TELEVIZE
-
Juris
Re: TELEVIZE
Ona každá dobře míněná rada nakonec skončí na ceně. Každý si to musí ujasnit, co vlastně chce, je to jako s audiem, zajít do studia a zjistit si co která televize umí. Na běžné koukání stačí zajít někam do kšeftu a TV si hned odvézt domů. Když chceš něco lepšího, musíš si zjistit, co jak funguje a zabere to nějaký čas. Přeju ti dobrý výběr. 
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Mám TV Panasonic TX-L37G15E a dva DVD rekordéry jeden novější Panasonic DMR-EH58 a jeden letitý Panasonic DMR-HS2, to byla první vlaštovka na trhu s HDD (pouze 40Gb) a stál tehdy 40 tisíc a nešly do toho sehnat media. Šmarjá to byly časy. Nicméně oba teď budou asi na nic, že? Protože ani jeden nemá DVB tuner, teda ten starší určitě ne a ten novější asi taky ne. Nevíte někdo jestli se nedají informace přenášet z TV např. pomocí kabelu HDMI nebo nějaké jiné řešní?
To jsme na tom stejně - mám také ten první Panasonic recordér a je prakticky na nic. Digi signál nedostaneš ven z TV ani ze STB (UPC má v nabídce s recordérem MPEG 4 a HDMI výstupem pro TV), jedině analogem ze Scartu a to je o ničem, že. Ten novější by mohl mít (ale opravdu nevím) DVB-T. Tak alespoň naše stanice by šly nahrávat ve slušné kvalitě. Samozřejmě by musel mít svojí anténu resp. UPC by mělo od září dát do kabelu i DVB-T, tak z něj.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Tak karta dorazila. S potěšením jsem to vybalil zasunul do TV a................................. nic.
Mám kartu v TV a hraje mi stále jen analog
Mih
prosím Tě nevíš co bych mohl mít špatně?
Díky za radu.
Mám kartu v TV a hraje mi stále jen analog
Mih
prosím Tě nevíš co bych mohl mít špatně?
Díky za radu.
Musíš přepnout na tuner na DVB-C a zapnout aut. ladění. Nejlepší bude TV uvést do stavu jaký byl po nákupu. V menu Nastavení - nastavení systému - expediční nastavení. Potom nastavit jako zemi příjmu (v DVB-C) Finsko (město nerozhoduje) a zapnout ladění. Jazyk menu může být čeština.
Po naladění "přetáhnout" do Oblíbených 1 všechny TV programy (do Oblíbených 2 rozhlas) a můžeš editovat t.j. udělat si pořádek v seznamu stanic.
Udělej si na to čas a přeji trpělivost (TV programů je 105 a 28 rozhlasových).
Po naladění "přetáhnout" do Oblíbených 1 všechny TV programy (do Oblíbených 2 rozhlas) a můžeš editovat t.j. udělat si pořádek v seznamu stanic.
Udělej si na to čas a přeji trpělivost (TV programů je 105 a 28 rozhlasových).
P.S. Přepnutím na expediční nastavení se vymažou veškeré naladění vč. analogu a individuální nastavení obrazu i zvuku! Proto se tě to 3x zeptá jestli to chceš provést. Bohužel, ale jinak se nedá UPC naladit.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Mihu, díky moc za raduMih píše:P.S. Přepnutím na expediční nastavení se vymažou veškeré naladění vč. analogu a individuální nastavení obrazu i zvuku! Proto se tě to 3x zeptá jestli to chceš provést. Bohužel, ale jinak se nedá UPC naladit.
Tak už mi to chodí.....................uf to byla fuška. Mih měl pravdu, sežralo to spoustu času. V podstatě jsem si s tím hrál několik hodin a vlastně jsem ještě nic neviděl celé, jen jsem přepínal a zkoušel jak co hraje. Nejhorší bylo přijít na to jak to celé spustit (nebýt Miha asi bych ještě hrál na analog
No a když už jsem to zvládnul, tak nastalo martyryum s tříděním kanálů. Jak psal Mih, kanálů je tam spousta, TV programů je tam dokonce 109 a rozhlasových 28.
Ovšem kvalita obrazu je excelentní, třeba Čt1 v HD rozlišení je radost sledovat.
Jsem rád, že se ti to povedlo, bývají s tím problémy např. opačně zasunutá karta, nebo to nechodí i když je vše naladěno a programy jsou uloženy - musí se volat UPC a požádat o zaslání obnovovacího signálu (refresh) atd. A kdo někdy komunikoval se zákaznickým centrem, ví o čem píšu...