Tesla NC 440 / vhodný reciever

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Sqvirell90
Kontaktovat uživatele:

Tesla NC 440 / vhodný reciever

Příspěvek od Sqvirell90 »

Ahoj vespolek. 🤘
Stal jsem se majitelem krásného a velmi zachovalého gramofonu Tesla nc 440. Dlouho jsem se rozmýšlel jestli pořídit zmírňovánou nc 440 nebo nzc431 která má v sobě již zabudovaný zesilovač. Ve finále jsem se rozhodl koupí nc 440 a pořízením nějakého kvalitnějšiho a výkonnějšího zesilovače. Chtěl bych se zeptat,jaké zařízení by bylo vhodné k této Tesle ? Popřípadě jaké zařízení používáte Vy ? Z gramofonu je prozatím napojená redukce DIN/CINCH kdy jsem se zde dočetl,že to není úplně nejlepší a bylo by dobré úplně předělat na výstup pro CINCH. Nepatřím mezi náročné posluchače a chtěl bych pořídit takovou zlatou střední cestu. Podotýkám že se sestavováním sestav nemám žádné.zkušenosti,tak prosím omluvte mé mezery. Budu moc rád za jakoukoliv radu nebo nasměrování jakýmkoliv směrem. Děkuju !!

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Tesla NC 440 / vhodný reciever

Příspěvek od lechos »

NC440 je tak o dvě třídy lepší než šásko HC43 co je vloženo do NZC431 redukce DIN/cinch je dočasné řešení a jde to ale lépe odpájet tu DIN koncovku a vyměnit na cinch hroty, jsou běžně dostupné.
Adekvátní retro receiver může být Tesla 820A který obsahuje gramo preamp korekčák RIAA pro přímé spojení s gramofonem, navíc má phono vstup DIN a nemusíš nic měnit, bastlit. Jo až na dizajn obou aparátů, vizuálně k sobě padnou jak pěst na voko (to je věc vkusu a názoru) ale hrát to bude uspokojivě. Tolik ve stručnosti.
https://elektro.bazos.cz/inzerat/973790 ... p-820A.php

Sqvirell90
Kontaktovat uživatele:

Děkuju moc za typ !
Přesně nad tímhle recievrem jsem také uvažoval.
Mám pocit že tohle je pravděpodobně nejvýkonnější reciever který ma phono vstup DIN z té doby.
Snažil jsem se vyhledat ještě něco lepšího z té doby ale nic jsem nenašel. Ta 820A už je asi strop.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Tento zesilovač má taky phono DIN vstup a zvukově bude lepší než ta Tesla.Měl jsem ho .Pokud tedy netrváš na Tesle.
https://elektro.bazos.cz/inzerat/973181 ... PA1100.php
Naposledy upravil(a) Lemon dne 22 lis 2018 10:01, celkem upraveno 1 x.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Tesla 820A se vzácně dodávala v černé skříňce a to už je vyšší liga, VKV ladění stanic měla nataženo do 108 MHz což je dnes důležité, jinak jenom do 104 MHz.

Sqvirell90
Kontaktovat uživatele:

Jinak na Tesle určitě netrvám. Podstatný je aby to mělo Phono Din vstup. Abych nemusel tu nc 440 rozebírat,letovat a jakkoliv ji znehodnocovat. Samozřejmě s trochou trpělivosti by to šlo. Spíš jde o to že gramofon mám z pozůstalosti a předešlí majitel měl k němu obrovský vztah. Pravděpodobně se tedy rozhodnu pro tu 816A protože nic lepšího nenacházím. Ten NORDMENDE PA1100 nevypadá také špatně,koukal jsem na specifikace,nicméně chtěl bych to mít i dohromady s tunerem. Každopádně díky moc

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Já jen ,že ta Tesla byla dost mizerná.Tady je počtení :
http://www.repromania.net/forum/viewtop ... f=34&t=403
Lepší volbou bude kdejaký vintage receiver.Jako například tento:
https://elektro.bazos.cz/inzerat/973765 ... EIVER-.php

