USB DAC ke sluchátkům ATH-a500x

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
werb
Kontaktovat uživatele:

USB DAC ke sluchátkům ATH-a500x

Příspěvek od werb »

Zdravím všechny audioznalce, obracím se na Vás s žádostí o radu
potřeboval bych konkrétně poradit s výběrem DA převodníku ke sluchtkům Audio-technica ATH-a500x.
Sluchtka
- pro info uvedu charakteristiku sluchátek: citlivost: 100 dB/mW; Impedance: 48 ohms; Max. vstup napětí: 500 mW
- sluchátka se dají sehnat přes ebay i s DPH za cca 2900,-Kč -> vítám doporučení i na jiná sluchátka ve stejné cenové kategorii
DA převodník se sluchátkovým zesilovačem
- měl by mít USB vstup
- měl by mít integrovaný sluchátkový zesilovač s adekvátním zesilovačem pro zmiňované sluchítka ATH
- měl by mít adekvátně kvalitní převodní ke zmiňovaným sluchátkům -> sluchátka budou i do budoucna nejkvalitnější zdroj zvuku, takže nemá smysl řešit kvalitu budoucí domácí audiosestavy
- v budoucnu by měl DA převodník sloužit jako jediný převodník v "sestavě" domácího audia (zdroj dat -> DAC -> silový zesilovač -> repro)
- nevím jestli není vhodné se poohlížet po DAC nejen s USB vstupem, ale i optickým vstupem...? představa je, že hudbu si zatím budu pouštět z HTPC/notasu atd.(= USB) .. ale v budoucnu možná bude potřeba i optický vstup...???
-------------
Uvažuji na Fiio E10K, ale zvažuji jestli je dostatešně kvalitní pro ty sluchítka,,, a zároveň jeslti nebudu nepotřebovat i optický vstup.... ale ta cena 2000,- je u E10K vce než slušná,,, otázka je kvalita
Jaký by jste mi doporučuli DA převodník ??? případně sluchátka ???
Děkuji všem

loobz
Kontaktovat uživatele:

Re: USB DAC ke sluchátkům ATH-a500x

Příspěvek od loobz »

Ahoj,
zdá se mi, že bys rád měl vše v jednom za hodně málo peněz. To možná není nejlepší cesta. Jaký máš cenový strop pro sluchátka a převodník?

jfed
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jfed »

http://www.hirestech.com/
http://puresound.cz/19-sluchatkove-zesilovace
https://www.audigo.cz/

Já mám jako DAC HRT Streamer II, a k tomu sluchátkáč Pro-ject Head Box SE, spokojenost.

loobz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od loobz »

Teď se objevil převodník, sluchátkový zesilovač i předzesilovač v jednom:
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... -dacmagic/

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Project Head Box S, pripadne Head Box S USB a k tomu nejaky pekny DAC, mozno by som siel aj do USB Box S+, alebo Head Box DS, ten ma priamo aj digitalne vstupy + USB 2.0 Audio.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

loobz píše:Ahoj,
zdá se mi, že bys rád měl vše v jednom za hodně málo peněz. To možná není nejlepší cesta. Jaký máš cenový strop pro sluchátka a převodník?

Nejsa až takový audioznalec ale s tímto se stotožňuji. I ten dotaz na cenový strop je na místě.

Asi tak - pouze ke sluchátkám kolem 3.tis + notebook snad nějaký levnější pouze USB dac ano (v těchto vodách nelovím,tak neporadím vhodný kousek) . Ale to pozdější rozšíření na dospělé Hi-Fi si samosebou zaslouží i tebou uváděné klasické dig.vstupy optika/koax a celkové provedení na vyší úrovni i ceně. Tady bych asi sáhnul třeba na Cambridge Audio DAC Magic 100 nebo Arcam rDAC (bohužel tuším zase nemají sluch.výstup ) ale provedení i toho USB vstupu na něm bude předpokládám na jiné úrovni (tj. přeléčí do značné míry neduhy USB přenosu) , cena tomu bohužel tak nějak odpovídá. Zvukový přínos pak bude samozř. poplatný zbytku řetězce ale nebude ho alespoň limitovat a dá ti volnou ruku při výběru hud.zdroje.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Jo vzpoměl jsem si ještě na celkem opomíjenou krabičku - (nenašel jsem v té době mnoho testů) - Audiotrak DR DAC 3 ,sluchátkáč a většina běžných funkcí přítomna. Znám trošku jejich zv. karty ,tak jsem po něm sám pokukoval ,provedení je minimálně slušné ,komponenty uvniř a dosažené parametry opravdu top. Jsem si téměř jistý že tohle je hudebně vynikající řešení ,já vím cena je vyšší ale podle mě je v tomto příp.zcela odpovídající výsledku. Doporučuji ,pokud na to narazíš si to rozhodně poslechnout.

Odpovědět