jsou na tomto fóru vyžadována. Jejich dodržováním přispějete k dobré úrovni a přínosné informační hodnotě tohoto fóra. Jejich porušování může pro vás znamenat varování a opakované varování BAN.
10. Pokud je uživatel spojen s firmou podnikající v oboru, má povinnost tuto informaci uvést do podpisu (např. majitel ABC HiFi studia, servisní technik, prodejce apod.). Do podpisu napatří žádné další informace - pro popis vybavení je v profilu samostatná položka. V podpisech nepoužívejte barvy, ani nezvětšujte velikost písma. Podpisy obsahující jiné informace budou smazány.
Neviem.s novou generaciou zatial osobnu skusenost nemam, ale z predoslej som vyskusal vsetky SB modely a na hudbu aj filmy boli skoro vsetky dobre, zalezi aky vykon potrebujes, mne sa pacila aj PB verzia ale tie rozmery uz boli privela.
Má zkušenost s interními DSP v SW není moc dobrá, nastavit to tak, aby to bylo fakt paráda je velmi pracné, časově náročné a výsledky jsou pochybné. Měl Jsem SB 3000, teď Elac 3070, oba se dají nastavit pomoci aplikace, ale nikdy to nebylo ono.
Risknul jsem to a koupil https://www.muziker.cz/ik-multimedia-ar ... nXKwbDxzI
Výsledek po měření je fakt výborný a práce na hodinku.
Interný DSP v suboch nie je na pokročilú kalibraciu, tú spravíš samozrejme cez AVR bud dirac alebo audyssey a pod..tam urobíš prvé úpravy ako úpravy hlasitosti jednotlivých kanalov atd kedže to kalibracia niekedy rozhasí, následne si to odmeriaš cez REW urobíš dodatočné korekcie a až následne ak máš subwoofer s dsp vieš vo finále doladiť detaily kde vieš fázu upravovať po jednotkách, ak má aj PEQ tak zkosiť boosty basov pri určitých frekvenciách čo zistíš pri meraní pripadne niekde jemne pár db pridať a pod. je to akoby taký bonus a detailnejšie možnosti nastavania, samo o sebe to zázraky nespraví, no vždy lepšie ako ked má sub len základné možnosti ako fázu 0-180, hlasitosť analogovym kolieskom nie po jednotách db, niekedy ani polaritu prehodiť nemajú možnosť atd....
Zdeno1:
Jakým způsobem jsi ten 3070 nastavoval? Poslech nebo mikrofon?
Jakým způsobem jsi ten 3070 nastavoval? Poslech nebo mikrofon?
Mám špatně zatlumenou místnost, taková skoro jeskyně, zařizuji se. Z obyváku však nikdy nebude plnohodnotná poslechovka. Nastavoval jsem všelijak, pomoci aplikace, s pomocí AI, kdy jsem mu posílal prtsc, on analyzoval-doporučil kde s eq hnout.
No furt to nebylo ok.
Mikrofon pomohl fakt hodně.

No furt to nebylo ok.
Mikrofon pomohl fakt hodně.

https://youtu.be/a17JOaBhZ64?is=9OtSFZbBUpch4q8X
Velodyne má nové subwoofery a v tomto videu je doporučuje i ke stereu.
Velodyne má nové subwoofery a v tomto videu je doporučuje i ke stereu.
Tieto menice s makkymi zavesmi nie su vhodne na seriozne pouzitie.
Vyzera to pekne na papieri vsetko a long-throw znie hifi, ale tie menice nie su dobre, to nema na spodku ziadne transienty.
Vyzera to pekne na papieri vsetko a long-throw znie hifi, ale tie menice nie su dobre, to nema na spodku ziadne transienty.