Technics sl 2000 nastaveni prenosky

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
svobodjak
Příspěvky: 2
Registrován: 22 úno 2018 11:06
Kontaktovat uživatele:

Technics sl 2000 nastaveni prenosky

Příspěvek od svobodjak » 22 úno 2018 11:14

zdravim.mohl by mi prosim nekdo poradit s nastavenim raminka,prenosky u sl 2000.pro zacatek jaky pritlak ma mit atd.diky moc.

jirka28
Příspěvky: 91
Registrován: 14 dub 2016 06:28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Technics sl 2000 nastaveni prenosky

Příspěvek od jirka28 » 22 úno 2018 13:42

Zdravím, pokud nemáš manuál tak stáhnout na vynilengine.com (https://www.vinylengine.com/library/tec ... 2000.shtml), přesah přenosky nejjednodušeji podle udělátka zde http://www.tsnova.cz/overhang-gauge-sfk ... y-technics a přítlak podle doporučení pro konkrétní přenosku.

svobodjak
Příspěvky: 2
Registrován: 22 úno 2018 11:06
Kontaktovat uživatele:

Re: Technics sl 2000 nastaveni prenosky

Příspěvek od svobodjak » 22 úno 2018 20:10

diky moc za tip.

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1030
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Technics sl 2000 nastaveni prenosky

Příspěvek od lidumil » 23 úno 2018 10:51

Mám ten gramofon taky, problém je, že jsem nikde nenašel efektivní délku raménka, takže se přesah přenosky dá blbě nastavit. Ten odkaz na udělátko je sice pěkný, ale sl 2000 jsem tam nenašel.

jirka28
Příspěvky: 91
Registrován: 14 dub 2016 06:28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Technics sl 2000 nastaveni prenosky

Příspěvek od jirka28 » 23 úno 2018 11:29

Udělátko na nastavení pozice přenosky je uvedené i v návodu na SL 2000, délka a přesah tamtéž.

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1030
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Technics sl 2000 nastaveni prenosky

Příspěvek od lidumil » 23 úno 2018 11:42

Jo sorry, myslel jsem efektivní hmotnost, tu jsem nedohledal. Ten přípravek tam je namalován, ale v tom odkazu není pro sl 2000 určen. Nevím do jaké míry je headshell 1210 a 2000 stejný. Třeba je to to samé....

jirka28
Příspěvky: 91
Registrován: 14 dub 2016 06:28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Technics sl 2000 nastaveni prenosky

Příspěvek od jirka28 » 23 úno 2018 12:29

Šablona je stejná, 52mm ale efektivní hmotnost nevím.

Dasta
Příspěvky: 682
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Technics sl 2000 nastaveni prenosky

Příspěvek od Dasta » 23 úno 2018 12:34

Efektivní hmotnost ramene vcetně headshellu by mela být 12gr.

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1030
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Technics sl 2000 nastaveni prenosky

Příspěvek od lidumil » 25 úno 2018 14:19

Hm, kdes to našel? Já se po tom pídil před cca 2 roky a nikdo mi nebyl schopný poradit.

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1030
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Technics sl 2000 nastaveni prenosky

Příspěvek od lidumil » 25 úno 2018 14:45

jirka28 píše:
23 úno 2018 12:29
Šablona je stejná, 52mm ale efektivní hmotnost nevím.
Teď jsem koukal, že podobnou šablonu mám i v krabičce u přenosky Denon DL 110 *2thumbsup*

Dasta
Příspěvky: 682
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Technics sl 2000 nastaveni prenosky

Příspěvek od Dasta » 25 úno 2018 15:03

Lidumil,
Tvůj gramofon by měl být osazen klasickými ramenem Technics a ten má efektivní hmotnost jakou jsem uvedl výše. Mám ho také na svojí SL1210, rameno je stejné, pouze je trochu jiná základna.

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1030
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Technics sl 2000 nastaveni prenosky

Příspěvek od lidumil » 26 úno 2018 15:12

Jj, je to klasika Technics. Díky.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host