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Dobový zesilovač byl Tesla AZS 215 nebo 217. nehrál úplně nejhůř (pravda, bylo mi 16 a u kámoše jsem si poslintal košili, rok 1976:-) ) Má totiž stejný dyzajn škatule. Existují k němu i dobové bedny Tesla, 2pásmo, osazení ARN 664/ARV161 a ty hrály skutečně slušně (myslím, že i v dnešní době by se dobrý nezničený kus moh najít a někoho by mohl oslovit). A nebo, jak řečeno T816.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Jo, ještě detail, pamatuji, že druhej kámoš měl k NC440 i Transiwatt TW40 a to byla zcela jiná liga. Je to legendární ksu, který vyráběl kde kdo, měl asi 10E7 modifikací, občas se objeví originál. Poctivých 2x25W, slušnej gramopředzes a celkově dobrý zvuk. K tomu kámošovi jsem se vnucoval pod různými záminkami, třeba že bude,me dělat úkoly, nebo se učit a pod, ale důvod byl velmi prozaický - jeho tátá mu shnáěl desky ze Západu a já pak nemohl dlouho spát. Deep Purple, Nazareth, SMokie - to byly klenoty (rok 1974-76)

space
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od space »

Na zesilovači s DIN vstupem bych netrval. Stejně budeš řešit ruchy a nezbyde ti nic jiného než koupit/udělat slušný signálový gramo CINCH kabel. Při té příležitosti vyvrtáš do zadní stěny 2 otvory a implantuješ - samozřejmě cinch konektory. Bastl za 3 stovky i s kabeláží pohne se zvukem, že se ti nebude chtít věřit. Pokud původní přenoska má svoje nejlepší za sebou, bude to chtít nějaký rozumný základ AT95, OM10..., zřejmě nový řamínek a máznout ložisko talíře + motorku.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

je to možné takto upravit ale všecka gramo co jsem kdysi používal (Pioneer, JVC, Yamaha...) měly signálovej kablík připojený napevno k vývodům z ramínka a prostrčený ven otvorem na zadním panelu akorát doplněn o zemní vodič na svorku GND zesíku (receiveru) který tam byl často - jen pro okrasu

space
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od space »

Pokud je šasi gramce převážně kovové, tak pomůře s odstíněním signálových kabelů uvnitř a nemusí být nutné řešit předrátování raménka a stačí napojit kvalitně stíněnou kabeláž s nízkou kapacitou až mimo přístroj. Není to dokonalé, ale je to poznat. A když jsou správně pospojované kostry, tak i ten zemnící kolík začne fungovat.
Jako totální amatér jsem začal čerpat info tady na foru a obyčejnou NZC 431 jsem zvukově posunul, že jsem čučel. Tím jen chci naznačit, že si netroufám radit nikomu ze starousedlíků, ale jen jsem chtěl promluvit ke kolegovi, taky začátečníkovi.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Já jako starý grundigař doporučuji ten R1000 výše uvedený. Nebo ještě lépe R2000. Je tam více výkonu a vetsi možnost korekci ( i středy ). Jsou to nekompromisní stroje . Prostě vzali zesilovač V2000 a dali k tomu tuner do jedny krabice. Hotovo. http://www.hifi-wiki.de/index.php/Grundig_R_2000

Denkez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Denkez »

Sqvirell90: Pokud hledáš zesilovač/receiver s Phono vstupem v cenové úrovni do 10 kKč k provozování NC440, tak napojení toho chassis přes redukci ovlivní kvalitu zvuku mnohem méně, než vestavěný phono předzesilovač v těchto zesilovačích. Bez obav z ovlivnění zvuku tou redukcí můžeš NC440 připojit k jakémukoliv zesilovači s phono JACK vstupem. Trvat na DIN vstupu je za těchto okolností nesmysl.

Sqvirell90
Kontaktovat uživatele:

Denkez : Díky za reakci !
Koukal jsem po různých bazarech,je fakt,že cena kterou bych dal za nějaký retro reciever je poměrně stejná jako kdybych koupil jakýkoliv jiný výkonnější reciever s klasickým vstupem na cinch.

Odpovědět