TELEVIZE

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
boxer

TELEVIZE

Příspěvek od boxer »

Ahojte.

Páč mi včera z ničehož nic odkráčela do věčných lovišť TV PANASONIC,jsem před výběrem nového žroutu nervů.

Nejsem žádnej Domácíkinožrout,maximálně koukám na bežné vysílání našich digitálních TV. Občas si pustím nějaké to DVD.
BD zatím neplánuji a DK určitě nee. Velikost by asi měla stačit kolem 1m úhopříčky.A /nebo kolem 80 cm.(to záleží,zda nová TV půjde do obýváku a nebo mamině do pokoje a já budu mít konečně od bedny klid :) )

Otázka tedy zní: Plasma či LCD.HD či FHD,a nač si v té záplavě nabídek dát pozor?
Samsung,LG,Panasonic,Sharp případně jiné.

Tak chlapi,raďte.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: TELEVIZE

Příspěvek od pasul »

Raditi těžko. Je tolik okolností na co se musí člověk ohlížet. Jak má kvalitní signál. Jak často a jak dlouho je to zapnuté. Najde se toho mnoho. Poslední dobou jsou ovšem plasmy mimo. S posledními technologiemi u LCD nemají šanci. Bez Blue ray není potřeba takové rozlišení. No vůbec nezávidím znova vybírat. Oni ani ti prodavači nevědí co s tím a co poradit.

Pokud jde o značku, tak brácha prodává tyto krámy. A z hlediska spolehlivosti vede Sharp. Mám to taky doma. LG a Samsungu se prý mám vyhnout. Ale za chvíli tady bude kopa jiných názorů a zkušeností.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Boxere,
nenapsal cenový limit, což může taky hrát velkou roli.
Řeším podobné dilema a mým favoritem je tato LCD Panasonic http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=AAB_4867
Pašule co na ni říkáš?

boxer

Příspěvek od boxer »

Jo,cenovej limit. No co nejnižší,ne? Jako holoprdelník.

Ale ne,vážně,vzhledem ke sledování "jen" normálního TV vysílání a občasného DVD si myslím,že to nemusí být poslední výkřiky módy za X tisíc.Dejme tomu u té větší do 25 K.

Pasul.

Sharp je nejkvalitnější? Hm.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

No je to jak rika Pasul docela tezka volba, kterou znacku a jaky zobrazovac si vybrat. Kazdy bude asi chvalit to co ma doma. Ten BD bych tak uplne nezatracoval, ikdyz ted si rikas, ze s nim nepocitas. Kvalita obrazu i jen pri prehravani DVD je podstatne lepsi. Sam hraju na Pioneer BDP-LX70A. Jinak osobne mam asi 4 roky 32" CRT od Samsung a 42" plasmu (jen HD Ready asi 3 roky) taky od Samsung. A zatim vsechno hraje a obrazove(ted mluvim o plasme) jsem spokojen. V posledni dobe jsem mel moznost kukat na nove LEDkove zobrazovace od Samsung, test je tady http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung- ... 502147.htm, vsechny velikosti 40",46",55". A alespon podle mne, je obraz vynikajici. Nejsou spatne i ty nove Panasonic s NeoPDP panely, ale mne se ta LEDka libila obrazove vice. Cenove je prave Samsung velice zajimavy.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

No ale jak píše Pašul, tak právě Samsung a LG nebrat ohledně spolehlivosti.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Ten Panasonic vypadá dobře. Ale co k tomu víc říct opravdu nevím. Jednou jsem narazil na nějaké fórum, kde se to řešilo a tam mě všchni říkali, že si mám koupit pořádnou baňku a nemám vymýšlet kraviny. Tak opravdu nevím. Blue Ray si pouštím a myslím si, že chybu nejde udělat se žádnou značkou, která má Full HD rozlišení. Člověk je vždycky z toho obrazu paf a mimo. I cena už hodně spadla. Jediné z čeho jsem byl zcela mimo byly ty "OLED" či jak se to jmenuje. Tak to byl mazec a rozdíl ihned viditelný. Ovšem to je ještě daleko. Osobně bych si teď koupil co nejlevnější full HD panel LCD. Jinak bych čekal na ty OLED...
Naposledy upravil(a) pasul dne 19 črc 2009 11:30, celkem upraveno 1 x.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

To ja nevim, nejsem servisak.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

boxer píše:Jo,cenovej limit. No co nejnižší,ne? Jako holoprdelník.

Ale ne,vážně,vzhledem ke sledování "jen" normálního TV vysílání a občasného DVD si myslím,že to nemusí být poslední výkřiky módy za X tisíc.Dejme tomu u té větší do 25 K.

Pasul.

Sharp je nejkvalitnější? Hm.
No v této ceně je můj tip tatohttp://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=AAD_5017

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Dneska jsou Full HD urcite s cenou hodne dobre. Do 32" bych to asi neresil jestli HD Ready nebo Full HD. A jestli LCD nebo Plasmu? Tak to je taky docela spor. Zajdi se na to kouknout a posud sam. Mne se osobne vice libi obraz Plasmy vice nez LCD (mluvim o tech dnesnich novych typech Full HD) a v soucasne dobe obrazove urcite technologie LED podsviceni.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Pokud tě boxere ultimátně netlačí čas, v klidu bych navštívil pár kamarádů, plus mimomarketových prodejen a nechal si pustit běžný i hd digi tv signál, plus své nakoukané dvd. Sám uvidíš a posoudíš co a jak.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Souhlasím s Merhautem. Je to problém a hlavně nic neuspěchat. Škoda, že jsi tak daleko. Mohl by jsi se na to v klidu kouknout. V Praze to asi nebude problém a velikost datového toku bude dobrá, ale já jsem byl donucen jít do satelitního příjmu. Nevím jak je to teď s pozemním digitálním vysíláním, ale slyšel jsem, že taky nic moc. Takže pro všechny ostatní, co o tom uvažují je třeba počítat s dalšími nemalými náklady u panelů 42" a výše. *fnuk*

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Mam doma full hd ledkovej Samsung a full hd lcd Sharp, kvalita zpracovani naprosto porovnatelna (a to mam Sharp made in Japan, ktery pry je na tom kvalitativne mnohem lepe nez nezsi modely vyrobene v Cine). Obraz z dvd, hd ripu a blu ray ma lepsi Samsung. TV vysilani sleduju naprosto vyjimecne, mam doma digitalni UPC a to je pro manzelku a jeji serialy naprosto dostacujici.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Donuts píše:Mam doma full hd ledkovej Samsung a full hd lcd Sharp, kvalita zpracovani naprosto porovnatelna (a to mam Sharp made in Japan, ktery pry je na tom kvalitativne mnohem lepe nez nezsi modely vyrobene v Cine). Obraz z dvd, hd ripu a blu ray ma lepsi Samsung. TV vysilani sleduju naprosto vyjimecne, mam doma digitalni UPC a to je pro manzelku a jeji serialy naprosto dostacujici.
Ktery typ te ledky od sams. mas prosim te?

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

786, to je smart LED, podle ohlasu podstatne lepsi nez letosni modely s edge led technologii, nicmene osobne jsem to neporovnaval

Odpovědět