Vinyl

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
fb_martin12
Kontaktovat uživatele:

Vinyl

Příspěvek od fb_martin12 »

dobry den neporadil by mi nekdo jak zjistit dnesni kvalitu tanecnich vinylu mam analogovy mix a nektere dnesni vinyly nemaji na to zvuk diky

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Vinyl

Příspěvek od lechos »

No: jak asi jinak - přehráním na gramofonu s přenoskou Ortofon, Shure, AT.

efičák
Kontaktovat uživatele:

Re: Vinyl

Příspěvek od efičák »

Jak zjistit kvalitu nahrávky ? Neco se dá na https://www.discogs.com
Dále na našich a venkovních fórech. U použitých singlů jde o to, kdo a jak přehrával. Starší hodně hrané věci jsou po životnosti.
Což bez zkoušky nezjistíš. :roll:

Kámoš objednává maxáky z USA a kde se dá, nahrávky mají velké rozdíly co do kvality a dynamiky. Dá se říct mohu-li, ač nerozumím plně všem zádrhelům, že rychlost přehrávání 45 RPM přináší výhodu více informací oproti 33 RPM a široká drážka Maxi singlů dovolí větší dynamiku. Záznam se neprokopíruje do další drážky záznamu.
Fajn šmekři producenti zadávají výrobu masteru lakovou metodou. Ta vydrží méně kopií, je tedy dražší, zato se říká, že má lepší zvuk.

Martine určitě nejsi jediný, kdo si pouští maxáky jen tak na poslech doma, je vás víc i já mám pár kusů. Nejvíc je, když je DJ navíc postižený hifi.
Kámoš má Technics prodrátovaný od přenosky hifi kabelem Mogami v jednom kuse až do mixáku.
Líbí se mi DJ přenoska Shure 44, má velmi barevný zvuk. Original hroty už nejsou. Potřebuješ vetší hrot než pro mikrodrážku na LP, kde je tlačenice aby vešel celý záznam. Čili pro plné využití kvality nestačí dát jakoukoli hifi přenosku.

Digital je pro techno určitě dostačující médium, navíc málo co vychází na deskách. Já rád "černou" taneční hudbu ovlivněnou soulem, jazzem a diskem s bohatýma aranžema a vokálama. Kámoš DJ dotáhl hifi i do aparatury, stačí dát slušnou měď z metráže a sám sem čuměl co jde z PA systému vytáhnout.
Totéž doma, jen to chce dobrý mix nebo phono.

Je to jen můj názor, ale kolikrát přijedeme na akci a zvuk je strašný ač je aparatura v pořádku.

Odpovědět