TIDAL .....aneb a zas mi něco nefunguje
TIDAL .....aneb a zas mi něco nefunguje
Zdravím, takže zkouším streamovat muziku. Mám OPPO 105D a sehnal jsem si tablet Lenovo Yoga, stáhnul aplikaci Oppo Media Controll z Google play a spároval přístroje. Bohužel si u mě Tidal v teto aplikaci dělá co chce a většinou nehraje. Jako DO funguje aplikace spolehlivě, dají se spouštět filmy i muzika z domácího Nas serveru, ale ten Tidal ne. Někdy jede vše v pohodě, ale někdy nejde nic pustit, dá se listovat, hledat cokoliv, ale po kliknutí na skladbu se přehrávání nerozjede. Když se vrátím a nahlédnu do spodního menu Oppa v apce na Now Playing tak se přehrají první tři sekundy a tak pořád dokola, skladba se prostě nerozjede. Stalo se to někdy někomu, nevíte s čím to může souviset?? Díky za nápady.
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: TIDAL .....aneb a zas mi něco nefunguje
Oppo Media Control je bohužel jedna z mála věcí, kde to Oppo tak trochu podcenilo. Tahle appka mi padá jak na iOS tak na droidovi. Tidal jsem přes to jel jen chvíli, pak jsem si do iPadu stáhl sólo apku Tidalu a streamoval přes AirPlay do Oppa z venku. A problém byl vyřešen. Obávám se však, že Oppo už žádný update své appky nevydá.
Něco podobného mi Oppo dělá,když se zapomenu z Tidalu odhlásit na jiném zařízení,třeba nuc.Jinak absolutní spokojenost,nic nepadá,apka mě nadmíru vyhovuje
Takže když mám android který nemá AirPlay tak jsem asi taky v pytli. Pokud jsem princip Oppo a Tidal pochopil správně, tak apka Oppo v tabletu je jen ovladač na Tidal a vše ostatní se odehrává v přehrávači, který mám připojený v síti přes lan. U toho použití s Air Play, přehrává hudbu tablet a posílá signál do Oppa, budu tedy potřebovat i kvalitní wifi síť?overgrounder píše: ↑30 črc 2018 21:21Oppo Media Control je bohužel jedna z mála věcí, kde to Oppo tak trochu podcenilo. Tahle appka mi padá jak na iOS tak na droidovi. Tidal jsem přes to jel jen chvíli, pak jsem si do iPadu stáhl sólo apku Tidalu a streamoval přes AirPlay do Oppa z venku. A problém byl vyřešen. Obávám se však, že Oppo už žádný update své appky nevydá.
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nevím jak teď novější verze Tidalu pro droida, ale mohla by tam být možnost "přehrát na zařízení" viditelné v síti, což by Oppo mělo být, pokud to máš správně zapojené za jedním routerem. Zkus se mrknout do nastavení appky v telefonu. Pokud by nebylo, stačí do řetězce dosadit například Chromecast a přes ten to můžeš poslat digitálem do Oppa.
Appka pro Oppo skutečně funguje jako dálkový ovladač, který má licenci na přímou implementaci Tidalu, stejně jako přehrávač. Takže přes displej telefonu/tabletu, když to řeknu hodně zjednodušeně, dáš pokyn odkud se co má začít stahovat a to ti následně Oppo přehraje.
Pokud použiješ telefon nebo tablet pro streaming, ten ti pošle jedničky a nuly do chromecastu/AppleTV a odtud dal do Oppa, který to teprve přehraje.
Tvůj problém bych viděl spíš někde v internetovém připojení.
Appka pro Oppo skutečně funguje jako dálkový ovladač, který má licenci na přímou implementaci Tidalu, stejně jako přehrávač. Takže přes displej telefonu/tabletu, když to řeknu hodně zjednodušeně, dáš pokyn odkud se co má začít stahovat a to ti následně Oppo přehraje.
Pokud použiješ telefon nebo tablet pro streaming, ten ti pošle jedničky a nuly do chromecastu/AppleTV a odtud dal do Oppa, který to teprve přehraje.
Tvůj problém bych viděl spíš někde v internetovém připojení.
Tak jsem si zkusil stáhnout appku od Tidalu, je mnohem rozsáhlejší než tidal v appce od Oppo. Bohužel se mi nepodařilo najít jak poslat muziku kamkoliv jinam, přehrává se jen v Androidu přes jeho repro, zkoušel jsem nainstalovat něco co má fungovat jako AirPlay od Apple, ale taky jsem na nic nepřišel, jsem na tohle fakt lama. Zkusím znovu prohledat zahraniční fóra, třeba tam něco bude, dík za rady.
Tak jsem to asi vyřešil, stáhnul jsem aplikaci pro android BubbleUPnP, která umí posílat muziku z droida přes DLNA do Oppo a spolupracuje s Tidalem. Takže budu asi Tidal poslouchat takhle a filmy a muziku ze serveru přes oppo mc.
Ahoj kolegové,potřebuji radu zkušenějších.Mám problém s Tidalem.Přehrávám hudbu pomocí Raspberry a Allo digione do ProJect RS DAC.Připojení WLAN kabelem a wifi vypnuté.Nastavení tidalu je na Master.Ovládám to buď mobilem nebo tabletem pomocí aplikace Myvolumio,Bubble UPnP nebo mconnect (zkouším co je lepší).Při přehrávání Tidal zamrzne.Někdy po jedné,někdy po čtvrté skladbě,takže musím skočit na další skladbu ručně a zase se to chová korektně.Zkoušel jsem Tidal pustit i z notebooku a výsledek je ten samý. Ve stolním PC,nebo když hraju z mobilu přes USB se vše chová korektně.(to samozřejmě jen zkouším-kvalita hrozná,ale jede to). Netušíte kde může být problém?