Výběr BD přehrávače

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Marasto
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr BD přehrávače

Příspěvek od Marasto »

Rozumím tomu, jen nechápu proč když obstojný externí DAC stojí dejme tomu cca 8 -10 tis. (dle odkazu tady ve vláknu) a nějaký obyč BD player stojí třeba 2 - 3 tis.
Proč přístroj za cca 17 tis. není kvalitativně co se týká zvuku a samotného převodníku na tom lépe. To tam nemůžou dát pořádný??
Bohužel mě asi nemine Vámi navrhované řešení.. chtělo by to vyzkoušet..

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Všeobecně jsou BDP určeny pro přehrávání videa,jsou na to stavěné,jsou BDP které hrají špičkově i cd,sacd,ale jsou za nehorázné peníze.Ale ta LX-91 od Pioneera by mohla po zvukové stránce vyhovovat,puvodní cena tuším 70k? Pozor ale koukám je to nějakej podvodník podle hodnocení. :evil:

Marasto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marasto »

No další podmínkou je aby se aspoň trošku líbil manželce, což tady ten pioneer asi nesplní :-)

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

:D vyměnit manželku :D

Marasto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marasto »

ještě mám doplňující dotaz má cenu propojovat SAT přijímač s případným BDP? díval jsem se na toho Marantze a zřejmě tak propojit ani nejde?
do těch externích DACu to lze? a má to smysl?
díky.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Pokud má dig. Výstup tak ano, poviseni zvuku je markantní. To je asi ta největší výhoda externích dac, všestrannost a připojení několika strojů na vysoke úrovni zvuku, povyšuje zvuk z méně kvalitních zdrojů zvuku a je to velice důležitý článek řetězce.

Marasto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marasto »

Nevím jestli se dívám správně, ale skoro žádný BDP nemá vstup HDMI pro propojení ze SAT přijímačem?
Jak tedy vlastně řešíte zvuk TV? já myslel, že to proženu přes ten BDP asi sem myslel špatně?

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

Jen jedna poznámka, pokud máš (nebo plánuješ) nějaká SACD - originál disky, nedostaneš je ven jinak než analogem. BD nelze použít pro tento formát jako transport. Nevím, jak je to u DVD Audio, což je spíš pro historiky :-)
Osobně bych také doporučil nějaký kvalitní (co do mechaniky) BD + slušný DAC, do cca 10K se dá sehnat v pohodě ;-)

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

To je fakt,jen analogem nebo hdmi mam na mysly sacd

philcol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od philcol »

Marasto píše:Nevím jestli se dívám správně, ale skoro žádný BDP nemá vstup HDMI pro propojení ze SAT přijímačem?
Jak tedy vlastně řešíte zvuk TV? já myslel, že to proženu přes ten BDP asi sem myslel špatně?
Mám Oppo BDP 103-EU a ten HDMI vstupy má a umožňuje převést přes ARC i zvuk z televize. Převodník má relativně slušný, i když ne tak slušný jako Oppo 105.
Já osobně ho mám připojený také ke stereu, protože jsem chtěl mít možnost koukat v obýváku na filmy a zároveň mít solidní přístroj pro stream z DLNA. Teď navíc podporuje i Tidal HIFI, což je další bonus.

Odpovědět