Tannoy servis/ upgrade ?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Tannoy servis/ upgrade ?

Příspěvek od NA »

Byl jsem také překvapený.
TANNOY K.GR, N.A. Waterfall.jpg
Noble Audio - výroba a prodej

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

Tak takhle krásné Tannoy jsem ještě neviděl. 😯 Opravdu hezký model. Pěkná fotka Pavle a dobrá práce 👍

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Tyto TANNOY jsou aktuální typ z modelové řady Prestige. Tato výrobní řada je dělána po vzoru starých modelů, značka má velmi dlouhou historii, založeno 1926. Libunda si je pořídil protože mu zapadaly do dobově laděné místnosti a vyhovovaly i zvukově. Dokonce se mi i zmínil, že před nákupem koukal i na mé bedny, ale design nebyl to pravé ořechové, v tomto případě dokonce doslova :)

Řada Prestige:
https://www.google.cz/search?q=TANNOY+p ... 25&bih=709

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

NA díky za info a jsem rád, že tyto krasavice zase hrají - jsou totiž opravdu nádherné. *klanimse*

A jak hrají Pavle ve srovnání s tvými Waterfall?
Rozumí si se zesilovačem Sroll?

Majiteli: dobrá volba - filtr a kabely NA doporučuji. Měl jsem je doma a nějaký čas používal a hodnotím jako velice přínosné až nezbytné. *palec*

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Za sebe uvedu jak jsem to vnímal a co vyplynulo z měření.

Waterfall produkují o mnoho větší a prostornější scénu. Pokud je nasměruju více na poslechové místo čímž se potlačí jejích zadní vyzařování k posluchači (jsou to reprobedny otevřeného typu) začne citelněji dominovat přímý zvuk a rozdíl velikosti zvuku se výrazně zmenší. Takto nasměrované se prostorovým podáním blíží běžným bednám a dají se s těmi TANNOY lépe porovnávat. TANNOY mají podle technické specifikace i provedeného měření o 3-4dB větší celkovou citlivost, což je dost, ale na ucho by to po přehození beden člověk až takto neohodnotil. Naopak jsem měl při přehození pocit jisté zdrženlivosti projevu u TANNOY. Při jejich poslechu bas získal na energii v takové té efektní oblasti a ztratil se už spíše pocitově vnímaný tlak na hlubokém basu. Měření prokázalo u TANNOY navýšení okolo 6 dB v oblasti 60-110Hz oproti středům a výškám a prudký sestup citlivosti od 50Hz dolu.
Waterfall na basech toto navýšení na měření nevykazují, pro ucho tam ten basový efekt větší energie není, a zároveň přenášejí výrazně více hluboké basy. Od 40Hz dolu mají dokonce podle měření o 15dB větší citlivost než TANNOY, měřeno v poslechovém místě.

Odpovědět