Triangle concerto

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
funkyman
Kontaktovat uživatele:

Triangle concerto

Příspěvek od funkyman »

Zdravím všetkých,ako nový na tomto fore a tiež v podstate v oblasti skladania kvalitnejšej posluchovej zostavy...prosím o rady , skúsenosti, zážitky kohokoľvek , kto ku tomu má čo povedať.
Hľadá sa zostava ku Triangle Magellan concerto-ktorá ku mne dorazila v pondelok priamo od výrobcu z francúzska - v bielom prevedení, číslo výroby 6.
Hľadá sa komponent,teda viac kusov..., schopný sprostredkovať hudbu ako jazz,funk,mojim ušiam prijateľne a bez kompromisov-to bol žart-radšej príjemne gulato ako detailne hranato,radšej hlasnejšie ako tichšie...proste pekne.
To som tomu ale dal,čo? hneď sa do mňa určite pustia všetci odborníci o čom tu píšem.
Ale skutočne si rád prečítam neaké postrehy,totiž zhodou okolností,náhod,výmen,pokusov,omylov a možností hľadám do budúcna partnerov pre tieto stĺpy- predzosilovač, monobloky,digitálny zdroj zvuku-vedľa nich už stojí Pro ject Xtension-čierny s ramienkom Ortofon 309-12palcovým a prenoskou sumiko palo Santos presentation.phono predzosilňovač Audiomat 1.6- to som doteraz poskladal a skoro aj posplácal,ešte chvíľu.... Teraz to najdoležitejšie, s čím to celé spojiť. Ako ponuky pripadajú do úvahy značky ako audio Research.Balanced audio technology.Electrocompaniet,Aesthetix.Audiomat.Čiže vraj definitíva, to by som chcel totiž. Už nechcem vymieňať...stačilo.toto bude asi piata zostava. Ale či lampy-bez skúsenosti u mňa-, alebo tranzistory ...neviem.Čaká ma veľa počúvania,nosenia,skúšania,splácania prijmem akúkoľvek pomoc,postrčiť ma niekam.
Triangle som mal doma-konkr. Cello,najmenšie stľpy-neuveriteľná dynamika, problém skrotiť výšky a stredy,ktoré "presahujú a vyčnievajú" vo zvukovom prejave.To je moj pocit-amatéra. Bas však konečne nedunel-miestnosť 4,5x8,5x2,6m,dobre zatlmená..-.čo sa nedalo povedať o Alto Utopiach ,čo tam stály pred nimi.Concerto je model vačší, takže basu sa pridá...Teraz mi tu revú,lebo som tu u vás čítal,že deku cez ne,rádio a hučať,aby sa rozohrali.Rádio express...brrrr. To som odbočil, ak ste sa dočítali až sem,skúste ak máte k veci reagovať,budem vďačný každej relevantnej poznámke..Ďakujem. funkyman

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Triangle concerto

Příspěvek od dadaft »

bedny Triangle má Zbyněk. napsal bych mu SZ.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Triangle Magellan Concerto - paráda, gratuluji !
Xtension s Palo Santos ! - zírám jako puk ! :o

Můj známý má Triangle Magellan Grande Concerto. Slyšel jsem je mockrát, dokonce jsem si užil i jejich stěhování a instalaci. Krmil je různými zesilovači. Nejméně výkonný byl elektronkový Verdier 2 x 25W a to bylo žalostně málo. Velmi dobré to bylo třeba s Krell FBI. Ale to by mohlo být pro Tebe moc "hranaté". Ale slyšel jsem je s celou řadou různých jiných zesilovačů. Myslím, že Concerto se charakterem nebude vůbec lišit od Grande Concerto.

Nenapsal jsi kolik to má stát, ale vzhledem ke zbytku sestavy to nebude asi pro Tebe ten nejdůležitější parametr :-)

Docela jistě to bude hrát skvěle a "gulato" třeba s :
Audio Research Reference 5 + 2 x Musical Fidelity 750K nebo 550K
Audio Research Reference 5 + 2 x Audio Research Reference 210 (ale to je strašná rána 35.000 Euro)
Musical Fidelity Primo + Musical Fidelity AMS-100
Musical Fidelity Primo + Musical Fidelity AMS-50
Musical Fidelity Primo + Musical Fidelity 750K nebo 550K
Primare Pre30 + Primare A32

anebo jakákoliv jiná varianta z výše uvedených komponentů

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Hóóódně přesné bedny. *thumbs up*

Líbí se mi, na děleném Densenu B-200 a B-420.

A nebo : kontrola a síla monobloků Musical Fidelity ... excelent.

Smekám před správně nastavenou prioritou : gramofon a phono, až pak digitál ! *klanimse*

Audiomat Phono, je u nás neznámá. Zajímavé.

Má radost. Kolego ve zbrani. Sumiko má své kouzlo. Tak jako jsou Triangle rozeznatelé zvukem, tak i Sumiko má své "Genie".

Základ je špičkový. Pěkný poslech, nezkalenou radost a absolutní sladké rozlišení !

