Vertikalny pohyb platne
Vertikalny pohyb platne
Ahojte. Potreboval by som radu v čom by mohol byť problém. Mám gramofón z druhej ruky (ebay) a je to Technics SL 2000. Všimol som si, že sa mi pohybuje v určitom mieste platňa. Ide o vertikálny pohyb cca 2-3mm v dĺžke približne 10-15cm po obvode. Platní som skúšal viac, tie zvlnené nie sú. A teraz tá sranda na ktorú som prišiel. Miesto kde je platňa vydutá som si označil lepiacou páskou na tanieri, no keď som vybral platňu, pootočil ju a vrátil naspäť tak miesto kde bola platňa vydutá bola inde. Skúšal som to aj s čisto novou platňou ale výsledok rovnaký. Je to pre mňa záhada a teda budem rád za každú dobrú radu ktorá mi túto záhadu podarí vyjasniť. Ďakujem
Re: Vertikalny pohyb platne
Jestli jsi viděl Vratné lahve, jak se rovná ráfek kola, tak můžeš zkusit. Nějakou křídu a podržet nad točícím se talířem bez desky.
Platňu vlož mezi dvě tabule silnějšího skla na středovou etiketu event. závaží
1-2 kg a za slunečnýho počasí vystavit k celodennímu ozáření. Vlnky o "amplitudě" 2-3mm nejsou až tak rušivé když nejde o gramo šasi tangenciál.
1-2 kg a za slunečnýho počasí vystavit k celodennímu ozáření. Vlnky o "amplitudě" 2-3mm nejsou až tak rušivé když nejde o gramo šasi tangenciál.
- pepazdepa3
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Lechos: můj "tangenciál" Grundig PS35 zvlnění 2-3mm zvládne bez problému. Rámenko má zcela jiný systém uložení než třeba profesionální tg. Revoxy nebo Jandovy tangenciální gramofony. A kromě toho se domnívám, že Kartágo musí být zničeno.