Tlumící olej

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
mesires
Kontaktovat uživatele:

Re: Tlumící olej

Příspěvek od mesires »

tom píše:dred77
máš maila

Křeček
bohudík :D ale nejedu tohle už mám za sebou, já teď poslouchám pro radost. Ale pokud máš zájem napiš určitě to nějak uděláme. Jen nevím kolik těch ramínek mají, pod sklem pultu jsou oba typy.Sám jsem si jedno před x léty
kupoval.
Tome a Zdenku: chystam se Zdenkovi posilat nejakou zasilku (jeste o tom nevi, chudacek krecek) ;)
Mohli bychom to dat do jednoho balicku. Do Elfaxu se muzu take stavit v patky chodim na badminton hned vedle.
Dejte kluci vedet mailem.

mesires
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesires »

dred77 píše:Chápu,ale chtěl jsem jen poradit a ne setřít.Začínám s LP po mnoha letech ,kdy jsem v dětsví vlastnil NZC 300,a ted jsem koupil něco jiného a dávám to jen do kupy,abych si přehrál starou sbírku desek.Je mi jasné,že to není žádná bomba,ale uvidím(uslyším) a možná později koupím něco lepšího.Má vůbec cenu k tomu kupovat předzesilovač(Pro -Ject) ??? Díky.
Dred77:
Napis v jake cenove relaci si predzes predstavujes a zcela jiste Ti mistni analogovi odbornici poradi (pokud neudas cenovou uroven, tak se budes divit, az ti bulvy polezou z ocnich dulku :shock: )
Podle me tady budou i nejake phono predzesy v suplicich u letitych gramofonistu.

Ja mam take jeden prebytecny - Cambridge Audio 540P. Zkus pohledat nejaky pokec tady nebo na slovanetu, najdes tam reference. Nevnucuji, ale je volny k prodeji. Slouzil velmi dobre a slouzil by dale, kdybych nesel vys :D .

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

dred77 píše:Chápu,ale chtěl jsem jen poradit a ne setřít.Začínám s LP po mnoha letech ,kdy jsem v dětsví vlastnil NZC 300,a ted jsem koupil něco jiného a dávám to jen do kupy,abych si přehrál starou sbírku desek.Je mi jasné,že to není žádná bomba,ale uvidím(uslyším) a možná později koupím něco lepšího.Má vůbec cenu k tomu kupovat předzesilovač(Pro -Ject) ??? Díky.
Ten tvar NC-470 je dodnes hezký.
Myslím, že je to hezký start.

Přenosku bych dal jemnější, kvůli rezonancím a hluku.
Z počátku uchu hluk motoru, ložiska a vůle ložisek ramene nevadí.
Doporučení berlínského kamenného obchodu http://www.phonophono.de, na repasi starších gramofonů je, že do jisté částky jistě. Pak je lépe investovat do levného, nového základního modelu, nejlépe domácí továny :) .
Obrázek
Doporučuji vynikající Music Hall Tracker (Goldring Elektra) vhodnou pro klasickou hudbu. Renown jich má pár v šuplíku. Ortofon OM3e, OM5e, prostě MM, do 500 Kč.
Mám Pro-Ject Phono Box II., teď doma hraje s Teslou NC-440. Je v pohodě.

Mesiresův Cambridge 540 je výborně provedený a velmi barevně a prostorově hraje.
Pro MM přenosku jsem si oblíbil Phono Box SE2, pro jeho nadstandardní dynamiku.
Elektronkový Tube Box II. mi vyhovuje pro akustiku. Folk, klasika, pop.
Dawso doporučuje Actidump III., jehož výhodou je méně sterilní zvuk.
Sterilita mi u Mk.II a IV. vadí, ale to je pro každého jiné.

Kamarád Ivo pečuje o Pro-Ject RPM-1 s Ortofon Alphou. Tube Box II. mu velmi vyhovuje. Do budoucna?

JPP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JPP »

Opětovně je mi velkým potešením hluboko se sklonit před zdejší slovutnou sesí,

a přidám informaci že jako tlumící kapalina stejně jako "brzdičová" kapalina pro zvedák se Litovelská partička rozhodla použít hodně hustý olej, spíše gel, tzv. luko oil.
Takový je např.: http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=526

a k tomu, že NC470 je vohrabina bych si dovolil přeložit pocit mých naivních uší:
pokud je ten gramec seřízen jak má (!!!!!!!!!), je v tom přenóóska jiná než z aukra(šuplíku, tchána, babičky, národního technického muzea) nebo ortofón za 5éček, a nechce se z vyhořelých suprafónů z podobných zdrojů vysoce konečný poslech, tak pak platí že

v segmentu ojetin do 10 klacíků si s mojim ouškem a jazzykovým repertoirem říkáme:

What a wonderful world with NAD5120! /na rozdíl o celé plejády některými chválených strojů z dovozu i tuzemských/

*klanimse* *klanimse* *klanimse* *klanimse* *klanimse*
*klanimse* Jiří Janda *klanimse*
*klanimse* *klanimse* *klanimse* *klanimse* *klanimse*

Přesný popis Jandovy myšlenky - byť v roce 1984 a angličtině včetně pár měřeníček:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

JPP , zlatý kluk.
Mám radost z oživení tématu, vítám Tě analogový kolegáčku.

Je-mi radostí a potěšením, pohladit desku odloženou před lety pro zastaralost nosiče či žánru.
Položit jej na vzorně opečovaný a restaurovaný model s nadčasovým designem pánů Jandy a Lába je velkým svátkem. Nezapomínejme odkud jsme a co bylo.

Šokoval mne přítel, zakoupivší si mnou obdivovaný středově bohatý český 6 Perspex.
Informoval mne, že jej neposlouchá, ale spokojenost...

Poslouchá Teslu NC-440 velmi si to užívá.

Odpovědět