Obrázek

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Mám doma poněkud meší Triangly Magellan Duetto SW2 a vím, že hrají dobře např. s předzes AR REF 5 + koncáky MF 550,
ale taky např. s integráčem Audionet SAM V2 a BR přehrávačem OPPO BDP 83 SE.
To mám z vlastní domácí kolekce, takže vím o čem mluvím. Dal bych si pozor na výkon zesu, jsou dost nenažrané!!!.
Ostré výšky budeš možná muset "krotit" kabelama.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Názory na monobloky MF se dost různí, nejen v ČR-SR, ale i v UK, USA a jistě i jinde. Častý názor je, že působí sterilně a zvadle.
Pavel Macura Audio

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Počul som monobloky Musical Fidelity 750K (aj v priamom porovnaní so stereokoncom Marsh), a určite nehrali sterilne, alebo zvädnuto.
Skôr naopak - hrali sýto, teplo, hudba ma doslova bavila.

funkyman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funkyman »

Chlapi, ďakujem za prvé postrehy,ako som už písal, chytili ma menšie Cella, hral som ich doma s Mcintoshom MA 6900 a MCD 301. Akustický jazzik super, hlasné funkové 70-roky už lietali nekontrolovatelne,ale je mi jasné,že kvalita nahrávok má tiež svoju úlohu. s cenami je to tak,že budem počúvať a čo mi sadne-ten AR ref 5 mám sľubený-budem porovnávať s BAT 52 SE . monobloky BAT 255 SE ,čo je úplná novinka,alebo koncák BAT 600SE, príp. Bat VK 150 se .to sú lampy a ku tomu niečo s Audio research na porovnanie?O BAT-e tu nikto nevie?, Cena je doležitá, ale verte mi ,že radšej budem rok bez koncáku a hlavnej aparatúry-mám ešte dom. kino-ako kúpiť niečo narýchlo. asi nič nové nenapíšem ,ak spočítame čo všetko človek už vymenil,predal,kúpil,niekedy sa hlava zatočí...ale kompromisy to sú krysy....uvidíme...tie Musical Fidelity mi nič nehovoria, a m. levinson ,máš pravdu asi hranatý na moje uši, čo vravíte na lampové zosilovače?---a keď tak aké...čítam v zahraničných periodikách, výhody,nevýhody,ale vlastnú skúsenosť zatiaľ nemám...Ďakujem.

funkyman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funkyman »

Tak že , padla klec, dnes som sa stal "počúvateľom"-vlastníkom až za 15 mesiacov,po poslednej splátke- tohoto skvostu-aspoň dúfam- BAT VK 150 SE+ VK 52 SE.
A to som počul prvýkrát lampový zosilovač v sobotu-konkrétne 40 km od Viedne- fantastické štúdio v súkromnom dome....kto má záujem dám adresu , stojí to za to-značky Triangle,Musical Fidelity,Jadis,Sonus Fabe,Purist....
Pozrite sa na to zvnútra a dajte aspoň takto komentár...www.balanced.com-po technickej stránke totiž neviem ani ťuk,len to hrá... a hrá....super.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

funkyman

tak to je třeba gratulovat.
jít do hifi na splátky... to jsi velký fanda a jistě tě to hodně baví.
BAT je určitě renomovaná značka. v praze mají také zastoupení.
hlavně, že jsi vybral ušima a v klidu.
rakouská studia jsou vynikající. osobně znám 3 a všude se cítím vždy příjemně.
nechceš založit vlákno tomu prodejci u vídně?
jistě nejsem jediný, koho to zajímá.
užívej batů na trinaglech celých 15 měsíců
:-)

aretax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aretax »

Váš článok ma oslovil, pretože aj ja som vlastníkom Pro Ject Xtension s ramenom Ortofon 309 a prenoskou Ortofon Cadenza Black. Taktiež veľa rokov "laborujem" so zostavou. Čo sa týka grama, ten je O.K. Porovnával som ho s viacetrými násobne drahšími značkami a uspel. Rokmi som prišiel k názoru, že všetko začína "od hlavy". Aj high end. Ak v prvom stupni (gramo, CD) máte horší komponent, ten následný Vám uniknuté detaily "nevyrobí", iba upraví farbu zvuku. Z toho vyplýva, ža treba len skúšať.
Mne sa k tomuto gramofónu veľmi dobre osvedčil phono predzosilovač Electrocompaniet a predzosilovač Audio Research 26. Konce mám Jeff Rowland 501. Ale nesmiete zabúdať na prekáblovanie a filtre, kde môže uniknúť najviac detailov. Jednoducho je to len na skúšaní a ani najväčší odborníci, ani žiadne merania Vám výsledok nezaručia. Najdôkežitejší je fakt, že žiaden optimálny zvuk neexistuje. Každý z nás ináč počuje. Preto nežiadajte rady, čo k čomu dopasovať, ale choďte podľa vlastných uší a skúšajte. Dnes nie je problém, aby Vám v ktoromkoľvek štúdiu po zaplatení zálohy prístroj zapožičali. Držím palce.

Odpovědět