TELEVIZE

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Juris

Re: TELEVIZE

Příspěvek od Juris »

Ona každá dobře míněná rada nakonec skončí na ceně. Každý si to musí ujasnit, co vlastně chce, je to jako s audiem, zajít do studia a zjistit si co která televize umí. Na běžné koukání stačí zajít někam do kšeftu a TV si hned odvézt domů. Když chceš něco lepšího, musíš si zjistit, co jak funguje a zabere to nějaký čas. Přeju ti dobrý výběr. ;)

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Mám TV Panasonic TX-L37G15E a dva DVD rekordéry jeden novější Panasonic DMR-EH58 a jeden letitý Panasonic DMR-HS2, to byla první vlaštovka na trhu s HDD (pouze 40Gb) a stál tehdy 40 tisíc a nešly do toho sehnat media. Šmarjá to byly časy. Nicméně oba teď budou asi na nic, že? Protože ani jeden nemá DVB tuner, teda ten starší určitě ne a ten novější asi taky ne. Nevíte někdo jestli se nedají informace přenášet z TV např. pomocí kabelu HDMI nebo nějaké jiné řešní?

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

To jsme na tom stejně - mám také ten první Panasonic recordér a je prakticky na nic. Digi signál nedostaneš ven z TV ani ze STB (UPC má v nabídce s recordérem MPEG 4 a HDMI výstupem pro TV), jedině analogem ze Scartu a to je o ničem, že. Ten novější by mohl mít (ale opravdu nevím) DVB-T. Tak alespoň naše stanice by šly nahrávat ve slušné kvalitě. Samozřejmě by musel mít svojí anténu resp. UPC by mělo od září dát do kabelu i DVB-T, tak z něj.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Tak karta dorazila. S potěšením jsem to vybalil zasunul do TV a................................. nic.
Mám kartu v TV a hraje mi stále jen analog *headbang*

Mih
prosím Tě nevíš co bych mohl mít špatně?
Díky za radu.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Musíš přepnout na tuner na DVB-C a zapnout aut. ladění. Nejlepší bude TV uvést do stavu jaký byl po nákupu. V menu Nastavení - nastavení systému - expediční nastavení. Potom nastavit jako zemi příjmu (v DVB-C) Finsko (město nerozhoduje) a zapnout ladění. Jazyk menu může být čeština.
Po naladění "přetáhnout" do Oblíbených 1 všechny TV programy (do Oblíbených 2 rozhlas) a můžeš editovat t.j. udělat si pořádek v seznamu stanic.
Udělej si na to čas a přeji trpělivost (TV programů je 105 a 28 rozhlasových).

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

P.S. Přepnutím na expediční nastavení se vymažou veškeré naladění vč. analogu a individuální nastavení obrazu i zvuku! Proto se tě to 3x zeptá jestli to chceš provést. Bohužel, ale jinak se nedá UPC naladit.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Mih píše:P.S. Přepnutím na expediční nastavení se vymažou veškeré naladění vč. analogu a individuální nastavení obrazu i zvuku! Proto se tě to 3x zeptá jestli to chceš provést. Bohužel, ale jinak se nedá UPC naladit.
Mihu, díky moc za radu *klanimse*

Tak už mi to chodí.....................uf to byla fuška. Mih měl pravdu, sežralo to spoustu času. V podstatě jsem si s tím hrál několik hodin a vlastně jsem ještě nic neviděl celé, jen jsem přepínal a zkoušel jak co hraje. Nejhorší bylo přijít na to jak to celé spustit (nebýt Miha asi bych ještě hrál na analog *klanimse*), TV se musela úplně resetovat do stavu jak byla poprvé zapnuta po vybalení! Tím se veškeré nasatvení zrušilo a já si už nepamatoval jak jsem to měl...........
No a když už jsem to zvládnul, tak nastalo martyryum s tříděním kanálů. Jak psal Mih, kanálů je tam spousta, TV programů je tam dokonce 109 a rozhlasových 28.
Ovšem kvalita obrazu je excelentní, třeba Čt1 v HD rozlišení je radost sledovat.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Jsem rád, že se ti to povedlo, bývají s tím problémy např. opačně zasunutá karta, nebo to nechodí i když je vše naladěno a programy jsou uloženy - musí se volat UPC a požádat o zaslání obnovovacího signálu (refresh) atd. A kdo někdy komunikoval se zákaznickým centrem, ví o čem píšu...

Odpovědět