1) Gramofon - nie je mi celkom jasne, aka kategoria (investicia) by zodpovedala vyssie spomenutej zostave, nema zmysel to asi nejak nadinvestovat, ale chcem sa vyhnut aj podhodnoteniu, popripade nepodarkom. Samozrejme, da sa usetrit na investicii z druhej ruky, ale ja sam neviem zhodnotit opotrebenie stroja a z toho vyplyvajuce komplikacie, takze by som radsej siel do noveho. V tejto suvislosti by mozno bodla aj rada, na co si davat pozor pri kupe pouzivaneho gramofonu.
Rozpoctove ohranicenie by som videl tak do 200e, v pripade opodstatneneho argumentu max do 300e. Mam rozrastajucu sa zbierku novych platni, vsetko kategoria hard'n'heavy, pripadne extremny metal. Ucelom je klasicky posluch, ziadna digitalizacia. Takze tunajsich odbornikov by som sa spytal na odporucany druh (remienkovy vs. priamy nahon, manual vs. automat), znacku, typ a dalsie info ohladom dalsich komponentov ako prenoska, prip. ihly. Momentalne mam vsetko prepojene HDMI kablami, vobec neviem ci sa to tak robi aj u gramofonov, teda ci je tam vyzadovany specificky vstup, ktory moj receiver teoreticky nemusi mat.
2) Predzosilovac - je nutny, pokial bude gramofon pripojeny k zmienenemu receiveru, ktory uz ma zosilovac ako taky? Ak ano, opat by som poprosil o odporucanie ohladom znacky, typu, najlepsie kompatibilne s odporucanim gramofonu.
Za odpovede vopred dakujem, taketo fora su pre nas zaciatocnikov nenahraditelne!

Milan