Vintage HiFi
Re: Vintage HiFi
Tak musím zaklepat. Mám tady několik 40 letých zesilovačů , tunerů a všechny šlapou jak víno. I hrají skvěle. Je fakt, že u některých po změření byli některé kondenzátory na výměnu. Tak jsem dal kvalitní nové a doufám, že dalších x let pojedou. U tuneru Dual ct 1260 jsem měnil akorát záložní baterii. Vytekla a byla KO.
Ta baterka v tuneru bude předpokládám akorát na uchování si paměti predvolenych stanic. (?)
Ano
Pojede to dalsich 40 let, nejhorsi je, kdyz ty stroje stoji. U me porad v provozu a stridam je. Kondiky vsechny nejlepe zahodit a osadit nove.
Já se tomu (všelijakým opravám) věnoval dost tak před 10 ti 12 lety, to byly tak třicetileté, ale většinou kvalitní věci, takže kondiky byly ok, vždy to bylo něco jineho. Ale třicet není čtyřicet, takže určitě nebudou nejlepší.
Teď když už je kluk větší, asi se zas do toho dám.
Jinak V7000 už je zřejmé správeny, pojistka 800mA na plosnaku u trafa. Teď ji ještě někde pořídit, nic tu nemám, snad u bývalé, nebo až půjdu do prace
Teď když už je kluk větší, asi se zas do toho dám.
Jinak V7000 už je zřejmé správeny, pojistka 800mA na plosnaku u trafa. Teď ji ještě někde pořídit, nic tu nemám, snad u bývalé, nebo až půjdu do prace
Já jsem laik. Nic jsem o elektro nevěděl. Nastudoval jsem si něco z internetu, koupil měřák na kondíky, pájku a povyměňoval. Na víc si netroufám. Nemám zatím znalosti a vybavení. Ještě jsem zvládnul vyměnit žárovičky v Dualu cv1260. O to větší radost, když vše šlape po tom amatérském zásahu.
Ahoj, přikládám foto mojí sestavy "elektrošrotu". Ještě chybí Akai GX 630DB, ten má flek v obýváku.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pěkný... Taky budu muset nafotit a hodit to sem. Ale mám to rozeseté po baráku a pár věcí mám zabalených a čekají na generálku.
O víkendu chci dát dokupy DAT mechaniku s DTC-67ES a možná ještě vyčistit a rozhýbat mechaniku s Pioneeru CT-S820S... Bohužel je málo času...
O víkendu chci dát dokupy DAT mechaniku s DTC-67ES a možná ještě vyčistit a rozhýbat mechaniku s Pioneeru CT-S820S... Bohužel je málo času...
Tak jsem si něco přivezl ze sklepa z byv. bydliště
To budou chudaci, kdyz to lezelo ve sklepe..
Kdepak chudáci, ležely v suchém zděném panelákovém sklepě, je to normálně funkční, u receiveru byl trochu problém s šuměním v jednom kanálu pokud se pamatuju, to budu muset vyřešit, a zas žárovicka u vu metru, jinak ok
Vyschle elyty udelaji sve, takze to, ze je to v suchu nepomuze.
Člověče ty ses tu zjevil, a všechno je na hovno. Akai koupili cikáni, tamto je šrot atd.
Já si dal asi deset let přestávku, ale dost jsem se tomu věnoval, teď jsem ten vyschlej šrot porovnával s v7000, hraje jinak, ale rozhodně ne špatně. Dokonce už ani nic nesumi, hraje to jak z praku. Jestli je něco vyschlé, možná, zatím dle poslechu není nutno se v tom hrabat. Něco už naposlouchano mam
Já si dal asi deset let přestávku, ale dost jsem se tomu věnoval, teď jsem ten vyschlej šrot porovnával s v7000, hraje jinak, ale rozhodně ne špatně. Dokonce už ani nic nesumi, hraje to jak z praku. Jestli je něco vyschlé, možná, zatím dle poslechu není nutno se v tom hrabat. Něco už naposlouchano mam
A muzu za to, bohuzel pravda a realita, co je na tom, napsat pravdu. Pro pravdu se clovek nejvic zlobi a ty mas problem to prijmout. Trochu sebereflexe a hlavne klidu.