Technics sl 2000 nastaveni prenosky
Technics sl 2000 nastaveni prenosky
zdravim.mohl by mi prosim nekdo poradit s nastavenim raminka,prenosky u sl 2000.pro zacatek jaky pritlak ma mit atd.diky moc.
Re: Technics sl 2000 nastaveni prenosky
Zdravím, pokud nemáš manuál tak stáhnout na vynilengine.com (https://www.vinylengine.com/library/tec ... 2000.shtml), přesah přenosky nejjednodušeji podle udělátka zde http://www.tsnova.cz/overhang-gauge-sfk ... y-technics a přítlak podle doporučení pro konkrétní přenosku.
diky moc za tip.
Mám ten gramofon taky, problém je, že jsem nikde nenašel efektivní délku raménka, takže se přesah přenosky dá blbě nastavit. Ten odkaz na udělátko je sice pěkný, ale sl 2000 jsem tam nenašel.
Udělátko na nastavení pozice přenosky je uvedené i v návodu na SL 2000, délka a přesah tamtéž.
Jo sorry, myslel jsem efektivní hmotnost, tu jsem nedohledal. Ten přípravek tam je namalován, ale v tom odkazu není pro sl 2000 určen. Nevím do jaké míry je headshell 1210 a 2000 stejný. Třeba je to to samé....
Šablona je stejná, 52mm ale efektivní hmotnost nevím.
Efektivní hmotnost ramene vcetně headshellu by mela být 12gr.
Hm, kdes to našel? Já se po tom pídil před cca 2 roky a nikdo mi nebyl schopný poradit.
Lidumil,
Tvůj gramofon by měl být osazen klasickými ramenem Technics a ten má efektivní hmotnost jakou jsem uvedl výše. Mám ho také na svojí SL1210, rameno je stejné, pouze je trochu jiná základna.
Tvůj gramofon by měl být osazen klasickými ramenem Technics a ten má efektivní hmotnost jakou jsem uvedl výše. Mám ho také na svojí SL1210, rameno je stejné, pouze je trochu jiná základna.
Jj, je to klasika Technics. Díky.